2.11.2008

Myytinmurtaja Kaipaus-korua nuuhkimassa

Kaipaus: Guardian Dog 2, suunnitellut Paola Suhonen

Kirjoitin jokin aika sitten tuoksuvasta Kaipaus-korusta, jonka sain poikaystävältäni (päättäväisen suoran ja epäsuoran vihjailun ansiosta), ja jonka luvattiin pitävän keraamisen korun taakse suihkutetun hajuveden tuoksun kahdesta neljään viikkoa. Lupasin kertoa testauksen jälkeen omat vaikutelmani korun toimivuudesta.

Ohjeet neuvovat suihkuttamaan korun taakse kahdesta kuuteen suihkausta hajuvettä. Aloitin maltillisella kahdella suihkauksella tämän hetken lempparituoksuani, Sarah Jessica Parkerin Covetia, ja tuoksu leijailikin erittäin vahvana nenääni. Noin ensimmäisen vuorokauden koru tuoksui suurinpiirtein samalta kuin nuuhkaistuna suihkupullosta - hyvin voimakkaalta, ja tuoksuni laadun takia alkoholiselta. En tiedä olisinko voinut käyttää riipusta koko päivää tuoksun voimakkuuden takia - erinomaista, että seuraavana päivänä voimakkaimmat katkut olivat haihtuneet ja tilalla oli se pehmeämpi tuoksu, jota olen tottunut ranteestani nuuhkimaan.

Kuten jo mainitsinkin, Kaipaus-korun luvataan pitävän tuoksun jopa viikkoja. Pari viikkoa korun kanssa heiluttuani täytyy todeta, että joo, kyllähän sen tuoksun edelleen voi korusta haistaa, jos tyrkkää nenänsä lähelle korun takaosaa, mutta huomattavan hento ja aavistuksenomainen se on volyymiltaan. En voisi hyvällä mielellä sanoa, että korua voisi ilman lisäsuihkauksia käyttää viikkoja hajuveden korvikkeena, sen sijaan joitakin päiviä, kenties viikon, niin voisi hyvinkin tehdä. Tosin, jos on tottunut uimaan hajuvedessään, saa luultavasti suihkutella päivätahdilla useammalla painalluksella. Romanttisesti ajatellen pari suihkausta kestää kyllä tuomaan rakkaan esanssit mieleen parikin viikkoa kestävän eron yli.

Kaipaus-korun tuoteseloste puhuu muuten myös hienosti nanoteknologiasta ja nanoputkista, joita mukamas on asennettu keraamisen korun rakenteisiin. Tähän en oikein jaksaisi uskoa ottaen huomioon nanoteknologian kehitysvaiheen ja nanoputkien muuten puuttuvat käyttösovellutukset - kenties siellä esitteidenraapustaja on keksinyt hienon tavan kuvailla keraamisen korun luonnostaan huokoista rakennetta.

Kaiken kaikkiaan koru siis kyllä periaatteessa toimii, se ei vain toimi yhtä kauan tai yhtä tehokkaasti, kuin tuoteselosteet antavat ymmärtää. Onko myytti siis murrettu vai osoitettu todeksi - vähän sekä että.

4 kommenttia :

MouMou kirjoitti...

Tuota pitää kyllä koittaa.:)

Kk kirjoitti...

Oikein suloinen koru hienolla idealla :) Yleensähän se on niin että mainosteksteissä ei ainakaan vähätellä tavaran ominaisuuksia ja säästellä hienoja sanoja.

Idhren kirjoitti...

MouMOu, siitä sit vaan :)

Kk, tykkään itse erityisesti korun disainista, tuossa elukassa on jotain suloista :P Mainostekstit eivät toki vähättele tavaraa, mutta saisivat silti olla totuudenmukaisia (nanoteknologia) ;<

Anonyymi kirjoitti...

Minullakin on tuo kaipauskoru. Toimintaan olen ollut tyytyväinen, koska tuoksun voimakkuus on minulle juuri sopiva (käytän siinä poikaystäväni tuoksua). Juur right, hieno keksintö! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...