13.10.2008

Kaipaus - koru, joka tuoksuu

Poikaystäväni muisti minua spontaanisti mitä ihanimmalla ja neroikkaimmalla korulla. Salaperäisesti tietokoneeni taakse kätketty ihanuus yllätti minut ihan täysin. Jos hymyni olisi mitattu tuolla hetkellä, se olisi varmasti ollut.. no, aika leveä. Miten se hoksasikaan! Jos nyt sitten unohdetaan se, että itse bongasin sen ja kinusin riipusta tehokkaasti ennen lahjomisen toteen panoa.

Guardian Dog 2.

Koru on tuoksukoru. Kyseessä on ovela, suomalainen keksintö nimeltä Kaipaus. Korun riipus on keraaminen, ja sen taakse suihkutetaan hajuvettä, josta tuoksu leviää tasaisesti ja pehmeästi viikkojen ajan - muutama suihkaus riittää. Keksintö sopii myös niille, jotka eivät muuten voi hajuvesiä käyttää, sillä tuoksuun ei tule ihokontaktia.

Ensimmäisen puoli päivää suihkautuksesta hajuvesi korussa tuoksui alkoholiselle, tuoksun päällimmäiset ja tässä tapauksessa kovimmat osat olivat kovasti läsnä. Iltaa kohti hajut alkoivat kuitenkin pehmetä, ja tutun ihanuuden tunnisti jo omakseen. Se täytyy tosin huomioida, että hajuvedet tuoksuvat erilaisilta iholla kuin muilla materiaaleilla, riipuksessa ei esimerkiksi ole samaa, tuoksua muuttavaa bakteerikantaa kuin omalla iholla. Ei siis kannata närksätyä, jos tuoksu ei leijaile nenään korusta samanlaisena kuin omalta kropalta. Nähtäväksi jää se, kestääkö tuoksu todella lupausten tavoin viikkokausia.

Nuuh, nuuh.. Wuf?

Toiminta perustuu nanoteknologiaan: riipuksen massaan on upotettu nanohiukkasia, jotka takaavat tuoksun maltillisen leviämisen. Kertakäyttöiseksi yhden hajuveden koruksi riipus ei jää, sillä tuoksun voi vaihtaa polttamalla sitä uunissa. Ideansa Kaipaus-koru on saanut nimensä mukaisesti kaipauksesta - mikä muistuttaisikaaan rakkaasta paremmin, kuin tämän tuoksu, joka jää silloinkin, kun toinen on poissa.

Päälläni poikaystävän ikivanha Assembly-paita (printti selässä). Kaikki omat kotilököpaidat sattuivat vahingossa päätymään pyykkinarulle kuivumaan.

Kaipaus-sarjaan kuuluu erilaisia riipusmalleja. Itse rakastuin palavasti Paola Suhosen suunnittelemaan, noenmustaan Guardian Dog 2 -malliin, ja totta puhuen muut sarjan korut ovat jotenkin... käsittämättömän rumia minun makuuni. Tässä on asennetta. Vahtikoirani erittää tällä hetkellä vakiotuoksuani, Sarah Jessica Parkerin Covetia.

Kaipauksen nettisivut löytyvät osoitteesta www.kaipaus.com.

P.s. Wuhuu, ensi kertaa Heijastuspinnan historiassa keikutaan Blogilistan luetuimpien blogien top 20:ssa o/. Tilaajiakin pamahti sopivasti viime yönä täydet 200 täyteen. Tilanne yllätti minut niin, etten ole ennättänyt edes miettiä miten tätä juhlistaa, joten sanotaanko, että sen seuraavan satasen kohdalla lupaan keksiä jotain ovelaa. Kiitos kaunis kaikille lukijoille ajatusvirran kyttäämisestä! Heijastuspinnan voi lisätä suosikikseen Blogilistalta täältä. Kertokaa hei kavereillekin. ;o Linkatakin saa. Ai miten niin nousee päähän? *asettelee paremmin Napoleonin hattuaan*

22 kommenttia :

Stazzy kirjoitti...

MMMikÄ tukka? Multa menee kaikki suoristusoperaatiot ihan ohi!

cherries and coconuts kirjoitti...

nyt kiinostus heräsi! oikeasti hienoin korun mistä olen kuullut vähään aikaan. ja nimen omaan kuullut. niin hieno idea että! :)

ja onneksi olkoon blogisaavutuksesta! itse vasta aloitin kirjoittelun, ja yksikin uusi sivuilleni eksyjä saa minut hurraamaan. käy toki kurkkaamassa.

Idhren kirjoitti...

Stazzy, haha :D Se on vaa suoristusraudalla vedetty, kyllä se kiharaan vetää edelleen ;)

Cherries and coconuts, se on tosiaan näppärä keksintö :) Pitää tsekata blogisi!

Elsa kirjoitti...

heh, kirjoitin itsekin aiheesta lauantaina! Koru on ajatuksena ihana, en vain tykännyt mistään mallista. Harmi.

Idhren kirjoitti...

Elsa, great minds think alike ;) Harmillista, ettei mallit olleet mieleen, joskaan en sinäsä ihmettele, kun suurin osa niistä on tosiaan minunkin silmääni aika kehnoja.

Stazzy kirjoitti...

Ainiin, ja sanomani piti, että minussa menee mainostus vähän hukkaan: olet JO sekä blogilistan tilauksessa että linkkinä sivupalkissa <3

Idhren kirjoitti...

Stazzy, <3

Anonyymi kirjoitti...

Yliopistolla oli puhetta näistä ja siellä ainakin luennoitsijat totesivat, että nämä kyseiset korut ovat täyttä humpuukia. No sinähän sen kuitenkin saat tietää sitten.

