25.10.2008

Mac silmänrajauskynä - ilo se on harmaakin ilo!


Viime viikoinloppuisella Helsingin reissulla mukaan tarttui muutakin kuin kengät. Alunperin oli tarkoitus vain vilkuilla Macin tuotteita näiden pisteellä Stockmannilla, mutta niinhän siinä kävi, että rakastuin silmänrajauskynään. Tummanharmaa ja aavistuksen metallisesti kimaltava sävy nimeltä Phone number jotenkin kutsui ja huuteli luokseen, eikä suostunut häipymään mielestäni edes sovituskoppeilun aikana.


Olen tähän mennessä käyttänyt Lumenen ruskeaa rajauskynää, ja se toimi hienosti siihen asti, kunnes hiukseni vaalenivat vaaleanruskeasta täysin vaaleiksi. Siinä kohtaa ruskea alkoi näyttää tunkkaiselta ja liittymättömältä, joten lisäsin hankintalistalleni mustan rajauskynän, mutta tummanharmaa toimii sekin - varsinkin, kun sävy on yhtä viekoitteleva ja kimaltava kuin Phone number.

Koeajot ovat osoittaneet kynän paitsi Lumenen yksilöä paremmin silmiin tarrautuvaksi, mutta myös sopivaksi luomien värjäämiseen. Kun kynän kääntää lappeelleen, saa värittämällä aikaan täysin uskottavan silmämeikin. Harmaastakin saa lähes mustaa lisäämällä ylimääräisen rajauskerroksen, ja jos sekään ei riitä, ainahan on musta luomiväri. Koska meikeilläni on tapana kestää suoranaisia ikuisuuksia (edellisen mustan kynäni hankin joskus yläasteen alussa ja käytin sitä vielä viime vuonna, sitten se yksinkertaisesti loppui), voi olettaa, että tällä pitäisi pärjätä tovi.


Ovela juttu muuten. Olen tänä vuonna perusripsareiden lisäksi hankkinut vain poskipunan, sekin muuten Macin. Lieneekö syy kerrankin nappiin menneissä värivalinnoissa, saamassani asiakaspalvelussa vaiko yltiöpositiivisisaa mieliassosisaatioisaa Applen Mäkkeihin, mutta näistä kahdesta meikkituotteesta, siis poskipunasta ja uudesta silmänrajauskynästäni, olen pitänyt luultavasti enemmän kuin mistään muusta koskaan ostamastani meikkikosmetiikasta. Pidän niistä yhtä paljon kuin Filippa K:n neuletakistani, ja se on paljon se. Yleensä meikkihankintani hoituvat rutiinilla, eikä niitä tule sen kummemmin edes ihasteltua tai hämmästeltyä. Samasta syystä meikkivalikoimani myös on hyvin maltillinen ja sisältää vain yhden tuotteen kutakin laatua, yksi rajauskynä, yksi ripsari, yksi puuteri, yksi poskipuna, yksi luomiväripaletti, jne. Niihin ei oikeastaan synny edes käytännön miellyttävyttä syvempää tunnesidettä.

Selkeästi filosofiaa vaatteiden hankinnasta voi ja kannattaa soveltaa myös kosmetiikkaan: hanki vain sellaista, josta todella, todella kovasti pidät. Filosofia ei ehkä erityisesti auta mihinkään, ellei nyt kosmetiikan ostelu ole ryöstäytymässä käsistä, mutta piristää se silti arkipäiväisiä rutiineja huomata, että saa sanoinkuvaamatonta iloa siitä, että voi rajata silmänsä ihan superhuitsin kivalla kynällä tai sutia poskiinsa hullun makeaa poskipunaa.

7 kommenttia :

Invisible Inkie kirjoitti...

Hyvä kun muistutit noista Macin meikeistä, mun pitäisikin käydä ostamassa uus rajauskynä.. ja opetella käyttämään sitä ;)

Tiina kirjoitti...

Hmm. Näyttää ihanalta. Postauksestasi intoutuneena aion antaa samaiselle kajalille mahdollisuuden. Olen nimitääin tovin jo elellyt ilman rajauskynää. Saanko kysyä paljonko kynä maksoi Stocaklla?

Idhren kirjoitti...

Invisible Inkie, hehe joo, silmänrajauksen teon opettelu on vähän aina oma hommansa :D

Tiina, viitisentoista euroa oli hintaa. :)

Rhia kirjoitti...

Mitä, saako Suomesta jo MACia? En tiennytkään! Koskahan Tampereen Stockalle saadaan? Eipä sillä että mulla hirveää hinkua olisi niitä saada mutta tietysti kiinnostaa kokeilla muitakin kuin noita luomivärejä...

Idhren kirjoitti...

Rhia, Helsingin Stockalla tainnut jo hetken saada, ainakin jo viime keväänä oli :) Tampereen Stockallekin tietysti saa varmasti tilattua sitä kautta, mutta olishan se hauskaa, jos olis ihan valikoimaa. Itse suunnittelen parhaillaan juuri sitä, että mitähän luomivärisävyjä sitä Grimakselta tilaisi, jos kokoaisi sellaisen neljän paletin.. :>

Rhia kirjoitti...

No hyvä tietää että sieltä saa. Hesaan tulee reissattua sen verran harvoin ja etenkin Hesan Stockalla ei juuri tule käytyä kun pääosin siellä kaiketi sama tarjonta kuin Tampereellakin. Tai näköjään ei kun en tuosta MACstakaan mitään tiennyt =)

Grimasin sävyistä voin suositella yleispätevinä luonnonvalkoista (580) ja mustaa (101). Mustaa voi käyttää luomivärinä tai kostealla siveltimellä rajauksena, luonnonvalkoista taas voi käyttää luomivärinä tai korostuksena kulmaluulla tai poskipäillä ja tietysti myös rajauksena jos haluaa vähän villimpää rajausta =)Joku vaalea persikkakin voi olla hyvä, sopii poskipunaksi ja kevyeksi luomiväriksi arkimeikkiin, tietty voi ihan revitellä ja valita vaikka sitruunankeltaista ja limenvihreää =) Edelleen olet tervetullut testaamaan jos haluat, sähvöpostini löytyy blogistani...

Idhren kirjoitti...

Hei joo, toi perusvalkonen on aika hyvä huomio tosiaan, itselläni on tuossa ainokaisessa luomiväripaletissani jotain helmiäisvalkoista, joka on kyllä muuten hyvä, mutta se helmiäinen välillä vaan on vähän liikaa :P Mutta juhlavampiin tarkoitukseen se korostuskin tosiaan toimii :D Ja perusmustan kanssa sama juttu, kimaltelevana löytyy, mut siihen sit jääki. (mimkähän hilepilepaletti toi mun netistä tilattu Dior oikein on :D No, on siinä ne pari muuta sävyä sit ihan arkeenkin sopivia, siks kai alunperin tulin hankkineeksikin ;o)

Ja juu, muistissa on testausmahdollisuus, kiitos kovasti siitä tarjouksesta :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...