1.12.2008

Ten Points - kymppi vaatekaapille ja kansainvälinen Aids-päivä

Ihmeellistä, miten sitä voikin joinakin päivinä rakastaa vaatekaappinsa lähes kuoliaaksi. Materianpalvontani on kulminoitunut siihen pisteeseen, että olen valmis rakentamaan alttarin lempivaatteilleni ja uhraamaan Domino-keksejä mm. nahkaleggareilleni, mustalle minilleni, revityille t-paidoilleni ja otk-saappailleni.

Tässä asussa melkein kaikki mainitsemani rakkaudet kohtaavat. Nahkaleggingsit vaihtuivat harmaisiin ribbileggareihin ja itse revitty paita sai ekstrasärmää hyväksi havaitusta terästämiskikasta, toisen helman sullomisesta vyön alle. Poikaystävältä saatu, reteä tuoksuriipus maustaa lähes asun kuin asun.

gentle 1
gentle 3
gentle 2
gentle 4
Revitty t-paita - H&M + DIY, toppi alla - Filippa K, minihame - American Apparel, vyö - second hand, leggingsit - Norlyn, ylipolvensaappaat - Ten Points, riipus - Kaipaus

Tänään on kansainvälinen Aids-päivä. Suomessa HI-virustartunta todetaan vuosittain melkein kahdellasadalla ihmisellä, ja luku on nousussa. Suurin osa tartunnoista saadaan enenevisssä määrin seksin kautta, huumeruiskutartunnat ovat laskussa. Kuitenkin HIVin kanssa elävien ihmisten määrä on kasvanut lääkkeiden kehityttyä ja tietämyksen parannuttua. Ajoissa todettu HIV ei ole automaattinen kuolemantuomio lähitulevaisuudessa, vaan viruksen kanssa voi elää lääkityksen avulla vuosikausia.

Parhaiten HIVin välttää suojautumalla seksissä aina kondomilla, tarvittaessa on tärkeää käyttää liukuvoiteita, jottei kumin pinta hankaudu rikki. Neulojen kanssa turvallisinta on käyttää vain omiaan.

Kotona aids-taisteluun voi ottaa osaa lataamalla koneelleen FightAIDS@home -ohjelman, joka hyödyntää koneen käyttämättömiä laskentatehoja aidslääkkeiden etsinnässä. Ohjelman taustalla on Olsonin laboratorio ja The Scripps Research Institute Kaliforniassa.

Lisätietoa: Aids-tukikeskus, Kansanterveyslaitoksen HIV-tilasto, HIV- ja aids-aiheinen artikkelikokoelma ranneliike.net:issä

Hyvää joulukuun ensimmäistä!

25 kommenttia :

Pretty girl kirjoitti...

Ihana asu! :)

patentti kirjoitti...

Brr, asu itseasiassa on tosi hieno, niin se myös sai mun hampaat kalisemaan myötätunnosta. Syytän kyllä tätä ääliömäistä lämpötilaa tässä kämpässä, en pukeudu kuin villapaitoihin ennen kevättä. Vyö sopii kivasti koko homman yhteen, mutta valehtelematta en edes kykenen katsomaan kuvia pitkään. Kai se on pakko kaivaa kolmas paita päälle..

Kate kirjoitti...

Kiva asu, rakastan sun saappaita ja nyt minunkin pitää näköjään saada ylipolvensaappaat... Jos aikoo säästää joskus elämässään rahaa, niin olisi näköjään parasta pysyä kaukana muotiblogeista! :D

Pidän sun blogista, koska täällä on aina ajankohtaista uutistietoakin muotijuttujen lisäksi. En ole sun blogiin tutustumisen jälkeen paljon nettilehtien sivuilla hengannut, täältä löytyy kaikki mielenkiintoiset ja ajankohtaiset jutut hyvin kirjoitettuina! Jatka samaan malliin! :)

Idhren kirjoitti...

