16.10.2008

Takana valvottu yö

Idhren on jälleen yksin kotona (jo toista päivää, iikspoks), poikaystävä otti ja lähti työmatkalle Helsinkiin ja jäi sille tielleen, viikonloppu kun on joka tapauksessa tarkoitus viettää pääkaupunkiseudulla (Vagabond Muscatit, varautukaa! Mun tuurilla niitä ei kuitenkaan ole koko maassa...) anoppikokelaan kissavahteina. Nainen itse matkustaa aurinkoiseen Madridiin omalle työmatkalleen Ranskaan toisen lapsukaisensa kanssa. Idu hengaa Tampereella kuin tunnollisinkin oppilas.

Tämä tunnollinen oppilas myös onnistui hankkimaan itsensä englannin kurssilla tilanteeseen "Joojoo voin korvata poissaoloni pitämällä seuraavalla kerralla viiden minuutin puheen Obaman ja McCainin viimeisestä väittelystä, onnistuu hyvin, joojoo" tarkistamatta tuon väittelyn ajankohtaa. Yksi päivä muistilokerikossa pieleen, ja Idu päätyikin katselemaan ja väsäämään esitystään kokoontumista edeltävänä yönä/aamuna. Onneksi olen varsinainen mestari mitä tulee nopeaan toimintaan ja verbaaliseen sisällöntuottamiseen. Taitoa on jo ala-asteelta saakka hiottu ja linja jatkuu nykyisin myös tenttivastauksia väkertäessä. Ei, mitenkään ei voi siirtää esityksen pitoa, ei sen jälkeen enää kehtaa, kun on saanut kuulla kollektiivisen saarnan ylimääräisen työn teettämisestä.

Haahuiluntäyteisen keskiviikon Idhren vietti näissä vaatteissa:
T-paita - Carlings, nahkahame - Lindex, leggingsit - Norlyn, koru - Kaipaus

Hassunhauskaa. Tampereen seurakuntayhtymän vastaiskuna Eroa kirkosta -palvelulle pystyttämä nettisivu eroakirkosta.info on kasvattanut kirkosta eronneiden määrää päinvastaista tavoitteista huolimatta. Palvelun tarkoitus oli saada ihmiset pohtimaan eroamista, mutta vähän siltä tuo näyttää, että ihmiset ovat kyllä pohtineet aivan riittävästi valintaansa, kuka sitten siltä kannalta, että kirkko on liian löysäilevä, kuka siltä kannalta, että kirkko ei ole heidän juttunsa ollenkaan. Myös muita vaikutuksia sivuston avaamisella oli: vapaa-ajattelijoiden sivujen kävijämäärät nousivat. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Tänä iltana Pekingin kanaa, Idols, House ja Dexter. Huomenna mennään Kork... Pasilaan. Tai siis minä menen.

10 kommenttia :

Ssu- kirjoitti...

Oi, ihana asu! Tykkäilen erityisesti tuosta paidasta :)

Anonyymi kirjoitti...

heii, tää ei nyt varsin tähän postaukseen liity, mut aattelin olla laiska ja tänne lättästä tämän. :D

Eli siis tarkoitukseni oli tulla kiittämään Sinua siitä, että kuukuppipostauksellasi rohkaisit minutkin liittymään kuppilaisten joukkoon. Saan oman pinkin kuppini huomenna. :)

Idhren kirjoitti...

Ssu-, kiitos :) Minäkin tykkäilen, se on mukavan rento, ja sitä voi pitää tuolla tavalla, että toinen olkapää jää paljaaksi :>

Anonyymi, mahtavaa, että rohkaistuit kokeilemaan kupittelua :) Saa tulla sit kertoilemaan miten on mennyt :)

Rhia kirjoitti...

Tarpeeksi kauan kun kattelen noita nahkahameita mm. sun päällä niin pitänee vissiin itekin hankkia...

