25.11.2008

Täydelliset kengät ehkä löytyivät - miten tästä eteenpäin?

Olen siis virallisesti luopunut kiilakorkokenkähaaveestani, ja tilalle on tullut pakkomielle ylipolvensaappaisiin. Anna-Marian heitettyä vinkkiä Spiritstoresta päätin tempaista poikaystävän mukaan ja hilpaista keskustaan tutkimaan tarjontaa, tarkoitus oli tsekata myös se Andiamo, josta uusi tyyli-ikonini löysi omat jumalaisuutensa. En ehtinyt Stockmannia pidemmälle, kun jo löysin ne unelmieni kengät, joista en ollut koskaan ymmärtänyt edes haaveilla.

Koska hinta oli suolainen (joskin näin paljon nahkaa itseensä imevistä kengistä vielä erittäin kohtuullinen), ja koska tili vetelee vielä reippaan viikon viimeisiään ja poikaystävä oli haluton hankkimaan minulle näin spontaanisti yhdistettyä joulu- ja syntymäpäivälahjaa (synttärini ovat huhtikuussa, köh), kengät jäivät vielä hyllylle. Sen sijaan otin kotiinviemisiksi useammankin kuvan näistä maan päälle laskeutuneista taivaallisista olennoista. (Stockmann, siivotkaa peilinne!)


Ongelma on tämä. Kengät ovat aivan täydelliset: yksinkertaiset, niiden vetoketju suostuu ohittamaan pohkeeni, mikä on saappaissa aika harvinaista (edelleen KYSYN VAAN, että keille hiivateille kenkiä nykyisin tehdään, kun tällainen alipainon rajoilla huiteleva ruipelokin joutuu taistelemaan saadakseen kengät jalkaansa?!), kengistä saa varsia käärimällä normaalipituiset perussaappaat (nekin on aiottu vielä joskus hankkia!), kenkäosa on juuri oikeanmallinen, riittävän tilava ja istuu hyvin. Kengät ovat siis kaikin puolin täydelliset, vaikka OTK-innostukseni menisikin ajan kanssa ohi.

Hintaa on kuitenkin 155 euroa, ja sekös jos mikä töissäkäymätöntä opiskelijaa kuun loppupuolella kirpaisee. Toisaalta myös näiden saappaiden ostaminen olisi periaatteessa kuin kahden parin ostaminen yhden hinnalla, siinä kohtaa 155 euroa on jo suorastaan edullista! Olemalla reippaan kolme viikkoa syömättä rahaongelma olisi täysin ratkaistu ja rahat säästetty, mutta kolmen viikon syömättömyyden jälkeen kengät tuskin pysyisivät jalassani, eikä poikaystävä ehkä olisi valmis samaan MINUN kenkieni takia. Toisaalta sitten myös saappaat olivat viimeiset laatuaan jäljellä olevat. On siis mahdollista, että odottelemalla ja pähkäämällä ne saattaisivat kadota ikuisiksi ajoiksi taivaan tuuliin. Tuntuu kuitenkin hieman hätiköidyltä sännätä tuhlaamaan kenkiin, joista on haaveillut vasta kaksi täyttä päivää. Poikaystävä ei ihan täysin tyrmännyt myöskään ajatusta aikaisesta joululahjasta...

Kysymys siis kuuluu: mitä ihmettä teen? Jokerina olisi tietysti vaihtoehto vielä pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa, eli tarkastaa nyt vielä se Spiritstorenkin tarjonta.

P.s. Teen videopostauksen tänään, poikkis kun on sopivasti työmatkalla, saa rauhassa höpöttää. Kuitenkin koska poikkis on myös audiovisuaalistekninen tukihenkilöni, tai siis tarvitsen hänen konettaan saadakseni videon mini-dvd:ltä koneelle ja sieltä nettiin, saan videon blogiin asti todennäköisesti vasta huomenissa.

24 kommenttia :

MouMou kirjoitti...

Minusta tuo hinta on kyllä liikaa.:/

leela kirjoitti...

Sama ongelma (eri kengät tosin, eli ei samasta parista haaveilla) on tällä (työssäkäyvällä) blogisi lukijallakin. Täydelliset kengät Stokkalla, ainut koko ja hintaa 169 euroa. Auh ja voih. Työssäkäynti mahdollistaisi kyllä moisen ostoksen, mutta ei mun pää taivu maksamaan noin paljoa kengistä (100 euroa on jonkin sortin järkevyysraja kun kaapissa on > 10 paria saappaita). Päädyin olemaan kulkematta kassan kautta, mutta pahoin pelkään että tässä käy niinkuin viimeksi kun sama tunne iski (pari vuotta sitten aivan mielettömät Clarksin kiilakorko saappaat iski lujaa, mutta silloin budjetti ei taipunut ostokseen ja ton yhden kerran jälkeen en enää löytänyt omaa kokoa), niistä kengistä haaveilen vieläkin :)

Mutta mutta. Jos vastakkain on syöminen ja kengät, niin kyllä mä syömisen valitsisin (ihanat saappaat kyllä noi, ei voi mitään).

