7.11.2008

Viitoitettu tie?

Idhren *teinisydäntä ilmaiseva merkkiyhdistelmä* kimaltavapintainen huivi

Jälleen kerran H&M:n mitä täydellisin huivi saa toimia viittantapaisena. Oikeastaan se kyllä muistuttaa hartiahuiviviritelmää. No, joka tapauksessa. Tällä kertaa heitin huivin harteilleni ja pujotin liehukkeiden toiset reunat vyötäröllä keikkueen vyön alle. Tadaa! Synnikseni täytyy kyllä tunnustaa, että koska älykkäänä ihmisenä olin pukenut alle vain topin ja t-paidan, oli koululle lähtiessä pakko vaihtaa ohut hartiaviritelmä kahteen neuletakkiin. Mutta kotona liehutellaan sitten senkin edestä. Tämän episodin myötä tulin myös tajunneeksi, ettei minulla ole yhtään perustavanlaatuista, mustaa ja pitkähihaista paitaa.

Valkoinen t-paita on uusi hankinta H&M:ltä. Hankin sen oikeastaan tuhoamisprojektiani varten, mutta huomattuani, miten loistava koko 42 onkaan t-paitamekkona, alan epäillä onko minulla kanttia paloitella sitä kasaksi haperoista lankaa. Onneksi hankin myös mustan paidan hieman pienempää kokoa - sen ehkä jo sietää purkaa.

T-paita ja huivi - H&M, farkkuleggingsit - Pieces, vyö - second hand, koru - Kaipaus, nyörisaappaat - Vagabond


P.s. Jenni kirjoitti erinomaisen ja monipuolisen pohdintapostauksen mainoksista ja blogeista - tuosta ikuisuusaiheesta muotiblogosfäärissä. Ehkäpä intoudun jossain vaiheessa kirjoittamaan omia pohdintojani ylös, tai edes copy-pasteamaan oman kommenttini Jennin boksista. Joka tapauksessa, mainoksissa ja mainostamisessa on ajattelemisen aihetta itse kullekin, eikä asiaan tule suhtautua hällä väliä -asenteella, vaikka sellaistakin joskus vastaan tulee. Muistetaan myös kuitenkin, että kukkahatut ovat... edelleen värisyttäviä allekirjoittaneen mielestä.

Asia on muuten erityisen mielenkiintoinen nyt, kun on uutisoitu, että Susan Ruususta netissä herjanneet ovat saaneet tuomioita loukkaavien viestien kirjoittamisesta. Tuomioistuin pitää Internetiä ikään kuin julkaisuna, jossa ei voi syyltää ihan mitä lystää, toisin kuin vaikkapa torilla juorupiirissä pärskimässä poliisia tuskin kiinnostaa millaista törkyä siellä ihmisten niskaan kaadetaan. Mielenkiintoinen pohdinnanaihe on se, onko tällainen linjaus, tämän kaltainen tien viitoitus, kaikkien etujen mukaista, vai pitäisikö sitä rajata esimerkiksi vain tiettyihin osa-alueisiin Internetissä. On vaikea pitää vaikkapa Suomi24:n keskustelufoorumeita samantasoisena julkaisuna kuin vaikkapa sanomalehtien blogeja, tai edes yksityishenkilön blogia.

Tämän aasinsillan kautta voikin pohtia millaisia velvoitteita vaikkapa blogaajalla tulisi olla, vai tulisiko. Nykyisellään mikään ei sido tavallista pulliaista mihinkään eettisiin normeihin journalistisista hyvistä käytännöistä puhumattakaan.

Jopa tuli pitkä peeässä. Melkein olisi oman postauksensa ansainnut.

10 kommenttia :

Christina kirjoitti...

Onpa kiva tuo huiviviritelmä!

Laura kirjoitti...

Hyvä idea =) Toimii hienosti! (huivi siis)

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän bloggaajaa sido samat "säännöt" kuin sumoi24:n kirjoittelijoitakin eli jos kirjoitat omassa blogissa jollekin henkilökohtaisia uhkauksia, ja tämä kyseinen henkilö siitä vetää hernekeittoa nenään niin voit saada siitä syytteen. Ja mun hatarainen käsitykseni on, että jos joku asia on kirjallisena niin se on painavampaa asiaa kuin joku mikä on vain sanottu ääneen torilla. (No ainakin helpompi todistaa, heh) Mutta omista eettisten ohjeiden pänttäämisistä on sen verran aikaa, että omat oppini ovat kai sekoitus ohjeita ja maalaisjärkeä.

-Ilona (en saanut mun blogi-urlia tohon osoitekenttään, joten piti kirjoittaa anonyymisti)

Idhren kirjoitti...

Christina ja Laura, kiitos!

Ilona, niin, tällä hetkellä se on näin. Pointti olikin se, että tulisiko vaikka siihen Suomi24:een suhtautua samalla tavalla kuin blogeihin. Minä voisin nähdä, ettei Suomi24:n kirjoitukset ole useimmiten mitään muuta kuin sitä torilla löpinää ainoastaan kirjallisessa muodossa, ja minä en näe, että se kirjallisuus siinä vielä olisi erityisen ratkaisevaa, tai siis, en näe, miksi kahteen luonteeltaan samanlaiseen asiaan tulisi suhtautua eri tavoilla vain siksi, että ne ovat eri muodossa. Ympäristö ja konteksti ovat minusta paljon ratkaisevampia. :>

Idhren kirjoitti...

...Ja siis, Internet itsessään ei minusta vielä riitä ympäristöksi/kontekstiks itsessään, sillä netissäkin on vielä erilaisia ympäristöjä vaikka kuinka paljon :>

Jenni kirjoitti...

Kiitos kivoista sanoistasi ja maininnasta. :) Hyvää keskustelua siellä kommenttiboksissa saatiinkin aikaiseksi. Teksti oli siis siinä mielessä ainakin ihan onnistunut. :)

adyn kirjoitti...

Eiköhän kunnianloukkaus ole kunnianloukkaus tapahtuupa se sitten missä kontekstissa tahansa.

Idhren kirjoitti...

Adyn, käytännössä siltä ei vaikuta. Milloin viimeksi on tuomittu ketään nimittelystä tai vaikkapa huorittelusta, vaikka todistajia olisi useampikin?

Anonyymi kirjoitti...

Jos joku heittää pahasti kuraa niskaan ääneen sanoen, ja toinen heittää sen saman paperille kirjoitettuna, niin voisin kuvitella että painettu sana tuntuisi pahemmalta. Siinä on joku harkitun sanomisen tuntu, ehkä? Harkittu vs äkkipikaistuksissaan tehty.

-Ilona

Idhren kirjoitti...

Ilona, voi olla, mutta toisaalta ei se kirjoittaminen silti minkäänlaista harkintaa vielä takaa. Varmaan ainakin moni jollei jokainen meistä on joskus käynyt kiihkeää keskustelua tsätissä tai foorumilla, ja kun joku leimahtaa, niin ei siinä harkinta paljoa päätä pakota ;o Heitetään mukaan kuningas alkoholi, ja harkinnan määrä senkun vähenee.

Vielä Adynin viestiin. Pointti oli oikeastaan pikemminkin se, että joku kaveripiirissä vaikka pubissa pahan puhuminen tyypistä X mielletään varmaan aika samantasoiseksi mediaksi kuin vaikka se Suomi24:ssa juoruilu. Mediat muuttuvat, ja jos sääntöjä sovelletaan suoraan eri medioihin, niistä säännöistä voi yhtäkkiä tulla hyvinkin rajoittavia.

Joissain maissahan ei toisaalta mitään kunnianloukkauksia edes tunneta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...