28.9.2008

Savua erinnäisistä rei'istä ja korkealentoisia elämänohjeita

Olen naurettavan helposti provosoitavissa. Ohimoni saa tykyttämään helposti möläyttelemällä mielipiteitä, joita selkeästi ei ihan ole mietitty loppuun asti, tai muuten vaan perseilemällä epäloogisilla väittämillä tai tekopyhällä toiminnalla. Odotan innokkaasti sitä, että kasvan moisesta idiotismista yli ja opin sivuuttamaan nämä möläytykset. Maailmasta ei ajattelemattomuus ihan heti lopu, se on varmaa, joten kummoisempi reagoiminen on lähinnä energian tuhlausta, oli kyse sitten kuvitelma sensuurin pelastavasta voimasta yhteiskunnassa tai pukeutumissääntöjä ja tyylimuotteja palvovien tapauksessa muiden ihmisten ivaamisesta samalla, kun itse itketään ilkeilevistä anonyymeistä ja ulkonäköpaineista.

Niin makaa kuin petaa, molemmissa tapauksissa. Käännettynä ympäri asetelmasta saadaan Gandhin lausuma elämänviisaus: Sinun tulee itse olla se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa. Neuvo on erinomainen siitäkin huolimatta, että välillä sen noudattaminen on vaikeaa varsinkin minunlaisilleni höyrypäille. Vaan yrittäkäämme. Toinen hyvä neuvo on muuan Jeesus Nasaretilaisen opetus: Tee toisille niinkuin haluat itsellesi tehtävän. Toisen asemaan asettuminen voi vaikuttaa hyvinkin paljon omaan toimintaan.

Edellisen kerran alla olevan kuvan pejpeihin on pukeuduttu täällä. Niistä on luultavasti tullut viralliset provopökäni - jos näette minut näissä, olen luultavasti nielaissut jonkinlaisen koukun kuin pahaa-aavistamaton ahven konsanaan. Todennäköisesti provopökät yhdistyvät kiihkeätempoiseen askellukseen ja savun nousemiseen korvista. Onneksi on vielä aikaa kasvaa. Jotkut kun eivät tajua edes seitsemänkymppisinä, että voisivat olla kypsempiä kuin parikymppiset *krhm- yks teini-iän ja varhaisaikuisuuden välille jymähtänyt sukulaisnainen -krhm*.

Farkut - Diesel, t-paita - Carlings, neuletakki - Filippa K, kengät - Global Essentials


P.s. Nams, eilen tehtiin tortilloja. Sisälmykseksi tungettiin jo bravuuriksi muodostunutta kana- ja kasviswokkia jalapenojen, juuston ja salaatin siivittämänä. Velkopopovickyn vaaleasta Kozel-oluesta on myös muodostumassa uusi suosikkini.

Tupla-P.s. Bongasin Lisaplace-blogista mitä ihkuimman maiharihenkisen Vagabond-parin. Pakkomielteitä senkun kertyy. Nämä olisivat niinkuin Aeryn Sunin avaruusalusoleilukengät siinä, missä hurjat kumpparini olisivat kuukävelyjä varten. Väritykseltään mustat Muscat-kengät myös Vagabondin sivuilla.


19 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Farkut näyttää edelleen upeilta sun päällä! Ja nuo kengät. <3____<3

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, kiitti ^^

adelheid kirjoitti...

“Do not do to others what angers you if done to you by others.”
- Socrates 470-399 eaa.

"Neuvo" ei todellakaan Nasaretilaisen itse säveltämä...

Idhren kirjoitti...

Adelheid, hyvä tietää, joskin itse muinoin tuon opetuksen nimenomaan Raamatusta bongasin.

Idhren kirjoitti...

Tai oikeastaan, eihän nämä nyt mitään uniikkeja ohjeita ole muutenkaan, maalaisjärjelläkin pääteltävissä ;o

adelheid kirjoitti...

