4.10.2008

Muoti pääkarvoissa mietityttää taas

"Long Hair Design" - asobitsuchiya Flickr.comissa tällä lisenssillä

On taas se aika kuukaudesta. Tai parista. Juurikasvu on mahdoton ja hiusmalli pursuilee ulos mallista. Suunta kohti Pleissiä siis alkuviikosta ja lisää sitä platinaisuutta, kiitos. Fiksu menis opiskelijabudjetilla johonkin edullisempaan paikkaan, mutta olen jo ehtinyt reippaan puolen vuoden aikana kiintyä siistiin ja huoliteltuun puljuun.

Aina ennen tulevaa parturikäyntiä (en vieläkään osaa käyttää sanaa kampaaja, joku verbaalinen sukupuolivamma, vaikka hiukset onkin aina nainen leikannut) tulee pyöriteltyä mielessä villejä visioita uusista leikkauksista ja väreistä. Tässä auttaa yleensä jonkin hiusmalleja sisältävän lehden ostaminen. Lopulta kuitenkin pyörittelystä tulee paniikinomaista "siis mitä ihmettä mä näistä haluan" -mantraamista ja lehti suunnitelmineen jää aina vessaan pyörimään.

Useimmiten olen myös tylsä ja tyydyn hyväksi havaittuun lyhyen napakkaan kerroksittaiseen malliin otsatukalla. No, kyllä mä kerran tai pari repäisin. Hiushistoriikki kertoo millaisia hiustyylejä sitä on tullut kokeiltua. Platinoitumisprosessistani taas voi lukea postauksesta Blondi tuli huudeille.

Uloskasvanutta ja luonnonkiharamaisesti pöheköitynyttä hiusolotilaa kuvaa hyvin tämä kuva:

"Oh, the EIGHTIES!" - ninjapoodles Flickr.comissa tällä lisenssillä

Tästä seuraa, että välillä tekisi mieli leikata hiukset lähes kokonaan pois ja kokeilla lyhyttä luukkia, mutta sitten mieleen muistuu pari seikkaa:
1)
luonnonkihara lyhyenä on lähinnä afro
2)
kuinka epäminältä peilikuvani näyttää jo silloin, kun hiukset ovat kiinni puhumattakaan täysin lyhyistä hiuksista. Sitä paitsi pöheikössä on puolensa - siihen voi piiloutua silloin kun naamaa turvottaa väsymyksestä ja suupielet kääntyvät lievään irvistykseen haukotusta pidätellessä.

"New hair, new photo" - izzie_whizzie Flickr.comissa tällä lisenssillä

Jotain villiä jos tekee mieli, ideoita rajoittaa pituuden puolesta tehokkaasti kähärään vetävä hiuslaatu. Toissakerralla kampaaja tyrmäsi ajatukseni päältä lyhyemmästä rokkitukasta juuri tämän karun tosiasian vuoksi. Siitä syystä välillä tuntuu, että elämä pelihahmona virtuaalitodellisuudessa olisi vain paljon helpompaa. Wowissa ei ainakaan tarvitsisi belffien tai muiden turhamaisuuteen taipuvaisten hahmojen murehtia sään kampausta latistavasta vaikutuksesta.

""Hair"" - mikal-bisnovat Flickr.comissa tällä lisenssillä

15 kommenttia :

H kirjoitti...

Haluamatta mitenkään loukata tai n**sia sitä surullisenkuuluisaa pilkkua, taitaa olla niin, ettäparturin/kampaajan nimike ei riipu henkilön omasta sukupuolesta, vaan asiakkaan. Siis parturi 'operoi' miesten hiuksia ja kampaaja naisten, parturikampaaja molempien... nykyisin taitaa suurin osa olla parturikampaajia. Tuli vaan mieleen... Itsekin itsepintaisesti käyn 'parturissa', ja niin taitaa koko ystäväpiirinikin :D Jotenkin tuntuu että jos sanoisin meneväni 'kampaajalle', se kuulostaisi turhalta hienostelulta, kun kumminkin vain käyn vähän latvoja kynityttämässä :D

Idhren kirjoitti...

H, hehe, jännä juttu, että se parturinimeke istuu niin tiukassa :P

S kirjoitti...

Mää oon aina aatellu, että kampaaja kampaa (=tekee kampauksia) ja parturi parturoi (=leikkaa hiuksia). Ja oon vielä luullu, että kaikki muutkin luulee näin :D

S kirjoitti...

Ja nyt Wikipedia auttoi minua, ja kertoi minulle, että parturi onkin johdos sanasta parta. Hitsi, maailmani on nyt ihan mullin mallin!

Anonyymi kirjoitti...

Ahhihi noi kasaritukat! Voin kertoa ettei sun hiukset näytä tolta.;) Mhöhöö, pitäiskö kokeilla tota ensimmäisen kuvan kampausta? Tosi kätevä.:D Tuo lyhythiuksinen tyttö on tosi nätti! -mk

Idhren kirjoitti...

