21.11.2008

Kommenttiboksi on nyt keskusteluboksi

Tästä eteenpäin Heijastuspinnassa keskustellaan, ei kommentoida. Heijastuspinnassa lähetetään viestejä, ei kommentteja. Tämän pienen sanakikkailullisen pesäeron tekemiseen päädyin, kun luin Suurin osa nuorista on rikollisia -postauksen keskusteluosiossa tehdyn toteamuksen siitä, että omat viestit koetaan häiriköinniksi, vaikka keskustelu olikin edennyt mielenkiintoisesti ja kaikki osapuolet siitä ilmeisesti nauttivat. Kenties sanaan kommentointi liittyy ainutkertaisuuden mielikuva, ettäpä asiasta saa kukin yhden kommentin heittää, ja muu on floodimista ja vastoin hyviä tapoja.

Koska haluan tukea mielipiteiden vaihtoa ja edistää keskustelukulttuuria, kommenttiboksi on saanut lähtöpassit, ja tilalle on tullut keskusteluboksi. Tosin edelleen viestinlähetysnamiskassa lukee kommentti, sillä sen vaihtamiseen eivät nörtteilytaidot riittäneet. Mutta periaate, periaate!

Sana on siis vapaa, eikä kenenkään tule epäröidä kirjoittaa pitkästi ja halutessaan moneen kertaan - juuri niin paljon tai vähän, kuin perusteltua asiaa riittää. Anteeksi ei tarvitse pyydellä. Entiseen tapaansa myös hyvin lyhyet viestit, kommentit ja sutkautukset ovat nekin tervetulleita. Vain anonyymiä kiusaamista tai tyhjiä argumentteja ei edelleenkään katsota hyvällä, joskin onneksi kumpaiseltakin on Heijastuspinnan historiassa aika tehokkaasti vältytty.

Keskustelevaisuuden tueksi sivupalkkiin on ilmestynyt myös Uusimmat viestit -osio, jossa näkyy kolmen viimeisimmäksi lähetetyn viestin alku, lähettäjä ja linkki postaukseen, johon viesti on lähetetty. Näin ihmiset voivat helposti bongailla missä tapahtuu.

P.s. Tarvitsen vielä viisi lukijaa, jotta pääsen tekemään toivottua videopostausta. Että hei! ;P Kysymyksiä saa myös edelleen heitellä, mieluusti tämän postauksen keskusteluboksiin. Joskin niitä on tullut jo nyt sen verran paljon, että sisälmyksiä videolle on ihan saleesti!

9 kommenttia :

zot kirjoitti...

Poltatko tupakkaa?
Juotko alkoholia?
Kauanko olette seurustelleet miehesi kanssa?
Oletko huumorintajuinen?
Oletko tyytyväinen pituuteesi?
Koetko olevasi muita viisaampi?
Oletko hyvä matematiikassa?
Harrastatko lainkaan liikuntaa?

patentti kirjoitti...

Hei, hienoa! Olen ennenkin huomannut että täällä tapaa keskustelu velloa, mutta ei sitä oikein kehtaa, toisen hiekkalaatikko kuitenkin.

Tässä systeemissä ei ole sitä email-alerttia joka ilmottaisi kun on tullut lisää viestejä..... Eikun onpas! Nyt huomasin. Niin se puusilmäkin havahtuu :)

Idhren kirjoitti...

Hehe, hyvä juttu, jos tämä yhtään sanaista arkkua vapauttaa ja aukaisee ;) Keskusteluboksi voi olla kaikkien yhteistä hiekkalaatikkoa ;D

Stazzy kirjoitti...

Sää oot vaan selkeesti demittäny liikaa.
Kuka muu ny vaatisi blogiinsa keskustelua!
(paitsi minä, mut mä tunnustan demittäneeni liikaa...)

Idhren kirjoitti...

Stazzy, keskustelua onneks syntyy vaatimattakin ;)

Melinka kirjoitti...

Hienoa hienoa, pieni termiero, mutta ihan osuva!

Minulta ainakin lähtee joskus vähän mopo handusta kommentoidessani, ja tulee juurikin tuo "toisen hiekkalaatikko"-fiilis, kun oma kommenti saattaa olla pituudeltaan triplat alkuperäisestä. Muttakun! Jos on kivoja keskustelunavauksia, on niihin kiva heittää myös omaa näkökulmaa ja yrittää ehkä laajentaa sekä omaa että toisen ajattelua. Sepä on juuri keskusteluiden herkkupuoli!

Keskustelua piraattiasiasta en tohdi kyllä enää jatkaa aiheen monisyisyyden vuoksi. Pitäisi melkein perustaa ihan oma blogi, että voisi tarkastella mahdollisimman monia asiaan liittyviä aspekteja ja perustella omaa näkemystään sekä niitä maailmankatsomuksesta kumpuavia lähtökohtia, joiden vuoksi näkemykseensä on päätynyt.

Mutta hienoa, että jatkossakin saa keskustella. :-)

Idhren kirjoitti...

Melinka, hyvä homma, jos tällä tavalla uskaltaa sitten ihan reippaasti heittäytyä keskusteluun mukaan silloin kun siltä tuntuu ^^ Ja ei tosiaan kannata yhtään arastella kirjoittaa pitkästikin, ei asiallisten ajatusten jakamisesta ole muuta kuin hyötyä ja iloa kaikille :)

Hehe, jos perustat joskus oman blogin, käy viskomassa mua linkillä ;)

Narksu kirjoitti...

Kävinpä nyt sitten ilmoittamassa itseni lukijaksi ihan blogilistan kautta, vaikken päivityksiä sitä kautta tsekkailekkaan, koska ne ovat liian usein totaalisen jäljessä reaaliajasta... :D
Että askeleen lähempänä videopostausta sitten.

Idhren kirjoitti...

Narksu, hehe, Blogilista on kyllä kamala väline postausten kyttäämiseen :D Onneks on näitä readereita :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...