Pretty girl, kiitti :)

Patentti, tiedän tunteen. Lapsuudenkodissani, joka oli siis suuri keskuslämmitteinen omakotitalo, oli aina viileän kalseaa, lattiat erittäin kylmiä ja välillä suorastaan tuntui siltä, että kävi veto. Jotenkin sen rinnalla pieni ja lämpöinen kerrostalokämppä on ihan luksusta ^^

Kate, selkeästi kannattaa ;D

Tiedäks, mulla on ollut sama ilmiö blogien kanssa. Kun on alkanut seurailla niitä, on jäänyt aika vähille ylipäätään muotilehtien lueskelu, ainakin paperiversioiden sellainen. Jotenkin blogeissa on paljon enemmän ja ymmärrettävästi useammin, materiaalia :D Mutta että kiitos ja jatketaan samaan malliin :)

Anna-Maria kirjoitti...

Hyvältä näyttää kaikki vaatekaapin rakkaudet yhdessä. :) Minkähän paidan sitä uhrais tuolle repimisille, näyttää niin hyvältä tuo sun revitty paita! Kannattaako paidan olla ohut jo valmiiksi vai käykö esim. perus Fruit of the Loom t-paita?

Idhren kirjoitti...

Anna-Maria, kiitos :) Hmm, se musta paita, jonka revin, oli mielestäni hieman tuota valkoista paksumpi, ja hyvin tuntui toimivan siihenkin, joskin tietysti ehkä vähän kovemmille saattoi ottaa nypräämisen kanssa. Kokeilemallahan se selviää :>

Anonyymi kirjoitti...

Hei, millon se sun videopostaus tulee? Joka päivä käyn kyttää, että joko se nyt ois tullu. :D Vai oonko vaan niin sokee, että en oo huomannu sitä. :D

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, teknisiä ongelmia ratkotaan edelleen, syvimmät pahoitteluni videon viivästymisestä :(

Stazzy kirjoitti...

Noi ylipolvensaappaat on kieltämättä kuumat...

epa kirjoitti...

Menin viikonloppuna bileisiin ja huomasin, että ystäväni oli tunkenut paitansa toisen helman farkkujen taskuun. Näinköhän se oli käynyt hakemassa vaikutteita sun blogista ;)

Idhren kirjoitti...

Stazzy, jo vain. ;o

Epa, hehe, tiedäpä tuosta, on sen varmasti monet jo ennen muakin keksineet ;D Vaikka hauska ideahan se olis jos joku saisi tuollaista inspistä :)

Jonna kirjoitti...

Millaisia vaatteita käytät silloin kun olet ihan vain kotosalla? Onko sinulla siis jotain hieman käytännöllisempiä ja kotoisampia vaatteita?

Entäpä millaisia vaatteita käytät ulkona ollessasi? (Esim. takki, pipo ja kaulaliina)

Useasti kaikki kuvasi ovat näitä rappukäytävässä otettuja, joissa kaikki asusteet ovat viimeisen päälle valittuja kuvausta varten.

Olisi kiva, jos tekisit sellaisen postauksen, missä näkisimme sinut kotioloissasi kotivaatteet päälläsi. Näkisimme sinusta sen ns. arkisemman puolen, emmekä aina näitä virallisia "kuvausotoksia". Blogisi antaa sinusta kovin pintapuolisen kuvan, sillä käsittelet usein asioita, jotka eivät suoranaisesti koske sinua itseäsi. Olisi ihana päästä hitusen raapaisemaan pintaa syvemmälle.

Jos siis on mitenkään mahdollista, niin toivoisin, että tekisit enemmän postauksia omasta arjestasi ja elämästäsi yleensä. Toki myös nuo kannanotto/mielipide -tekstisi ovat mielenkiintoisia, mutta olisi kiva oppia tuntemaan edes hitusen enemmän Sinua.