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, voitko tarkentaa, mikä osa on humpuukkia ja millä tavalla? Ihan mielenkiinnosta, millä luennolla näitä koruja käsiteltiin?

Anonyymi kirjoitti...

Idhren: Keskustelimme aiheesta Yliopiston mekaniikan luennolla ja siellä esitettiin argumentteja kyseisen periaatteen toiminnasta. Ihan yleisesti ottaen ovat humpuukia, eivät siis toimi, kuten väitetään, mutta sinähän sen näet sitten.

Idhren kirjoitti...

Aika epämääräistä kyllä edelleen, eihän tuossa tullut mitään uutta informaatiota mistään. Vaan kuten sanoit, sittenpä nähdään.

Anonyymi kirjoitti...

Idhren: En mitenkään pahalla sanonut. Lähinnä vain ajattelin herättää kiinnostusta sen suhteen, että voit tarkkailla korun toimintaperiaatetta enempi ja kertoilla sitten täällä blogissasi miten tuo kyseinen koru toimii, kun minun ensivaikutelmani korusta on se, ettei se toimi. Olisi siis kiva tietää toimiiko se sitten oikeasti käytännössä.

Idhren kirjoitti...

En minäkään tuon toimimista kokeilematta tietenkään vanno, enkä tarkoita kuulostaa närkästyneeltä, ei vaan aina lämmitä anonyymit, jotka heittelee asioita kuin lonkalta vetelemällä ;> Mut katsellaan pari viikkoa, voin raportoida sitten tilanteen. Ehkä saadaan uusi luku kategoriaan Myytinmurtaja.

Anonyymi kirjoitti...

No pahoittelen, että minulla ei ole omaa blogia, vaikka lukijakuntaasi kuulunkin. Suosittelen, että otat Anonyymit lukijoina siinä missä muutkin. En tarkoittanut missään nimessä mitenkään pahalla sanoa, vaan lähinnä tahdoin tuoda toisen puolen näkökulman tuon korun suhteen. Minua tosiaankin kiinnostaa tietää tuon toimivuus, joten testailun jälkeen voit sitten tulla toteamaan kumman tuomion koru saa; busted or confirmed?

Idhren kirjoitti...

...Kommentin voi jättää myös epäanonyymisti, eikä ikioma nimimerkkikään vaadi blogia. Anonyymeilla kieltämättä on jopa epäreilun huono maine blogikulttuurissa, syystä että vittuilijat vittuilevat vain nimettömänä, ja ihmisiähän on tunnetusti valitettavan helppo niputtaa. Väärä sana väärässä paikassa ja väärinkäsitykset lentelevät ;< Se on valitettavaa, pahoittelen, että sorruin siihen.

Mutta katsellaan tosiaan tämä tapaus. Pari päivää tuoksu ainakin tuntuisi säilyvän, pari viikkoa voi tosiaan olla oma lukunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Idhren: Juu, ymmärrän kyllä tietyllä tapaa, että Anonyymejä on osaltaan hankala ottaa tosissaan. Suurin osa heistä kun kuitenkin tuntuu olevan juurikin niitä kateellisia panettelijoita, jotka vain periaatteesta tahtovat lytätä blogeja. Tämä ei kuitenkaan ole minun aikomukseni:)

Ja onnea korun kanssa, toivottavasti se toimii!

r kirjoitti...

Mä katselinkin noita koruja muutama kuukausi sitten jossain Sokoksella.. Oli munkin makuun muistaakseni aika järkyttäviä, paitsi toi koiranaama oli aika hassun rento ja kovis. Poikakaveri innostu kun niissä on nanoteknologiaa mut mulle ei tuoksut nappaa (pyörryttää useimmat hajusteet...) niin ostamatta jäi. Mutta näyttäähän toi koiranassu hienolta, ettei hajuilla niin väliä.

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, kiitti, palataan tosiaan asiaan kun tässä nuuhkitaan se luvattu aika ^^

R, juu, eihän tuo katastrofi olisi, vaikka tuoksut jäiskin haistelematta (joskin mummuni nuoruudessaan hajuvesiä käyttäneenä on kehittänyt jo jonkun allergian, ei voi käyttää yhtään, siksi olisi tosi kiva, jos saisi ihoa säästettyä tällä tavalla, jos vaikka sattuu mokoma olemaan geeneissä :D), onhan toi disaini kuitenkin hieno ja nyt korulla on tunnearvoakin.

pinja2 kirjoitti...

Mulle toi ois kätevä, kun tuoksut hirveen herkästi aiheuttaa kutinaa iholla ja pahimmassa tapauksessa punoitusta/ihottumaa. En vain innostunut yhdestäkään korumallista, kun noita Kaipauksen nettisivuja selailin. :( Mutta ehkä tuotevalikoima tuosta vielä laajenee...

Viivi kirjoitti...

Tuo koru on nerokas! Luin siitä jo aiemmin jostain lehdestä, mutta jotenkin vakuuttavapaa nähdä se oikeassa käytössä. Muista ilmoittaa pysyykö tuoksu oikeasti ja miten onnistuu tuoksun vaihtaminen uunin jälkeen! :)

Idhren kirjoitti...

Pinja2, kätevähän se nimenomaan olisi toimiessaan. Toivotaan, että mallistoon saadaan lisää erilaisia malleja :)

Viivi, tosiaan, lehtijutuista usein puuttuu käytännön kokemus. Lupaan varmasti kertoa tulokset :)

MouMou kirjoitti...

Onpa kätevä koru!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...