Nia kirjoitti...

kehottaisin ostamaan! kuvista päätellen malli sopii sinulle hyvin ja odotan jo innolla tulevien asuyhdistelmien näkemistä ;)

Anna-Maria kirjoitti...

Nuo näyttää sun päällä törkeän hyviltä! Näin tänään täällä töissä nuo yhden vanhemman (mutta tosi tyylikkään) naisen päällä ja hyvältä näytti. :)

Omiin Andiamon saappaisiini tuhlasin 199 euroa (jaiks!) ja vaikka se kirpaisi kivasti tiliä, on se mielestäni nahkaisista ylipolvensaappaista ihan kohtuu hinta. Ei nimittäin paljoa tuon halvemmalla löydy edes netistä paitsi ehkä vintagena eBaystä, jossa saat taas tapella popoista kymmenen muun kanssa. Voin todistaa, sillä olen käyttänyt asian tutkailemiseen monta tuntia...

Jos et ole noista ihan satavarma, niin tsekkaa ne Spirit Storen saappaat (139 euroa), ovat aika "rouheat" vetoketjuineen. Myös Brandosin Suomen nettiputiikissa oli jotaikin kivoja vaihtoehtoja ja niillä on ilmainen kuljetus.

Noissa Stokkan saappaissa on kyllä tosiaan se hyvä puoli, että saa valutettua sappaat rypylle alas ja taitettua tuon suun saapaskissan saappaiksi. Oikeastaanhan siinä olis siis kolmet popot yhden hinnalla! Vaikka ylipolven muoti menisi ohi parin vuoden päästä, voit kuitenkin muuntaa noita niin että käyvät ikuisesti ja aina. :)

Ja tuliko sulle sellaista Stokkan joulukatalogia missä oli välissä kuponkeja? Aina kun ostaa 50 eurolla, saa kympin alea. Mut siis mulla on Stokkan kortti, ehkä ne siksi tulivat minulle...

Idhren kirjoitti...

MouMou, metriset nahkakengät on joo arvokkaat ;< Mut silti lääh.

Leela, hehe, mä kyllä voisin maksaa yliki satasen nahasta, siis jos se olis jostain kätevästi irtoamassa :D Joululahjaoptiohan tässä vielä on...

Nia, siis just niitä mäkin oottaisin ;D Päässä pyörineet jos minkämoiset yhdistelmät :D

Anna-Maria, kävin sovittamassa muuten niitä Bullboxereita, ja mulla taas sit oli niiden kanssa se, että nilkasta ryppyyntyi oudosti. (Kävin sovittamassa myös näitä uusiksi sukkahoussillani, ei ongelmia :D) Harmitti vietävästi, kun ne vaan ei olleet mun jalalle, ja hintaa olis ollut het parikymppiä vähemmän >_< Mut makeet detaljit oli niissä kyllä!

Hehe, katoin kans Andiamon ikkunasta, että jos mun kuolaukset on kalliita, niin enpä ainakaan ole ainoa syntinen ;)

Joo hei, tulipa muuten hyvinkin! Hyvä huomio! *lähtee kaivelemaan postikasasta Stockan kanta-asiakasposteja*

eliiina kirjoitti...

Ah, nuo saappaathan ovat itse täydellisyys! Oi, miksi Joensuussa ei ole Stockmannia? :D Olen kyllä ihaillut OTK-saappaita jo jonkin aikaa, mutta tämä postaus sai minut vakuuttumaan siitä, etten todennäköisesti voi elää ilman vastaavia jalkojen suojaajia...

Anonyymi kirjoitti...

:< rumat kengät

Idhren kirjoitti...

Eliiina, ihanaa, kohtalontoveri siis toinenkin :D Mulle OTK-ihkutus on tosiaan aika tuore juttu, mutta selkeesti vahvoilla ollaan, kun se riitti pyyhkimään ihan täysin edellisen kuolauksen pois tieltään :D

Elsa kirjoitti...

Mulla on sellanen teoria, ettei kaikkea haluamaansa ole pakko edes saada. Ja odottaminen on kivaa, jos sen sitten saakin lopuksi.

Idhren kirjoitti...

Elsa, samaa mieltä, erityisesti tuon viimeisen sivulauseen kanssa ;D Poikkiskin ehti jo leimata mut jouluihmiseksi siksi, että pidän enemmän joulun odottamisesta kuin itse joulusta. Johan tossa Trendinkin kolumnisti kirjoitteli ikuisuusprojekteista, joiden pointtina ei ole saada aikaan valmista, vaan suunnitella ja pohtia. Kun on valmista, prosessi on ohi - uusi alkaa. :>

Laura kirjoitti...

Heiii, pientä taukoa nyt näihin kenkäpostauksiin, joookosta?

Ranna kirjoitti...

Ihan törkeän siistit saappaat!
Olen sitä mieltä, että noihin kannattaa ehdottomasti sijoittaa. Hinta ei ole edes mitenkään hirveän paha, kun ottaa huomioon että nuo ovat kestävää täysnahkaa ja tulet kävelemään niillä monta vuotta.

