6.9.2008

Ledivaloa pimeydessä

Luvassa kokeellista kuvausta pimeässä leditaskulampun avustuksella. Kysessä Wall-E-leffan asustus, jossa paidan värit olivat samat kuin poikkiksen paidassa. Ollaan melkein Beckhameita.

Bleiseri - second hand, t-paita - Zara, kasettikoru - DIY, nahkiaisleggingsit - Ida Sjöstedt


Aika usein toivon, että minulla olisi ikioma pieni valokuvausstudio (lue: huone, jonka saisin varata about täysin tähän tarkoitukseen, kompromissina voitaisiin neuvotella kahden seinän vaihtoehtoisesta käyttötarkoituksesta), jossa kokeilla erilaisia kuvaustapoja ja -tekniikoita. Studiossa olisi ainakin yksi, valkoinen seinä, jolle voisi halutessa ripustaa erivärisiä taustakankaita, tai olla ripustamatta. Luonnonvalo ikkunan kautta olisi myös erittäin pop, joskin studiossani aivan varmasti tulisi olemaan myös erilaisia, kuvaukseen sopivia valaisinkapistuksia, hätätilassa vaikka sitten tavallisia jalkalamppuja ja ainakin yksi spotti. Vanhasta pöytätuulettimesta saisi kenties köyhän naisen tuulikoneen, sängyn alta löytyvät villakoirat voisivat simuloida tekolunta. Ikiomassa ministudiossa voisi sitten poseerata rauhassa, tai vain luoda erinomaiset olosuhteet kuvata erilaisia esineitä. Voimakkaasti läpivalaistu maitolasi, mm.

Valokuvausstudion bonusominaisuutena olisi mahdollisuus harrastaa samassa tilassa myös öljyvärimaalausta, mutta se haave taitaisi mennä jo jonnekin omakotiasuntojen puolelle. Ei sillä, että olisin koskaan osannut varsinaisesti maalata, mutta olisi silti hauskaa antaa pensselin kulkea pitkin kangasta. Ehkä pitäisikin ilmoittautua jollekin maalauskurssille.

9 kommenttia :

Emmanuelle kirjoitti...

Öljyvärimaalaus sopii niille, jotka jaksavat puhdistaa pensselit ja muut tärpätillä. Itse en jaksanut enää sen jälkeen, kun kuvataidekoulu loppui ja ostin akryylivärit. Niillä maalamisesta olen pitänyt enemmän vaikkei niillä saakkaan samanlaista hämyistä tunnelmaa kuin öljyväreillä. Plussana on nopea kuivuvuus noin tunti(öljyillä pitää odottaa päivän ennen seuraavaa kerrosta) ja vesiliukoisuus. Ihan vain infona jos lähdet joskus maalauskurssille. :)

Idhren kirjoitti...

Hei, toi kuulostaa hyvältä :D Joo nuo kukkakeppipensselit kans tuttuja kuvataidekouluajoilta, ehkä ne akryylivärit sit olis kuitenkin parempia ;)

Vadelma kirjoitti...

Ihania kuvia! Mulla on aina ongelma kuvauspaikkaa etsiessä. Lopulta sitten päädyn vain tylsiin seisoma poseisiin ja tavalliseen seinään.
Kerran päästin kaverin isän työhuoneelle, jossa oli oikein hieno kotistudio. Sitten pukeuduttiin ja kuvailtiin toisiamme. Kivaa oli. :)

Anonyymi kirjoitti...

Öljyvärisiä pensseleitä ei tarvitse putsata tärpätillä! Mäntysuopa joko nestemäisenä, mutta paremmin palana hoitaa saman asian. Ja on hitusen luontoystävällisempää.

Eikä haise niin pahalta. ;D

nei kirjoitti...

Minä käytän vesiliukoisia öljyvärejä, en tiedä miten se on mahdollista että öljy muka liukenisi veteen, mutta näin väreissä väitetään ja puhdistus sujuu kätevästi mäntysuopaa apuna käyttäen.

Idhren kirjoitti...

Vadelma, kiitti :) Vautsi, se oli varmasti huisin hienoa ^^

Anonyymi, pistetään korvan taakse tuokin yksityiskohta :P

Nei, ahaa, okei :F

Maalausvälineet keräsivätkin useammankin kommentin ;)

r kirjoitti...

mäkin oon miettinyt et haluisin mennä jollekin maalauskurssille, kun tykkään kuitenkin piirtää mutta maalaamista en oo ikinä kunnolla kokeillu... jospa vaikka keväällä yrittäis mennä jonkun kansalaisopiston kurssille tai vastaavalle, nyt syksyllä tuskin enää pääsee mihinkään.

r kirjoitti...

btw, aikaisempaan postaukseesi viitaten, löysin pari ihanaa otsikkoo huuto.netistä, arvostat varmaan:

"KANGAS KASSI TOTE ASOS VAU UUSI KATE MOSS HAUSKA ECO EKO"

"MIU STYLE TOPPI S M TYYLIKÄS KUIN DESIGNER MARC"

ja nuo on saman myyjän kohteita... jotkut osaa mainostamisen jalon taidon! tuo "VAU" kyl houkuttaa ostamaan :P

Idhren kirjoitti...

R, jos kiinnostusta löytyy ni mikä ettei :P Tosin itsehän tiedän tän, miten hitaasti joskus niiden kiinnostusten toteuttaminen voi edetä x)

Ja haha, repesin noille otsakkeille :DD x) "VAU" :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...