Wikiquote:sta löytyy paljon muitakin hyviä sitatteja filosofeilta.

Idhren kirjoitti...

Täytyypä perehtyä, hyvät quote-sivustot tuntuu olevan harvassa :)

Nelliina kirjoitti...

HAHA mä varmaan perseilen epäloogisia mielipiteitä enemmän kun lääkäri määrää, mutta harvemmin kovinkaan ehdottomasti tai muutenkaan asioita oikeastaan sen enempään ajattelematta :D kyllä maailmaan mölyä mahtuu hih..

Idhren kirjoitti...

Nelliina, ikävä kyllä ;o

Rhiannon kirjoitti...

I love your blog! Thanks so much for adding me to your blogroll--I'm updating mine today and yours is in my links too now. :)

Anonyymi kirjoitti...

Herkkä provosoitumisesi on huomattu muiden blogien kommenttilaatikoissa. Hyvä, että itsekin tunnustat tuon piirteesi. Sinulla on toki ihan fiksuja mielipiteitä, mutta kannattaisi opetella pitämään välillä myös suu kiinni, vaikka olisitkin jostain asiasta eri mieltä. Olen bongannut sinut vaikka kuinka monesta blogista hyökkäämästä joko bloggaajan tai viattoman kommentoijan kimppuun. Ole kiltti ja yritä antaa tilaa muillekin keskustelijoille silloinkin, kun olet aiheesta aivan toista mieltä. Fiksun ihmisen ei tarvitse olla koko ajan kuuluttamassa omaa paremmuuttaan muiden kustannuksella. Minusta uhoamisesi toisten blogeissa huonontaa blogien yleistä ilmapiiriä.

Toivottavasti et pahastu, tarkoitin tämän ihan vain neuvona eräältä sinua huomattavasti vanhemmalta blogien lukijalta.

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, en tarkoittanut, että pitäisin negatiivisena asiana sitä, että puutun vääriin tai perustelemattomiin väittämiin, vaan sitä, että puutun niihin silloin, kun se selkeästi on turhaa. On valitettavaa, jos pidät pyrkimyksiä rakentavaan keskusteluun blogi-ilmapiiriä huonontavana, mutta ehkä se kertoo jotain blogi-ilmapiiristä yleisesti, ja mahdollisesti jopa sinusta. On kiva, että on kivaa, mutta sokerisessa bambimaassa en sentään halua elää.

Ikäkorttien heittely ei muuten ole fiksua, sillein omin sanoinesi: "Fiksun ihmisen ei tarvitse olla koko ajan kuuluttamassa omaa paremmuuttaan muiden kustannuksella."

Idhren kirjoitti...

On myös vähän ikävää, ettei tuo hehkuttamasi suuri ikä hirveästi asenteestasi ilmene. Maalailet olkinukkeja minusta uhoavana ja hyökkäävänä viattomien kimppuun, vaikka ainoa, jonka kimppuun hyökkään, ovat huterat mielipiteet. Pehmittelet maalaamaasi kuvaa toivomalla, etten pahastuisi suoranaisista valheistasi. Ehkä tuo manipulointi onnistuu siellä huomattavasti vanhempien maailmassa, mitä lienee oman ajattelukyvyn menettäneitä seniilejä, mutta minulle jos esität syytteitä, niiden sietää olla oikeita ja perusteltuja.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän aavistelinkin, että otat palautteen vastaan tuolla tavalla.

"Ehkä se kertoo jotain blogi-ilmapiiristä yleisesti, ja mahdollisesti jopa sinusta." Tässä sinulle esimerkki siitä, kuinka hyökkäät poikkeavia mielipiteitä esittävän kimppuun - tässä lauseessasi esimerkiksi kohdistit piikkisi suoraan minuun.