Tuo pohjeongelma on muuten aika kummallinen. Minulla ei ole ollut koskaan vaikeuksia mahduttaa jalkaani mihinkään saappaisiin, vaikka olen kaikkea muuta kuin ruipelo. :o

Narksu kirjoitti...

Osta, osta, osta. Voit korvata kolmen viikon syömättömyyden neljän viikon kaurapuuroelolla. (Poikaystäväkin suostunee, jos sinua rakastaa :D Ja jos ei, niin miehiä tulee aina uusia, mutta täydellisiä nahkakenkiä kenties ei.)

Kengät ovat täydelliset. *kuola valuu näppikselle*

Idhren kirjoitti...

Laura, nevah!

Ranna, noin minäkin olen yrittänyt järkeillä, että sijoitushan se selkeästi on. Sanos muuta, ihmettelen itsekin. Peili ei sano mitään mistään normaalista poikkeavista pohkeista, mutta silti vaan jokin meinaa käytännössä aina laittaa vastaan. Joko mä yksinkertaisesti shoppaan vääränmallisia kenkiä, tai sit tässä on jotain syvempää takana. ;o

Idhren kirjoitti...

Narksu, haha, johan oli naseva sutkautus ;) Hekottelen tuolle varmasti vielä huomennakin :D

moonfish kirjoitti...

Toi pohkeiden koko taitaa ihan mutun pohjalta riippua myös henkilön pituudesta. Jostain muistaakseni luin/kuulin, että pitkien ihmisten on vaikeampaa saada edes treenaamalla isoja pohkeita, jotenkin liittyen siihen, että heillä ne lihakset ovat jo pituussuunnassa pitkiä -> vaikea kasvattaa leveyttä.
En kyllä yhtään tiedä, onko tossa mitään tieteellistä pohjaa, pitäisihän ton sitten päteä kai muihinkin lihaksiin.. Mutta siis ainakin omalla kohdallani totta, pituutta se 176cm ja vaikea löytää sellaisia saappaita, jotka eivät hölskyisi jalassa ;/
Nyt tosin löysin Vagabondin täydelliset saappaat, sopivasti jopa kokoa 42! Tyytyväisenä pulitin 129€, enkä edes itkenyt verta.. kauheeta, mä olen yleensä ihan sairaan pihi.

Idhren kirjoitti...

Moonfish, voihan tuossa olla perää hyvinkin. Olenkin miettinyt, että saiskohan jaloista kevyellä treenillä vähän eri muotoiset - ei välttis isommat, vaan siis eri muotoiset. Ka, mitähän pohkeille sit tapahtus vaan :D Hyvä homma, että löysit saappaat, joista ei edes tullut veristä itkua! :)

Joy kirjoitti...

Ärh, ihanat kengät, ihanat! Ja niin monikäyttöiset!
Tuohon hintakeskusteluun otan osaa sen verran omasta puolestani, että eivät maksa liikaa, jos vaan sellainen raha löytyisi... ;)

Marianneee kirjoitti...

Minkä merkkiset noi saappaat on?

Idhren kirjoitti...

Joy, niinpä! ^^ Ehkä tässä vielä jostain lahjavetoomuksista kaivellaan... ;) Olis kyllä aika hyvä ^^

Marianneee, merkkinä on Ten Points.

Joy kirjoitti...

Niin just, joulupukki, joulupukki....! Jospa mäkin saisin uudet saapikkaat pukkiselta ;)
Toivotaan että lahjaonnesi on suotuisa.

Stazzy kirjoitti...

Ihmisillä on outoja jalkoja. Minä olen kaikkea muuta kuin alipainon rajoilla, ja koskaan ei ole vaikeuksia saappaiden varsien kanssa... Mieluummin ovat liian löysiä :o (enkä ole pitkä myöskään, aiempaan kommenttiin viitaten)

Anonyymi kirjoitti...

No hei ANTEEKS nyt vaan, mutta minäkään en tajua noita nykyajan saappaita. Nimittäin sitä, että miksi ihmeessä niissä on niin saakelin leveät varret?! Olen hoikka ja pitkä juu, mutta olen löytänyt elämäni aikana nyt siis kahdet (!) pohkeista sopivat saappaat, molemmissa kiristettävät nauhat pohkeen takana (ja saappaat passaa kun nauhat on kurtistettu äärimmäisen kireälle... viehättävää..). Että voisinpa heittää ilmaan kysymyksen siitä, kuinka te muut onnistutte kasvattamaan pohkeistanne niin muhkeita, että normaalit saappaat sopivat? Ja nyt siis puhutaan varsin tavaomaisista, kolmikasin tai -ysin saappaista. En vain tajua. Pitänee ryhtyä hankkimaan sappaita (ja vaatteitakin, ei sen puoleen, farkkujen ostaminen on helvetistä...) yksinomaan ulkomailta, kun tässä maassa on vain yksi ja ainoa vartalomalli näköjään... ARGH.

Sori, piti purkaa hiukan aggressiota. :)

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, hehe, eikös Nelliinallakin ole tuo sama pohjeongelma sitten tuohon toiseen suuntaan :P Ei voi käsittää :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...