S, oon mäkin tästä aiheesta yllättyny muinoin ;D Mut tää H:n mainitsema asia oli kyllä se ihan uutta mulleki ;)

Mk, huah, et oo nähny mun bad hair day -aamuja ;D Hei, sun hiuksillas toi eka toimiski, siitä vaan kokeileen :D ja joo, lyhyet hiukset sopii tolle likalle tosi makeesti ^^

Rhia kirjoitti...

Iiih! Järkytyin noista kasari-kampauksista. Aivan kammottavia!

Sain muuten sen otsikko-fonttiongelman ratkaistua. Poistin koko helvetica-fontin koneeltani niin nyt näkyy otsikkokin järjellisenä tekstinä (Arial) eikä erikoismerkki-höttönä. Sun ja mun helveticat on ilmeisesti epäsopivia keskenään, niitä helveticoita kun on yli sata erilaista...Leipätekstikin muuttui helpomminluettavaksi =) ihanaa tämä teknologia!

Idhren kirjoitti...

Rhia, onhan ne aika... kasaria :D

Erikoinen tuo fonttiongelma, me sitä täällä pitkään kans pähkättiin, että mistä moinen voi johtua. Tosiaan oletuksena oli Helvetica Neue, mutta heti sen jälkeen templaatin piti kyllä heittää perus-Helveticaa ja sitten tosiaan Arialia. Erikoista. :o Erikoista myös se, että ainakin toistaiseksi taidat myös olla ainoa, joka on moisesta ilmoitellut :o Mut eniveis, hyvä juttu, että homma toimii edes jotenkin päin nyt :)

r kirjoitti...

Jooh et oo ainoo, jolla on jatkuvia hiusongelmia... Mulla on maailman tylsin tukkamalli eikä siitä tuu ikinä hyvää. Mun hiukset on vieläpä niin täysin käsittelemättömät ja superliukkaat ja ohuet ettei niistä mitään kovin jännää saiskaan aikaseks. En enää edes jaksa käydä kampaajalla kun se näyttää tasan sen yhden päivän hyvältä ja sen jälkeen taas tää sama tylsä moppi. Plus liian monta kertaa kampaaja on leikannu mulle jonkun vielä tätäkin rumemman mallin mitä on saanut sit hävetä ja kasvattaa monta kuukautta. Placessa kävin muutaman kerran yhdellä tyypillä, joka pari kertaa teki mulle ihan jees tukan (mitä en ite tietenkään osannut laittaa), mutta sitten sekin teki tän perus kampaajatempun mulle eikä kuunnellut mun toiveita vaan leikkas mulle maailman järkyttävimmän täti-tukan. Sen jälkeen oon ite leikannu hiukseni. Mallit ei oo ikinä mitään jänniä mut onpahan ilmasta.

Haluisin jonkun tosi coolin tukan tietty, mut kun tiedän etten osaa enkä jaksa mistään mallista pitää huolta (pesu riittää, muotoilu on yhtä tuskaa) niin turha mun on sellaista yrittää metsästää. Oon muutenki niin vannoutunut ponnari-tyttö nykyään ettei oo oikeestaan mitään väliä millainen se malli on, kunhan on tarpeeks pitkä että kiinni saa.

Niin ja hei, onhan noi kasaritukat aika järkkyjä, mutta mistäs sitä tietää jos ne on pian taas tosi in. Niin ku nää pillifarkut ja leggarit jne, kuten itsekin sanoit siinä postauksessa missä keksit tulevia trendejä. Pian meillä kaikilla on tollaset pehkot ja vyöt päässä niitä korostamassa :D

Rosa kirjoitti...

Minähän käyn parturissa. Olen aina käynyt ja käyn edelleen. Hiiteen jotkut kampaajat! :D

Tämä postaus muistutti taas siitä surullisenkuuluisesta sanasta juurikasvu, joka pukkaa tulemaan aina, kun sitä ei odottaisi... On kai aika varata aika PARTURILLE. :D

Idhren kirjoitti...

R, hiusasiat on vaikeita :< Ei siihen muuta osaa sanoa.

Rosa, hehe, just näin :D

Anonyymi kirjoitti...

mulla toi hiushistoriikki linkki ei toimi, onko muillaki ongelmia? :(

Idhren kirjoitti...

Korjasin tuon linkityksen, oli sitten päässyt näköjään sormi lipeämään osotteen copy pastauksessa ja väärä linkki mennyt tilalle ;>

Anonyymi kirjoitti...

Hei kuules, laitapa blogiisi joskus kuvia tai edes kuva sinusta niin, että sinulla on hiukset kiinni! Olisi vain jännä nähdä, miltä näytät, kun kaikissa kuvissasi sinulla on hiukset yleensä aina samalla tavalla. :)

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, näky ei ole kaunis ;D No, ehkä sitä voi jonkun kuvan silläkin tavalla ottaa. Jouduin muuten koko lapsuuteni pitämään hiuksiani kiinni, koska ne olivat tajuttoman pitkät ja menivät helposti takkuun, jos antoi olla auki. Traumoja hiusdonitseihin ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...