Ikä ei ole tässä mikään olennainen juttu, mutta sinun kohdallasi huomaa kyllä hyvin, että olet nuori. Enemmän ikävuosia karttuneella kun ei ole yleensä tarvetta olla pätemässä sillä tavalla kuin sinulla on. Silloinkin, kun jollakin on sinun mielestäsi huterat mielipiteet, voisit ilmaista vastineesi fiksummin. Sinun tyylisi on repiä toiset riekaleiksi verbaalisesti. Ei se ole yhtään sen fiksumpaa käyttäytymistä kuin huterien mielipiteiden esittäminen.

Idhren kirjoitti...

"Tässä sinulle esimerkki siitä, kuinka hyökkäät poikkeavia mielipiteitä esittävän kimppuun - tässä lauseessasi esimerkiksi kohdistit piikkisi suoraan minuun."

Ei se ollut piikki, vaan täysin perusteltu huomautus. Jos sinä pidät pyrkimyksiä rakentavaan keskusteluun uhoamisena, niin se kertoo jotain sinun asenteestasi. Siinä olisi ehkä paikka itsetutkiskelulle. Jos otat kritiikin vastaan näin, et liene paras ihminen antamaan neuvoja muille samasta.

"Enemmän ikävuosia karttuneella kun ei ole yleensä tarvetta olla pätemässä sillä tavalla kuin sinulla on. "

Näköjään on.

Ei sillä, minä en epäile hetkeäkään, etteikö kyse ole enemmin persoonasta kuin iästä. Esimerkiksi tuon mainitsemani seitsemänkymppisen, teinin lailla käyttäytyvän sukulaisnaiseni kohdalla kyse ei missään tapauksessa ole iästä.

"Sinun tyylisi on repiä toiset riekaleiksi verbaalisesti. "

Mikä on sinun tyylisi? Rakentaa olkinukkeja kanssakeskustelijoista ja hyökätä niitä vastaan väläytellen kypsyyskortteja? Älyllinen epärehellisyys ei ole sekään järin kunnioitettavaa.

Idhren kirjoitti...

Plus, jos kuvittelet, etteivät Aikuiset päde, et ole selkeästi koskaan käynyt yhdelläkään Aikuisille suunnatulla keskustelufoorumille. Ei tartte kun vähän vilasta Hesarin tai iltapäivälehtien foorumeja, siellä kyllä pätemistä riittää. Väitteesi on siis vähintään kyseenalainen.

Anonyymi kirjoitti...

aah. on niin vitun hauskaa nauraa ku vedät friikit joidenki kommenttibokseissa! :DDDDDDDDD Naurattaa vielä sekin, ku ehkä livenä auot ton nenän kanssa suustas kaikkee pahinta paskaa! Joskus ehkä kannattais laittaa silmät kiinni eikä aina provosoitua varsinkaan jonkun toisen bloggaajan kommenttiboksiin. Ne ei välttämättä aina jaksa katella sun "saatanan järkeviä" ajatuksia.

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, totta, esimerkiksi sinä lienet hyvä esimerkki ihmistyypistä, jonka kanssa ei kannata alentua keskustelemaan sen enempää.

Idhren kirjoitti...

Tuli muuten tuossa vielä mieleen, että jos nyt oletetaan, että pätemistarve on kiinni iästä, ja se vähenee sitten Isona ja Aikuisena, niin sehän vain tarkoittaa sitä, että minulla on täysin kelpo syy harjoittaa pätemistä. Olenhan hyvin nuori ja pätemistarpeeni on sen mukainen!

Että sen sijaan, että tuo huomautus jotenkin tukisi alkuperäistä postaustani, sehän päinvastoin tukee sitä, miten normaalia se päteminen on, vähän kuin uhmaikäinen lapsi, eihän se mitään iälleen ja sen aiheuttamille ilmiöille voi. :D

Ei sillä, etteikö edelleen olisi todellisuutta irrallaan väittää, etteivät muka aikuiset päde. Se on kuin väittäisi, etteivät aikuiset kiusaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...