Olisiko esimerkiksi mahdollista tehdä postaus kodistasi, arkipäivän askareistasi, opiskelustasi tai vastaavasta.

Kiitän jo etukäteen.

Idhren kirjoitti...

Jonna, mun löhövaatteeisiin kuuluu leggingsit, t-paita ja kulahtanut fleece-pusakka. Se ei ole kovin kiinnostava näky, joskin elokuussa tämä lörtsähousut + vanha teeppari -yhdistelmä vilahti yhdessä postauksessa. Vaatteet, jotka kuvaan, ovat vaatteita, joissa liikun kodin ulkopuolella. Jos niistä huokuu viimeisen päälle valikoiminen, niin hyvä - pidän siisteydestä ;>

Ulkovaatteita on välillä vilahdellut - vilahdellut siksi, ettei olisi arvatenkaan kovin kiinnostavaa nähdä kuvakaupalla samaa villakangastakkia tai nahkatakkia ;> Mutta jos vanhempia postauksia selailee, niin nekin tulevat vastaan.

Blogissa olen toki käsitellyt lopulta aika paljonkin itseäni suoraan koskevia asioita, mutta koska elämäni ei ole lopulta hirvittävän tapahtumarikasta, ei siitä riitä hirveästi kovin mielenkiintoista kerrottavaa kovin nopealla tahdilla. Maailman tapahtumia käsittelevät postaukset kuvaavat kyllä aihevalinnoillaan minua ja mielenkiinnnonkohteitani :>. Jos haluat oppia tuntemaan minua paremmin, voisin suositella blogini ensimmäisen parin kuukauden postauksia :) Silloin tapahtui jotenkin enemmän kuin nyt ;D

Mutta pistetään tuo postausidea toki korvan taakse, sisustuspostausta tuossa jo ehkä pari kuukautta sitten lupailinkin ajatuksena, mutta se jäi sisäsiivottomuuden takia lopulta toteuttamatta ;)

Idhren kirjoitti...

...Ja rappukäytävässä muuten kuvataan siksi, kuten olen aikaisemmin päivitellytkin, että tässä kahden hengen yksiössä ainoa kuvauskelpoinen paikka on eteinen, jossa taas valaistus on surkea ja muutenkin se ei oikein ympäristönä tyydytä esteettistä silmääni. Rappukäytävä on melkein täydellinen kuvauspaikka, pelkistetty, mutta yksinkertaisuudessaan monipuolinen. ;> Lähin vastine ikiomalle valokuvausstudiolle mitä tässä tilanteessa tulen saamaan :D

Jonna kirjoitti...

Idhren: No jos edes jonkinmoinen sisustuspostaus olisi mahdollinen, niin se olis ihan kiva:) Eikä kämpän nyt tarvitse olla kuin suoraan jostain sisustuslehdestä ilman pienintäkään pölynhiukkasta. Rohkeasti vain kodin nurkkia kuvailemaan, kun olisi kiinnostavaa nähdä millaisessa majassa sinä asustelet:) Tuskin täällä kukaan pyörtyy, vaikka vähän sotkuista olisikin.

Ja toki niitä arkiaskareitakin olisi kiva kuulla enempi, vaikka elämäsi ei niin kovin tapahtumarikasta olisikaan. Ihan vain sellaisia pieniä juttuja, että mitä esim. puuhastelet, kun et kirjoita blogia tai kun et käy koulussa.

Tykkäsin kovasti myös tortilla postauksestasi, vaikka se yksinkertainen olikin. Olisi siis myös kiinnostavaa nähdä enemmän ruokapostauksia:)

Että pistähän juu korvan taakse, jos joskus motivoidut edellämainittuja juttuja postailemaan.

Idhren kirjoitti...

Jonna, hehe, "vähän sotkuista" :D Aika totaalinen kaaos tää useimmiten on, mutta katsellaan ;)

Pistetään ideat korvan taakse, aletaan toteuttamaan. Hyvä tekosyy myös hieman siivoilla ;D

P.s. Huomenna tosiaan käyn ekskursiolla kurssin kanssa Helsingissä, katsotaan saadaanko siitä jotain myös aikaiseksi ;)

pim kirjoitti...

