16.9.2008

Uusi luuri

Pirtsakka.

Kyllä nyt on rahaa poltettu ihan olan takaa. Tosin uuden puhelimen ostaminen on ollut suunnitelmissa ainakin viime talvesta asti, ja saatuani tietää alkuvuodesta, että Nokia tuo markkinoille söpön simpukkapuhelimen, joka on paitsi tyylikäs, myös riisuttu suurimmasta osasta turhia ominaisuuksia, joita kännyköihin tätä nykyä lisätään, ja täten hintakin on normaalia alhaisempi, tiesin kohdanneeni kohtaloni. Kun törmäsin tähän täydelliseen elämäni puhelimeen, eli Nokia 7070 Prismiin Cittarissa ruokaostoksilla, ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö se lähtisi mukaan. En odottanut vielä tapaavani kohtaloani, sikäli kun Nokian sivut kertovat puhelimen olevan edelleen Tulossa, mutta mikäs tässä.

Hintaa epelillä oli pyöreä 80 euroa, jonka kylläkin saan takaisin, koska sain syntymäpäivälahjaksi lupauksen kustantaa minulle uusi kännykkä. Jos olisin röyhkeä, olisin saattanut kuormittaa lupaajaa paiskaisemalla tiskiin Applen iPhonen.

Näppis on niiiin hieno verrattuna edellisen muovikapulani sotkuiseen ilmiasuun. Tässä muovikapulassa on tyyliä niin paljon, kuin nyt nokialaisessa kapulassa voi olla.


Teknisiä ominaisuuksia voi halukas lueskella Nokian omilta sivuilta. Sen verran voin sanoa, että kuten mainitsin, turhia ominaisuuksia ei juuri ole. Se tarkoittaa, ettei kännykästä löydy kameraa (jotka useimmiten ovat surkeita ja pikselimössöisiä kuvia tuottavia, eli jo itsessään muutenkin hyödyttömiä), radiota tai monimutkaisia tiedonsiirto-ominaisuuksia, joilla puhelintaan ainoastaan puhumiseen ja tekstaamiseen (okei, ajaa se myös herätyskellon virkaa) käyttävä meikäläinen ei tee yhtään mitään.

Aukaistuna ulkopuolella oleva sarana ei näy lainkaan, vaan puhelin näyttää tyylikkäästi käyrältä. Ovela yksityiskohta.


Täytyy vaan todeta, että tämä on kyllä ihan näköiseni kapula. Enää pitää opetella aukaisemaan kansi nopeasti yhdellä kädellä, jotta viestien ja puhelujen tarkastaminen sujuu nopeasti tilanteessa kuin tilanteessa. Tekniikkalaji tuo kännykän käsittely.

P.s. Jos joku wowittaja ei vieläkään tiennyt, niin Wrath of the Lich King -laajennus julkaistaan 13. marraskuuta. Vielä siis tuskaiset pari kuukautta minulle, ennenkuin voin palata eskapisminhuuruisiin pelitunnelmiin. En kuitenkaan taida hankkia tällä kertaa Collector's Edition -versiota, tai siis, enhän mä sitä viimeksikään hankkinut, vaan sain poikkikselta lahjaksi.


14 kommenttia :

ainu kirjoitti...

On muuten aika pirun siisti puhelin :) hyvän valinnan teit!

Idhren kirjoitti...

Ainu, on se aika söpö :D Kiitti :D

Stazzy kirjoitti...

Tuota voisikin siis harkita seuraavaksi. Mullakin nimittäin puhelin on käytössä tasan soittamiseen, tekstaamiseen ja satunnaiseen herättämiseen... (Tällä hetkellä ei ole edes värinäyttöä, ja kummna hyvin pärjään :D )

nei kirjoitti...

Mulla on ollut puoli vuotta käytössä saranaton prism, ja se on ehtinyt jo kertaalleen pimahtaa ja väripinta on kulunut kulmista :( Toivottavasti tuo uusi malli on kestävämpi.

Idhren kirjoitti...

