21.10.2008

Kylmää gootteilua ja puputtamista

T-paitamekko - Lindex, toppi - Filippa K, vyöt - second hand ja H&M (poikkiksen komero), sukkikset - Vogue, nyörisaappaat - Vagabond

Goottiprinsessa esittäytyy. Epähuomiossa asusta tuli raskashenkisempi, kuin oli alun alkaen tarkoitus. No, näillä mennään sitten.

Reippaan neljä päivää hengattuani minimaalisella vaatevarastolla alkavat yhdistelmät huveta, ja pian houkutus lähteä shoppailemaan vaatteita Helsingin keskustasta käy vastustamattomaksi. Toistaiseksi olen jopa onnistunut täysin välttämään Filippa K:n oman putiikin Gina Tricoteista ja Spiritstoreista puhumattakaan. Joko mennään hani takaisin Tampereelle? >_< Roben kadun Uff tuli sentään tarkastettua, teinkin sieltä (taas) hienon vyölöydön. Se esittelyyn sitten ensi tilassa.

Anoppikokelas tyttärineen palasi reissusta eilen illalla, tuliaisiksi saimme ranskalaista viiniä, juustoa ja Tobleronea. Hyvin asiaankuuluvaa siis. Kun tässä viikonlopun ja alkuviikon aikana on tullut mässättyä moisilla ja lisäksi harrastettua erimuotoisia pikaruokia, sitä onkin kadonneet Domino-painot pian kertyneet takaisin. Vaan kerranhan sitä ihmisellä vain makuaisti on.


Turhuuksista haudanvakavuuksiin

Jos Johanna Korhosen tapausta joudutaankin puimaan oikeudessa, niin tässä tapauksessa ei pulju itsekään kiistänyt tasa-arvolle tapahtunutta vääryyttä. VR:n virkailija ei suostunut myymään perhelippua kahdelle miehelle ja näiden lapsille, koska "miehet eivät kuulu yhteen". Lopulta puimisen jälkeen tilanne selvisi, perhe sai liput ja pääse viettämään syyslomaansa, ja reklamaation yhteydessä tilannetta pahoiteltiin. Tapauksesta uutisoi Iltalehti.

Yhtä kaikki, seksuaalisen suuntauksen perusteella syrjiminen on kaikkea muuta kuin eilisen päivän heiniä. On surullista, että asiakaspalvelijoissakin on ihmisiä, jotka katsovat voivansa syrjiä asiakkaita omien henkilökohtaisten vakaumustensa perusteella vastoin lakia ja vastoin työnantajapuljun ohjeistuksia. Sitä jotenkin kuvittelisi, että erilaisia ihmisiä työssään päivittäin kohtaava myös sietäisi erilaisia ihmisiä ainakin sen pienen piirun verran, ettei koe tarvetta alkaa julistaa näille omia näkemyksiään elämästä kesken työnteon.

Jos ei oma vakaumus homouden tai muun itselle epämiellyttävän, mutta harmittoman asian kohtaamista muissa ihmisissä kestä, ala ei ole oikea. Vuosisata ei ole oikea. Maanosa ei ole oikea, nimittäin kun se kansallisfraasi "Maassa maan tavalla" pätee myös suomalaisiin. Itsestäänselvästi.

14 kommenttia :

Rhia kirjoitti...

Uskomatonta lukea tuollaista nykypäivänä. Ja sitten vielä kehdataan sanoa että Suomi on suvaitsevainen sivistysvaltio. Toisaalta oma mieheni on maassa-oloaikanaan huomannut että myös ulkomaalaisten syrjintä on vain pahentunut viimeisen viiden vuoden aikana. Kun hän muutti Suomeen tuntemattomat morjestelivat kadulle vaikka hän ei puhunut kieltä. Nykyään ei kukaan tule jutulle kun kuulee että hän molottaa englantia. Tai sitten kommenttina on "mee takas mistä oot tullukin". Mikä meitä suomalaisia vaivaa?

Nelliina kirjoitti...

Goottiprinsessa näyttää erittäin hyvältä! Aina kun katselen näitä sun suoratukkablondi -kuvia, mun alkaa tekeen mieli taas vaaleaa tukkaa :D Tuo sun hiusmalli on sellainen minkä olisin ehdottomasti leikannut jos olisin blondina pysynyt.

Idhren kirjoitti...

Rhia, tosiaankin! Ennakkoluulot jylläävät aika voimakkaina monella elämän osa-alueella. Se on surullista.

Nelliina, hehe, kiitti :) Mä taas oon taas leikitellyt ajatusta tummista hiuksista.. :D Mut ei, juurikasvu on niin supernopea kasvamaan, kyllä se pari vuotta tummilla hiuksilla sai opettaa et ei :P

Anonyymi kirjoitti...

Ei millään pahalla, mutta asukokonaisuutesi on liian synkkä sinulle. Mitä nyt persoonaasi olen tämän blogin kautta tutustunut, niin tämä asuvalinta antaa kyllä aivan liian väärän kuvan sinusta. Tulee jotenkin mieleen sellainen epäonnistunut goottihenkisyyden viritelmä, mikä ei kyllä yhtään ole sinua. Toki, jos vaatteilla ei ole tarkoitus ilmaista mitään sen erityisempää, niin käyhän tuokin. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että musta sopii sinulle, kunhan yhdistät sitä myös värikkäisiin asusteisiin:)

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, miksi vaivauduit kirjoittamaan moisen analyysin, kun abouttirallaa saman asian totean postauksen ensimmäisessä virkkeessä?

vzio kirjoitti...

ihana tää muotiblogien goottipelko: "miten pukeutua mustaan näyttämättä gootilta", "miten pukeutua gootahtavasti näyttämättä gootilta" "miten käyttää uv-meikkejä, korsettia ja letkuhiuslisäkkeitä ja platform-saappaita näyttämättä gootilta" jne. :)

Idhren kirjoitti...