Makuja on monia, minä taas tykkään Idhrenin nykyisistä kirjoituksista ja siitä, että mukana on paljon miettimisen arvoista asiaa. En osaa selittää miksi, mutta minusta on kamalan kiusallista, jos ihminen selostaa juurta jaksain kaiken elämästään ja arjestaan blogissa. Itselleni ainakin tulisi jotenkin haavoittuvainen olo, jos kaikki minusta olisi luettavista netistä - ihan niin kuin eläisin blogia varten. Toisaalta en kyllä tajua, miksi hemmetissä joku edes olisi kiinnostunut tietämään, että "aamulla herään vastahakoisesti kellon soittoon, käyn pisulla ja pesulla, syön aamupalaksi leivän juustolla ja kurkulla..." Kaikkihan noin tekevät. :'D

Anonyymi kirjoitti...

Onko monesti joku naapuri sattunut paikalle kesken rappukäytäväkuvaussessioiden? Nolottiko? :D

Idhren kirjoitti...

Pim, niin, se on just tää, että ihmiset tykkää niin erilaisista asioista ja erilaisista sisällöistä, että kaikkia on aina mahdotonta miellyttää. Toisaalta ehkä tässäkin voi sitä tasapainoa hakea sen oman elämän puimisen ja asiallisempien tekstien välillä, ja noh, imho olen siinä ainakin vaihtelevasti onnistunut :D Välillä toinen painottuu enemmän kuin toinen. Että jos pidetään tää nykyinen linja ja heitellään mukaan pari Jonnan ehdotusten mukaista postausta, niin ehkä siinä on sitten sekä että ;>

Anonyymi, onhan noita välillä kuljeksellut, tosin olen onnistunut toistaiseksi teeskentelemään, että kuvaan jotain muuta kuin itseäni ;> Aika vainoharhainen fiilis kyllä tulee, kun kuulee asunnoista paljon kaikenlaisia elämisen ääniä, joita ei kämppään sitten eristeiden takia kuule.

Ann kirjoitti...

Ei hemmetti. Ostin aiemmin syksyllä tekonahkaiset ylipolvensaappaat halpahallista siinä toivossa, että halvalla hinnalla (pakko huomauttaa että ovat muuten yllättävän laadukkaat, vaikka olivat puoli-ilmaiset) viitsii kokeilla kyseistä saapikasmallia. Viimeistään nyt kun näen sinun laadukkaat OTK-saappaasi, aion vakavissani harkita kunnollisten ylipolvensaappaiden hankkimista tekonahkaisteni lisäksi.

patentti kirjoitti...

Itseasiassa tuota naapurifaktoria olen minäkin miettinyt! Meidänkin rappukäytävä olisi valon suhteen edullinen mutta enpä edes tiedä että mikä on estänyt.

Idhren kirjoitti...

Ann, jos puoli-ilmaiseksi voi kokeilla, että pitääkö kenkätyypistä, niin ei kai se kovin paha ole, jos nyt eivät käsiin ole muuten hajoamassa :) Jos on epävarma, niin toki kannattaa olla harkitsevainen. Mä hurahdin kerralla niin isosti, että hyvä jos mistään harkinnasta oli edes puhetta :D Ja jos sunkin hurahtaminen senkun syvenee, niin toki kannattaa satsata kunnolla laadukkaisiin, itseä miellyttäviin jalkineisiin :)

Caramelo kirjoitti...

Nuo saappaat on kyllä tajuttoman vau:t!

Joy kirjoitti...

lyhyesti ja ytimekkäästi: todella kaunis asu!!!!!!!!!

Idhren kirjoitti...

Caramelo ja Joy, kiitokset molemmille :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...