Massa-uskonnot saa minun puolestani tunkea sanonko minne. Kaikkein kaksinaamaisimmat ja suvaitsemattomimmat ihmiset jotka koskaan olen elämäni aikana tavannut ovat olleet aina kiihko-uskovaisia. Mitä nyt yhtään raamattua tunnen niin eikö suvaitsevaisuuden pitäisi olla yksi uskovaisten hyveistä, mikä minun nähdäkseni tarkoittaa myöskin että suvaitaan myös muiden erilaiset vakaumukset ja uskot. Mulle on sama jos joku kadulla julistaa sanaansa, mutta se että tullaan kotiovelle tuputtamaan omia näkemyksiä on minusta liikaa. Ihminen joka tuntee tarvitsevansa hengellistä ohjausta ja hengellistä ilmapiiriä varmasti sen löytää ilman että tullaan kädestä pitäen käännyttämään. Noin, tulipahan taas tämän kuun paasaus hoidettua alta pois =)

Idhren kirjoitti...

Rhia, nahkahame on varmasti hyvä sijoitus :)

Voin yhtyä näkemyksiisi, joskin täytyy onneksi todeta, että nuo lähimmät, oman ystäväpiirin uskovaiset ovat lämmintä ja myötämielistä porukkaa - noin muutenhan se sitten tuntuu enemmän poikkeukselta kuin säännöltä. Mitä minä olen Raamattua lueskellut ja alkeellisesti tutkinut, nin aika raakaa ja veristä on meininki, enkä kyllä ole vieläkään keksinyt, miten kristityt selvittävät mielessään ristiriidan rakastavasta olennosta, joka rankaisee ikuisella kärsimyksellä. Asiaa jos kysyy, mitään ristiriitaa ei ole olemassakaan. -.- Mut eniveis, tehkööt keskenään mitä tekevät.

Vasiliisa kirjoitti...

Noin sivusta katsoen (koskaan en itse ole mitään uskontoa harjoittanut) näyttää, että kirkkoon kuuluminen on se, mitä ei pohdita... Luterilaisuus on vakio ja kaikkea muuta täytyy jo vähän perustella.

Koskahan nähtäisiin, että kirkko menisi eroamisten vuoksi itseensä eikä vaatisi sitä muilta?

Idhren kirjoitti...

Vasiliisa, sellainen mielikuva mullekin on jäänyt - kirkkoon kuuluminen on kuin itsestäänselvyys, jota ei kyseenalaisteta omalta kohdalta. Sitä vaan kuulutaan kun on aina ollut tapana kuulua.

Anonyymi kirjoitti...

Laitoin sulle FB:ssä YV:tä. :)

-T

Rhia kirjoitti...

Totta, poikkeus vahvistaa säännön ja kyllä minäkin tunnen mukavia uskiksia =) ne on yleensä niitä jotka eivät uskoaan ympäri kyliä toitottele eivätkä tuputa sitä sukulaisille tai ystäville. Erosin kirkosta vuosia sitten. Minulle usko ja uskonto on henkilökohtainen asia joka ei kuulu muille, evankelis-luterilaiset varmaankin kutsuisivat minua pakanaksi. Mutta kuten totesit, tehkööt kukin keskenään mitä lystää =)Päätän uskonto-paasaukseni täältä tähän!

Idhren kirjoitti...

Rhia, nimenomaan! Ja voin yhtyä tuohon toitottelemiseen. Minä erosin kirkosta heti täytettyäni 18 (ateisti varhaisteinistä asti, ei kuitenkaan sentään kapinoinnin pohjalta, lapsenusko vain loppui), ja uskonnot kyllä itsessään kiinnostavat, noin kulttuurin ja historian kannalta, samoin se, jos uskontojen varjolla yritetään saada aikaan vaikkapa uusia lakeja tai muutoksia niihin - se kuulostaa vaaralliselta. Muuten tosiaan jokainen pitäkööt maailmankatsomuksensa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...