27.11.2008

George Carlin ei kaunistele sanojaan lentokoneessa

George Carlin on liian hauska ja liian älykäs. Viimeiset parikymmentä minuuttia olen vain hirnunut tälle mustan huumorin ja poliittisen satiirin edesmenneelle mestarille. Nämä kaksi pätkää miehen lavaesityksistä käsittelevät matkustusta lentokoneessa ja tähän liittyvää kielenkaunistelua ja sen monimutkaistamista vaikeilla ilmaisuilla. Ajatuksia herättäviä huomioita jokaiselle kielestä ja sen käytöstä kiinnostuneelle.

Sivuhuomio: Vain ylisiveässä yhteiskunnassa voidaan pitää sopimattomana kutsua ohjaamoa virallisesti cockpitiksi, vaikka sellainen nimitys sille onkin muinoin annettu. Samaa sarjaa sen kanssa, että joissakin päiväkodeissa on ilmeisesti sensuroitu tutusta lastenlaulusta sanoja niiden väitetyn rumuuden takia: "Pili-pili-pom..." onkin nyt "Piri-piri-pom", mikä kyllä imho vaikuttaa jopa epäilyttävämmältä vaihtoehdolta kuin pili. Onko kroppa ja seksuaalisuus todella niin pelottava asia, että pitää kielenkäyttöäkin muuttaa, jottei siellä vaan puheessa vilisisi mitään ihmisruumiiseen tai seksuaalisuuteen liittyviä sanoja tai ilmaisuja, tai ettei ajatus vahingossakaan harhautuisi moisille urille kieltä käytettäessä?

Eniveis, George Carlin ja Boarding process, part 1 ja part 2. Huippuhauskaa matskua.7 kommenttia :

eliiina kirjoitti...

Ah hah haa! Kiitoksia päivän parhaista nauruista! Saatoin kyllä jäädä näihin aika pahasti koukkuun.. : D

Idhren kirjoitti...

Eliiina, ollos hyvä :D Carlinilla on ratkiriemukkaita juttuja ja ajatuksia liikkeelle pistäviä töräytyksiä, niihin kannattaa kyllä perehtyä :)

kilvia kirjoitti...

voi ei! tämä kielitieteen opiskelija hurahti kyllä totaalisesti! :)))

r kirjoitti...

"Piri-piri-pom", oikeestiko? Ei helvv :DDDDD Arvaa vaan millaisina kuvittelen nyt ne päiväkoti-ihmiset jotka tollasta laulaa :P Kyllä mä vaan enemmän suuttuisin huumeiden piilomainostamisesta lapsilleni kun jostain alapäärallattelusta (en kyllä pili-pili-pom -laulua sellaisena pidä).

Idhren kirjoitti...

Jos kielen ihmeellisyydet kiinnostavat, niin Carlin puhuu tästä lisää myös videossa Soft Language :P
http://www.youtube.com/watch?v=o25I2fzFGoY

riikka kirjoitti...

hah. katoin äsken et tossa r:n kirjottamassa kommentissa pili-pili-pomissa toi pom oli porn. tarkemmalla kattomisella, ei se sit ollukaan. mut olis voinu olla.

Anna kirjoitti...

Naurettiin Valtterin kanssa ihan vääränä.. mieluummin mainostaisin lastelaulussa ihmisten elimiä kuin huumeita. But hey, that's just me:D Ja toi tyyppi on ihan hulvaton;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...