Stazzy, joo kyllä nää nykypuhelimet on melkein poikkuksetta täynnä kaikkea roinaa >_<

Nei, tarkoitatko kumpaa Prismiä, kalliimpaa vai halvempaa? Eipä tolla luurilla muuten niin väliä, kunhan nyt toimis ja akku kestäis :D

Vadelma kirjoitti...

Ihan sun näkönen puhelin! Hyvä valinta. :)

Emmanuelle kirjoitti...

Ihana puhelin. <3

Viime keväänä ostin puhelimen kaikilla extra-toiminnoilla ja muilla hyödyttömyyksillä, koska halusin. Melkein 400€ se maksoikin(Nokia 5610). Kamera on ollut höydyllinen ja mp3-soitin. Kaikkein eniten käytössä on ollut tekstiviesti-osio, joka on kyllä uskomattoman hyvä. Verrattuna vanhaan Motorolaan.

Koska tää maksoi nii paljo ja maksoin iha ite niin saa luvan kestää enemmän kuin kaksi vuotta.

Lisäksi supervanha Nokiani on vieläkin kaverillani käytössä. Viisi vuotta on kestänyt. :)

Idhren kirjoitti...

Vadelma, kiitti ^^

Munkin ihkaeka nokialaiseni oli vuosikausia käytössä vaarillani, ja sittemmin tuttavaperheen miehellä. Tuo oma edelliseni taas ei kyllä kestäisi varmaan kellään. Vanhemmat mallit selkeästi parempia kuin uudemmat, tosin vanhoissakin tulee akut vastaan. Alkuperäisiä ei mistään enää saa ja tarvikeakut eivät nekään ole vakuuttaneet kestävyydellään.

Peippo kirjoitti...

Hoo, siinä taitaapi olla mun tuleva kännykkäni! Tosin tämä nykyinen on vielä alle vuoden vanha ja tosi hyvässä kunnossa, mutta sitten jos noita myydään vielä joskus... viiden vuoden päästä, niin ostanpa tuon. :D Olen just näitä "kännykällä pitää voida soittaa ja tekstata, kaikki muu on turhaa!" -ihmisiä. (Toisaalta nyt olen jo ehtinyt tottua simpukkaani, ja eipä kai ole monia simpukkoja ainakaan ilman kameraa..? Omassanikin on kamera, mutta puolustaudun sillä, etten ostanut sitä vaan sain joululahjaksi. :D)

Idhren kirjoitti...

Peippo, jos ostaiskin varastoon oottaan sitä päivää, että se nykynen hajoo? ;) Nojaa, ehkä viidenkin vuoden päästä ollaan tajuttu, että peruspuhelimille löytyy kyllä kuluttajia :P

sho(e)paholic kirjoitti...

Olipa hyvä idea tämä! Itselläkin harkinnassa uusi ja radiosta kyllä tykkään, kun lenkkipolulle voi silloin ottaa radion, mutta nykyään muutenkin tulee otettua mieluummin se ämppäri, että saa musiikkinsa non-stoppina. JOTEN oikein hyvältä vaikuttaa tämä. Saattas saada vielä halvemmalla jostain muualta, kun sittarissa on tunnetusti aika kallista verrattuna muihin, mutta en kerro, jos se löytyy halvemmalla ;) Ihana kapula on kyllä! Ja ihana blogi, juuri vasta löysin :)!

nei kirjoitti...

Mulla on se halvempi, kalliimpi varmaan kestäisikin paremmin :D Muuten se kalliimpi oli kyllä kamala, kun sen valotehosteet meinasi aiheuttaa migreenin jo kaupassa katsellessa.

Idhren kirjoitti...

Sho(e)paholic, kiitti ja kiitti :)

Nei, mjoo, saa nähä miten toi mun tulee kestään x)

Linda, Elli ja Noora kirjoitti...

Hei, oon nyt kyttäillyt sun blogia jo parisen viikkoa ja täytyy sanoa et mahtava on kyllä! =)
Rakentavaa palautettahan en osaa antaa, joten saakoon nyt luvan kelvata tämä tylsä kehuminen =D
-elli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...