24.11.2008

Biancon vetoketjukorkkareista vibat kenkähaasteeseen


Innostuin uusnostalgisista viboista kokeillessani, miltä keväällä hankkimani Biancon vetoketjuilla varustetut, nahkaiset korkokengät näyttävät sukkien ja pillifarkkujen kanssa. Tuomio: pitäisin, jos siinä olisi enää tähän aikaan vuodesta pienintäkään järkeä, eli ei.

Vastailen itsetutkimuksellisesta mielenkiinnosta blogeissa jo hetken kiertäneeseen kenkähaasteeseen.

1. Milloin opit kävelemään korkokengillä?

Lukion toisella luokalla minut valtasi yllättävä naisellisuuden herääminen, ja sitä ei tyydyttänyt mikään muu kuin korollisten talvinilkkureiden hankkiminen. Kengillä mentiin parikin talvea onnellisesti nilkkoja murtamatta tai edes pahemmin liukastelematta, joskin Demissä kotipaikkakuntamme keskustelussa joku silloinen yläastelainen kävi haukkumassa minut kenkieni takia ylimieliseksi hienostelijaksi. Kieltämättä kopina oli käpylän koulujen käytävillä niin harvinainen ääni, että ystävänikin luulivat minua usein lähestyväksi opettajaksi. Vanhojen tanssien harjoituksissa olin mukavan tyytyväinen siitä, ettei minun ollut tarve opetella koko koroilla hoipertelun jaloa taitoa alusta, vaan tanssikenkiin totutteleminen riitti.


2. Milloin sait/ostit ensimmäiset korkokenkäsi?

Ensimmäiset korkokenkäni sain, kuten jo mainittu, lukion toisella luokalla, ensimmäiset korkkarini ostin ihan itse vasta kaksi vuotta sitten pikkuveljeni rippijuhlia varten. Ne olivat Biancon kullanväriset sandaalit, joissa oli hopeanvärisiä yksityiskohtia. Lukion kolmosen ja Lipaston kakkosvuoden välillä en käyttänyt korkokenkiä kertaakaan.


3. Mitkä ovat suosikkikenkäsi tällä hetkellä?

Tämän hetkistä suosikkia on vaikea valita, sillä kaikki kenkäni ovat omassa kontekstissaa oikein kivoja ja loistavia, joskaan tällä hetkellä tuntuu siltä, etteivät yhdetkään ole aivan juuri täydelliset. Vagabondin Muscatit tosin ovat aiheuttaneet viime päivinä iloa lumessa ja rännässä tarpoessa.


4. Entä mistä kengistä unelmoit?

Ehkä on tullutkin jo selväksi, että unelmoin Vagabondin kiilakorollisista Jam-saapikkaista, vetoketjulla höystettynä. Tosin Anna-Maria sai näillä yli polven ulottuvilla saappaillaan aikaan potentiaalisesti uuden pakkomielteen...


5. Jos saisit mahdollisuuden toteuttaa ja valmistuttaa ihan minkälaiset kengät vain, minkälaiset ne olisivat?

Mikä tahansa, missä vain on mustaa nahkaa ja/tai vetoketjuja ja platformia, värisyttää kovasti, joten luultavasti kengät olisivat jotain Jamien ja Anna-Marian OTK-buutsien väliltä. Koska en osaisi kuitenkaan valita haluanko pitkän vai lyhyen varren, voisin suunnitella vetoketjuilla irrotettavissa olevan sellaisen. Ongelma ratkaistu.6. Ottaisitko kengät itsellesi, jolloin ne olisivat uniikit, vai tekisitkö niistä markkinoille hitin, jolloin saisit faneja ja suosiota?

En ole koskaan perustanut uniikkeudesta, enkä oikeastaan edes usko koko käsitteeseen, joten totta ihmeessä soisin taivaalliset luomukseni jokaiselle halukkaalle. Jos siinä sivussa tulisi ylistetyksi ja nimetyksi uudeksi kenkäjumalattareksi, niin ei sekään varsinaisesti haittaisi.

Vaatteet: korkokengät - Bianco, villatakki - United Colors of Benetton, farkut - Vila, t-paita - Lindex

P.s. 50 lukijaa täynnä, videopostaus on työn alla ;)

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen vanha käpykyläläinen käpy, ja muistan niin muodoin ajan, jolloin korkkareilla kävely oli ainoa mahdollinen tapa kävellä kengissä jaloilla, joitten koko on 41. Siis ellen suostunut käyttämään tennareita (lenkkareita ei vielä ollut!) tai kumisaappaita kaikissa tilanteissa.

Jostakin syystä isojalkaisille tytöille ei ollut ollenkaan tarjolla esimerkiksi hameitten kanssa käytettäväksi sopivia talvisaappaita minun koossani. Kuvittele 12-vuotiasta tyttölasta taiteilemassa 7 sentin koroilla jäästä niljakkailla kaduilla kouluun ja koulusta. Tai älä sittenkään; nilkkasi saattavat oireilla pelkästä myötätunnosta, vaivaisenluista puhumattakaan.

Onneksi niistä ajoista on jo kauan. Se onkin ainoa hyvä asia, mistä on jo niin kauan...

Ela

Idhren kirjoitti...

Ela, aika käsittämätöntä sinänsä, että kenkävalikoima on voinut olla noin huono isojalkaisille :S Pelottava ajatus kyllä 12vee + korkokengät + talvi + liukkaus + kävelymatkat. Saatoin nyrjäyttää nilkkani jo ajatuksestani. ;<

Toivon mukaan tilanne on muuttunut kohti parempaa!

Emmanuelle kirjoitti...

Tuli vaan mieleen tuosta ykköskohdasta, että tosi outoa. Itekään asuin pikkukaupungissa, mutta kyllä jo yläasteella oli ok käyttää korkkareita koulussa. Siis ilman että kukaan haukkui hienostelijaksi. Lukiossa nykyiset kaverini oppivat minut tuntemaan juuri korkokenkien kopinasta ja siitä, että minulla oli jatkuvasti erillaisia kenkiä.

En kyllä tajua miten silloin löysin korkokenkiä ku nykyisin mun jalkani on liian pieni jopa 36 kokoon... Jalka on kasvanukin niiltä ajoilta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...