31.10.2008

Poladroid: kuvia polaroid-kehyksillä nopeasti ja hauskasti

Otsikossa ei ole kirjoitusvirhettä. Ohjelman nimi todella on Poladroid. Ilmainen pikku kuvanmuokkausohjelma muuntaa napinpainalluksella kuvista polaroideja. Pistetään kehykset, muunnetaan hieman kuvien sävyjä ja lisätään kiva vinjettiefekti reunoille. Ekstrana kehyksiin ja/tai kuva-alueen päälle voi lisätä satunnaisesti generoitavia mustetahroja. Ohjelman voi ladata osoitteesta www.poladroid.net. Miinuspuolena ohjelma tosin on toistaiseksi tarjolla vain Mac-käyttiksille, mutta Winkkari-versiota luvataan ilmestyväksi ehkä jo ensi kuussa.

Poladroidia on helppo käyttää. Kuva vain raahataan ohjelmaan (joka päällä ollessaan näyttää ruudulla pienen polaroid-kameran), pian kuuluu kameramainen klik-ääni ja kuvan miniversio pullahtaa kamerasta ulos. Sitten vain odotellaan hetki (sivuston ohjeet neuvot ravistelemaan kuvaa, epäselväksi vähän jäi se, onko tällä mitään oikeaa vaikutusta) ja tadaa, kuva on valmis! Hauska vempele, mokoma. Lisäoveluutta kaipaava voi vielä raapustella kehyksiin tekstiä vaikkapa Gimpillä.

Kaiken hyvän lisäksi Flickrissä on oma kuvapooli Poladroid-kuville: be Poladroid!

Tässä ihkaensimmäinen Poladroid-kokeiluni. Valitettavasti jäi tajuamatta se, että totta kai ohjelma tuottaa kuva-alueeltaan neliön muotoisia kuvia, ja ylimääräinen aines rajataan armotta pois. No, sitä hauskempaa yllätyssektorin kanssa!Keksinkin jo erään käyttötarkoituksen tälle ovelalle virtuaalilaitteelle. Voisin alkaa esitellä muinaisia kuvaräpsyjäni, alkeellisia kuvamuokkauksiani ja orastavaa itsekuvauspakkomiellettäni Poladroid-muokatuin kuvin. Miinuspuolena kuvat eivät ole täysin alkuperäisenkaltaisia rajattuina, säädettyinä ja outoihin kehyksiin heitettyinä, mutta toisaalta nostalgiafiilis nousee potenssiin tsiljoona, ja avuttomistakin räpellyksistä tulee edes tekotaiteellisia. Joo hei!

Aloitankin heti. Mietitään sitä nimeä tälle nostalgiasarjalle sitten myöhemmin. Nostalgiasarja ei tosin kuulosta pahalta.


Ei, se ei ole hirttosilmukka. Se on itse asiassa koiran juoksunarussa roikkunut köysi. Sen ja koiran välissä oli vielä jokin ketjuviritelmä, joka yhdisti kyseiset elementit sulavaksi kokonaisuudeksi, joka mahdollisti haukun kirmaamisen pihassa pitkin pellon laitaa. Olen ollut punapää ja brunetti. Tämä tapahtui Saarijärven lukion toisella luokalla.

17 kommenttia :

evildressmaker kirjoitti...

Joo hei onneks jollain muullakin on itsensäkuvaamispakkomielle. Olen varmaan hirmu itsekäs mutta itsensä kuvaaminen on kivaa =) ja tuota ohjelmaa pitää heti kokeilla! siis heti ensiviikolla kun on messut messuiltu ensin ...

Rhia kirjoitti...

niin ja tuon kommentin laitoin siis minä... taas tuo saakurin openID kettuilee

Idhren kirjoitti...

Rhia, itse oon huomannut, että itsensäkuvaamispakkomielteestä on ainakin se ilo, että se toimii omanlaisenaan itseterapiana ;D "Aww, olenpas söpö" jne :D Ohjelmaa kokeiluun vaan sitten :)

fffrida-frida kirjoitti...

aww tätä ohjelmaa on ootettu! tulis nyt vaan äkkiä windowssillekki. :-)

leela kirjoitti...

Voi, hauska ohjelma (tahtoisin! vaan on vaan liian vanha käyttis, pitänee kokeilla toimisiko anyway...).

Roosa kirjoitti...

Sinulle on jotain blogissani :)

Idhren kirjoitti...

fffrida-frida, kirjanmerkkeihin sit vaan sivu ja odotteleen :)

leela, kokeilemalla selviää!

Roosa, voi kiitos :)

nadjastrange kirjoitti...

photoshopillaki saa tehtyä noita polaroid -hommeleita. pitää vaan netistä ettiä semmonen ilmanen polaroid brushi. leikin sillä kovasti viimevuonna. :D

Idhren kirjoitti...

Joo, kyllähän noita kaikkia plugineja ja brusheja ja muita löytyy (valitettavasti Gimpiin vähän vähemmän kuin Photariin, mutta hyvää tahtia tyypit kääntää noita :D) :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Kerrotko mistä tilasit noi ihanat legginsit?

Idhren kirjoitti...

Moiks! Idat tilasin 111vox.comista, joskin sieltä mustat ovat nyt loppuunmyyty :/. Muita värejä on edelleen tarjolla alennushinnoilla. Mutta voin vinkata, että lähiviikkoina saan uuden satsin American Apparelin leggingsejä, joten siinä välissä kannattaa pitää silmät auki :)

patentti kirjoitti...

Jei!

Mietin sellaista vienoa juttutoivomusta kohtalaisen laiskana mac-käyttäjänä, että ohjelmavinkit olisivat tervetulleita. Ihan joka lähtöön, tällä on niin hauska härvätä <3

pnkd kirjoitti...

Hei, kiitos vinkistä! Pitää mennä heti tyyppailemaan mimmosta jälkeä tulee!

Idhren kirjoitti...

patentti, aika hyvä idea hei! Voisin toteuttaa tuon :)

Pnkd, saa toki tulla ja kertoa omia vaikutelmiakin sitten ohjelmasta :)

mk kirjoitti...

hehe, aika hauska tuo kyl ku näyttää hirttosilmukalta :D

Anonyymi kirjoitti...

hei! pakko kysyä tuosta poladroidista sen verran kun olen vasta itsekkin löytänyt ohjelman ja ladannut sen koneelleni. ohjelma toimii muuten hyvin mutta voiko kuvan väriin vaikuttaa mitenkään? en löytänyt asetuksia joissa kuva värin voisi päättää=S

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, ei, ohjelma vähän arpoo niitä värisävyjä, että jos haluaa sitä hallita, niin sitten joutuu käsittelemään valmista pola-kuvaa toisella ohjelmalla. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...