31.12.2008

Alennusmyynnit eivät hullaannuta

Alennusmyynnit ovat taas alkaneet. Jokavuotinen ryysistapahtuma jakaa mielipiteitä - toiset ovat innoissaan ja säntäävät lähes päivittäin tekemään löytöjä ja kahmimaan tavaraa sekä jonottamaan tuntikaupalla eri liikkeiden paahtavissa jonoissa, toiset eivät ole vähääkään kiinnostuneita liian pienistä alennuksista ja samoista ryysyistä, joita kaupoissa on yritetty jo koko vuoden myydä pois.

Oma innostukseni on jotain näiden kahden vaihtoehdon väliltä ja kallistuu jälkimmäiseen. Vuosikausien alekokemuksella olen todennut, että alennuksista löytyy aniharvoin yhtään mitään, ja jos löytyykin, kokoja ei luonnollisestikaan ole. Koko touhu ja vaivannäkö kuumiissa ja ahtaissa liikkeissä hapuillen ei vain ole sen arvoista. Tosin myönnettäköön, että kävin minäkin Stockmannilla lauantaina kääntymässä ja melkein pyllylleni putosin, kun huomasin sekalaisessa vaatekasassa xs-kokoisen Filippa K:n raitaneuleen.

Uhrasin tuon ihanuuden vuoksi ainakin puoli tuntia aikaani etsimällä sovituskoppia, johon olisi lyhyet jonot, ja todettuani ettei sellaista olekaan, jonotin nöyrästi pienen ikuisuuden villakangastakki päälläni hiostaen. Tyypillisesti raitaneule oli Filippa K:n sarjaa "ei minimisuille", ja muodottomasti päällä roikkuva, henkarissa kylläkin valloittava villapaita sai jäädä kauppaan. Ostamattomuushan on paras tapa säästää rahaa - ja luontoa. Valitettavasti hukkaan heitettyä aikaa ja energiaa ei mikään korvaa. Silti vähän harmittaa, samainen raitailmestys kun sopii niin hyvin Bealle ja Honey Junkielle...

6 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen kysymys: kuinka pitkä olet? Itse vain 158cm. Rajoittaa joskus vaatehankintoja...

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, samaiset 158 senttiä ollaan :> Eniten ongelmia tuottavat mekot ja farkut - molemmat tuppaavat helposti olemaan liian pitkiä.

Anna-Maria kirjoitti...

Suomen aleista en oikein koskaan löydä mitään, paitsi Helsinki 10:stä ja Beamista Helsingissä.
Tukholmaan siis suuntaan aleostoksille, sieltä tekee aina parhaat löydöt ja kokojakin on. Suosittelen. :)

Hyvää uutta vuotta! Missäs aiot omasi viettää? Tuleppas Yo:lle, siellä on muitakin bloggareita! :)

Idhren kirjoitti...

Anna-Maria, Tukholma reissu muutaman viikon myöhässä... ;D Uusi vuosi vietetään rauhaisesti kotosalla, tuossa juuri saunottiin ja nyt nautiskellaan olusista. Myöhemmin varmaan avataan kuoharit ja punkut, syödään juustot, suklaat ja salaatit ja katsellaan elokuvaa. :)

Idhren kirjoitti...

P.s. Hyvää uutta vuotta sinullekin! :)

linda sofia kirjoitti...

kaikein pahin oli kyl turun ginatricotissa oli yks päivä iha törkeesti ihmisiä, jono oli tyyliin ulos asti ja huhhuh teki mieli pari kertaa luovuttaa mut ei :<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...