Vzio, hehe :D No kato ku gootit on semmosii kauheit saatananpalvojii niiq ni ei voi haluta näyttää siltä ees vahingos?1+1 :D Vielä mä joskus hankin kyllä korsetin ja plattarisaappaat. ;>

Emmanuelle kirjoitti...

Tosta tulee mieleen yksi toinen VR:n lipunmyyjä, miespuolinen, joka varmasti vihaa kaikkia asiakkaitaan. Kahdesti on ollut niin huono tuuri, että siltä olen joutunut lipun ostamaan. Ekalla kerralla hän haukkui minua tyhmäksi koska en muistanut juna-aikataulua ulkoa ja toisella kerralla jouduin toistamaan kymmenen kertaamihin junaan haluan sekä että se olisi opiskelijalippu. :/

Mutta outoa on että viime aikoina sekä rasismi että tuo seksuaaliseen suuntautumisen syrjintä on lisääntynyt. Tai sitten se on paremmin tulee jostain syystä nyt esille.

Idhren kirjoitti...

Emmanuelle, voi dääm miten perseestä ;<

Se on vaikea sanoa miten päin homma menee, yhdestä tapauksesta kun nousee kohu niin siitä pari kuukautta eteenpäin nostetaan paljon herkemmin muitakin tapauksia esille -> vaikutelma siitä, että syrjintä lisääntyisi, vaikka itse asiassa vain uutiset aiheesta lisääntyisivät. Ja toisaalta sekin, että jos yksi nostaa haloon, muutkin voivat uskaltaa nostaa sen haloon herkemmin kuin aiemmin. Vaikea sanoa mikä se todellinen tilanne sitten syrjinnän kannalta kokonaisuudessaan on.

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymi, miksi vaivauduit kirjoittamaan moisen analyysin, kun abouttirallaa saman asian totean postauksen ensimmäisessä virkkeessä?"

Olen käsittänyt, että yksi suuri osa tätä blogimaailmaa on nimenomaan sitä, että lukijat saavat kommentoida tyylibloggareiden asukokonaisuuksia. Älä ota hernettä nenään, jos joku kertoo OMAN mielipiteensä asustasi. Saan kai minä analysoida siinä missä muutkin? Voin toki tästä lähtien analysoida vain silloin, jos asustasi satun pitämään, ettei sinun tarvitse kestää enää lainkaan kritiikkiä. Et nimittäin sitä tunnu sietävän lainkaan.

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, lue sinäkin tekstini: http://heijastuspinta.blogspot.com/2008/07/alas-roskapuheet-kunniaan.html

Sitten voidaan keskustella uudestaan siitä "kritiikistä".

Idhren kirjoitti...

Ja jos nyt jäi epäselväksi, niin puhtaista, täydellisistä makuasioista keskustellessa se "kritiikki" on tasoa "Maksalaatikko on pahaa, eksä ite tajuu sitä, miten sä voit syödä tota?" Makuasioita ei voi perustella mistään muista lähtökohdista käsin kuin ikiomasta mausta, ja puhuttaessa rakentavasta keskustelusta ja kritiikistä, se ei ole pohja, jolle voisi yhtään mitään rakentaa. Vielä vähemmän se on pohja, jolla uskottavasti arvostella muita.

Idhren kirjoitti...

...Mutta alunperin mua ihmetytti syvästi se, että miksi osoitella sormella asiaa, jonka itsekin tajuan, mutta jonka kuittasin sillä, että näillä mennään. Vähän kuin tukeva toteaisi et joo, oon tukeva, mut tällä mennään, ja sitten joku valopää menisi analysoimaan tälle tämän tukevuutta ja sen huonoutta ja tukevuuden sopimattomuutta. Mikä on se motiivi sille, että pitää saada ilmaista tämänkaltaiset näkemykset ja lähteä kyseenalaistamaan toisen tyytyväisyys itseensä vioistaan huolimatta?

Kehut ovat kivoja ja niistä tulee hyvä mieli, vaikkeivat ne muilta osin superhyödyllisiä olisikaan, joten toki kehuja saa paiskoa niin paljon kuin sielu sietää. Kehuista ei ole haittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Äh, tuotahan nimenomaan tarkoitin. Kerroin OMAN mielipiteeni, enkä missään nimessä vaatinut tai olettanut, että sinun pitäisi heti olla samaa mieltä kanssani. Sinä itse päätät mitä päällesi puet ja miltä tahdot näyttää. Olen hyvin tietoinen siitä, ettei makuasioista voi kiistellä, enkä tosiaan uskonut, että jaksaisit tarttua kommenttiini kynsin ja hampain. Minä itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että sinulle sopii paremmin hieman värikkäämmät vaatteet, tietystikin mustalla höystettynä. Tämä mielipide perustuu täysin sille, millaiset kasvonpiirteet, hiusmalli ja yleensäkin persoonasi ovat. Saat olla vaikka pahimmasta päästä, joulukuusen lailla koristeltu kilisevä gootti, jos tahdot.

Jos kerran ymmärrät sen, ettei makuasioista voi kiistellä, niin ymmärräthän myös sen, että jonkun toisen mielipide voi olla eri kuin sinun?

Kommentoin mielestäni täysin asiallisesti siinä missä muutkin. En ehkä kehunut sinua maasta taivaisiin, mutta oletan, että myös kritiikki on edes joskus tervetullutta? Ja se, että joku hieman kritisoi, ei tarkoita, että nyt sinä et saa enää koskaan pukeutua noin. Jos todella pidät tyylistäsi, maustasi ja mielipiteistäsi kiinni, et välitä pienestä kritiikistä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...