1.11.2008

Nyt tuunataan vaatteita ja leikellään t-paitoja!

DIY

Vaatteista saa aivan uudenlaisia turvautumalla tuunaukseen. Vaikka kaapista ei löytyisikään ompelukonetta ja söhiminen neuloilla ja puikoilla aiheuttaisi enemmän tuhoa kuin luovia käsityöratkaisuja, tämän modauksen kanssa poropeukaluudesta on suorastaan hyötyä. Nyt saa ja suorastaan pitää repiä, tuhota ja sotkea luvan kanssa. Näillä eväillä t-paidasta tulee huikean graafinen, huoleton ja mikä parasta, tässä on lähes mahdotonta epäonnistua. Pitää vain uskaltaa aloittaa, kun lopulta on tullut tuijottaneeksi vanhaa t-paitaa sakset kädessä mieli epävarmana poikkuroiden takaisin lapsuuteen, jossa villit vaatemodauskokeilut saivat ylemmiltä tahoilta räjähtävän tuomion ja nuori designeri kotiarestia.

Inspiraatio alkaa leikellä vaatteita on kytenyt jo hetken aikaa. Postaukseni Sam Ledgerin vaatekaapista jo melkein sai mieleni rohkaistumaan, mutta vasta bongatessani Chictopiasta Thefieldsofelysiumin tuunaukset (joita puolestaan on inspiroinut Childhood Flamesin Camille, vautsi, miksen ole aiemmin törmännyt tähän naiseen!) ja erityisesti saksitun t-paidan, päätin toimia. Mielessäni kummitteli saksiessani myös Queen Michellen versio leikellystä vaatteesta. Leikkelin palkeista paksumpia ja vinompia kuin esikuvani, ja toimihan se niinkin oikein hauskasti. Seuraavaksi sitten voisikin kokeilla Camillen ohjeistamana modata t-paitaa purkamalla sitä... Samoin voisi uusia saksimiskokeilun jollakin hieman tiukemmalla ja paremmin istuvalla t-paidalla.

Olen myös alkanut vakavasti harkita ompelukoneen hankkimista. Olenkohan lyönyt pääni nukkuessani?

Valkoinen toppi - H&M, leikelty paita - DIY, farkkuleggingsit - Pieces

13 kommenttia :

Piatta kirjoitti...

Taas kerran sun asus näyttää hienolta vain siksi, että se on sun päälläsi (: Kaikki tuntuu näyttävän hyvältä sun päällä :D

sarakissa kirjoitti...

Kaunis paidasta tuli, ja ilmeisesti helppo toteuttaa, siis varsin onnistunut tuunaus. Komppaan kyllä Piattaa, näytät tyylikkäältä missä vain :)

Vadelma kirjoitti...

Tostahan tuli tosi hieno. Ja ompelukoneen hankkiminen on järkevää. Mä oon oikeasti sen kaa oikea poropeukalo, mutta kyllä pari ihan käytettävää vaatetta olen saanut aikaan. :)

Idhren kirjoitti...

Piatta, noo, ehkä sillä vaatteellakin on jotain tekemistä asian kanssa ;)

Sarakissa, helppoa on tehdä tuollainen kyllä, ja tosiaan erittäin vaikea epäonnistua :D Ja jos epäonnistuu, sekin voisi näyttää hyvältä x)

Vadelma, kiitos! Mietin ompelukoneessa sitä vaan, että millainen sen tulisi olla... Perusjutut, tyyliin siksak ja suora riittäisi varmaan aika pitkälle, ja olen kuullut, että runsaasti elektroniikkaa sisältäviä koneita kannattaisi välttää... Cittarissa olis joku yhdeksänkympin pikkukone, mutta en tiedä sitten.. :P

Maj kirjoitti...

Kannattaa myös käydä katsomassa Eurokankaan - ja miksei muidenkin liikkeiden, itse kävin tuolla ja sain ihan hyvää palvelua - käytettyjä. Ostin sieltä vähän päälle satasella vanhan Pfaffin joka on toiminut varsin mukavasti. Koneita tutkaillessa kannattaa ilmeisesti kiinnittää huomiota ainakin painoon - Pfaffini painaa hurjan paljon, mikä on muuttaessa inhottavaa mutta kertoo että muoviosia on vähän ja että kone saattaa siis kestääkin.

Idhren kirjoitti...

Maj, oolrait, kiitos vinkistä! Käytetty ja vähän vanhempi varmaan voisikin olla hyvä, paljon on tullut luettua parjausta esim. uusien Singereiden kurjuudesta. Toisaalta aina käytetyssä tavarassa mulla kalvaa se pelko siitä, että kunto on vain puolikas uudesta :D "jotain vikaahan tässä on oltava kun tää on kiertoon pistetty!" :D Jostain syystä en kuitenkaan ajattele vaatteista niin O_o Mutta eniveis, täytyy tsekata.

eliiina kirjoitti...

Kiitoksia oivasta ideasta! Vaatteiden leikkely on kytenyt minunkin päässäni ja nyt sain kipinän väsätä jotain viimeinkin. Taidanpa mennä tuonne vaatekaapille hieman tutkailemaan :D

MouMou kirjoitti...

Nuo paidat sopivat kyllä kivasti päällekäin!:)

Idhren kirjoitti...

Eliiina, hauskaa, että joku muukin innostui ;)

MouMou, kiitos :)

mk kirjoitti...

Hyvält näyttää! Ai sait kotiarestia moisesta, tyhmää! =(

Catti kirjoitti...

Aivan ihana! kiitos että annoit minulle inspiraatiota.

Idhren kirjoitti...

Catti, kiitos ja ole hyvä :)

Riite kirjoitti...

Sallinet tyhmän kysymyksen (tai kaksi): Eikö nuo leikatut reunat ala purkautua? Vai käsitteletkö ne jotenkin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...