25.9.2008

Hyviä kirjoja ja syksyisiä lehtiä

Sitä sitten kiusataan tuistaan jo muutenkin taistelevaa entisestään. Neljä opintopistettä luvannut luentokurssi siirtyi tyystin keväälle ja syksyn opintopistevaatimukset nousivat Tampereen yliopistossa viime vuodesta, joten tulevista kuukausista tulikin kertaheitolla aavistuksen stressaavampia. Tyhmästä päästä kärsii ainakin vatsa, mutta ehkä jotain on vielä tehtävissä harrastamalla kirjatenttejä.

Onneksi luen tenttikirjoja nopeammin kuin romaaneja, nimimerkillä kesällä aloitettu Dyyni on edelleen pahasti kesken. On muuten eräs parhaita lukemiani kirjoja, ekstraplussat scifiaiheesta. Muita loistavia kirjoja, joihin olen luku-urani aikana törmännyt ovat The Time Traveller's Wife, 1984, joka muuten minusta ihan jokaisen tulisi lukea, Taru Sormusten Herrasta, Coraline, Ennen päivänlaskua ei voi (jonka juuri tajusin sijoittuvan Tampereelle), Tuntematon sotilas ja Kotona maailmankaikkeudessa. Myös Neil Gaimainin, saman miehen, joka kirjoitti Coralinen, Sandman-sarjakuvat ovat erinomaista luettavaa. Keräilysarjastani puuttuu vielä noin puolet albumeista. Blogaamiseenkin kuluvan ajanhäivän voisi kieltämättä käyttää tenttilukemiseen.

Vaan elämässä on muutakin kuin opiskelustressi, esimerkiksi syksyn leudoista ja värikkäistä päivistä nauttiminen (ennen koleaa, rännäntäyteistä, pimeää ja masentavaa talvea). Poikkiskin suostui eilen muutaman kuvan ulkona ottamaan."Kansallisromantiikkaa koivupuun katveessa", "Pään vallannut eksoottinen eläin" sekä "Etukeno". Näin nimeäisin kuvat, jos ne olisivat näytillä galleriassa.
Neuletakki - Filippa K, pitkä paita - Lindex, leggingsit - Norlyn, kengät - Global Essentials, vyö - Pieces


12 kommenttia :

Rhia kirjoitti...

Dyyni on mahtava! Testaa myös seuraavat: On aika sijoiltaan (Philip K. Dick) ja hardcore scifi-kirjat Neurovelho, Kreivi Nolla ja Mona Lisa legendaariselta William Gibsonilta

nadjastrange kirjoitti...

toi ensimmäinen kuva on ihana. :)

Idhren kirjoitti...

Rhia, ekan olen ainakin kuullut nimeltä, muut eivä taidakaan olla tuttuja. Laitan muistiin nuo, kiitos vinkeistä!

Nadjastrange, kiitti ^^

Rhia kirjoitti...

Jos muistat Keanu Reevesin *ihku* leffan Johnny Mnemonic, niin se perustuu löyhästi Gibsonin samannimiseen novelliin. Gibsonia on tituleerattu myös cyperspace-käsitteen keksijäksi. Kannattaa tutustua =)

Nomppa kirjoitti...

Aivan ihania nuo kuvat! (mun tekis mieli kirjottaa tää sama kommentti jokaiseen postaukseen, mutta saisin vaan itteni kuulostamaan ihan idiootilta :D)

vzio kirjoitti...

luin pienempänä enemmänki skifiä, mutta en jaksa enää innostua muuta kuin risto isomäestä. tosin seki on nyt niin trendikäs, niin ei enää viitti :) heh. sit yritin rakkauden vuoksi lukea charles strossin accelerandon, mutta en tajunnut siitä mitään (siinä hummereiden tietoisuutta ladataan nettiin yms) ja se rakkauskin kuihtui omaan mahdottomuuteensa. oi ja voi.

ja näitä ku lukee ei voi ku kiittää onneaan että on vanhan polven yliopistolusmu. lakkasin stressamasta siinä neljännen opiskeluvuoden kohdalla, kun tajusin ettei siitä mitään kuitenkaan tule. tsemii silti!

Emmanuelle kirjoitti...

Kirjojen lukeminen on jääny vähälle viime aikona(ja vuotena). Ei vaan ole aikaa/ei jaksa. Luettavaa löytyy kyllä omasta hyllystä vaikka kuinka paljon.

Meiltäkin peruttiin todennäköisyyslaskennan jatkokurssi, joka olisi just sopivasti jatkunut peruskurssin jälkeen. Äijä otti vuoden vapaata ja painui ulkomaille. Ekan kurssin pitäjää taasen ei voida vaatia pitämään jatkokurssia. Saa nähdä saako sitä sitten tulevina vuosina ahdettua mihinkään väliin. :/ Onneksi ei ole pakollinen kurssi.

Idhren kirjoitti...

Rhia, oi, Mnemonic on kyllä tuttu, Keanu <3

Nomppa, mieti kato siltä kantilta, että ehkä mäkin oon sit yhtä hölmö ku jatkuvalla syötöllä vaan samoja ihania kuvia :D

Vzio, mahtavaa, enää siis vuosi mulla stressattavaa jäljellä, sit ehkä mäkin osaan ottaa lopulta rennosti ;D Siis ei muuten mitään, mut raha. Hankkis vaan duunin ni ei tarvis sitäkään märehtiä ;o

Emmanuelle, pakko myöntää, että luin jopa yläasteella enemmän kuin nykyisin. Tosin lukion loppupuolella luin vielä vähemmän kuin nykyisin, että ehkä tässä ollaan oikeaan suuntaan menossa. ;o

vzio kirjoitti...

no mä oon viihtynyt koko opiskeluajan kaupan kassalla ja viihdyn edelleen vaikka piiloudunkin hyllyn taakse kun lukiotoverit, jotka on lääkäreitä, tulee ostoksille. nyt kyllä meen kahdeksi kuukaudeksi aikuisten töihin, kattoos mitä tulee.

ja kela ei tykkää ja tahtoo multa jatkuvasti rahaa takas mut se nyt on semmonen kultamussukka se kela.

opiskelu- ja tulevaisuusstressin poistuminen raivaa aikaa myös muille paljon tärkeämmille asioille kuten viisastuminen, lukeminen, ompeleminen, poikien pussailu ja blogien seuraaminen.

Idhren kirjoitti...

Vzio, kuulostaa ihan terveeltä asenteelta ^^ Tsemii itsellesi niiden aikuisten töiden kanssa, älä liikaa hommia paisko, että ehdit vielä pussailla ja viisastuakin ;)

lotte kirjoitti...

Aikamatkustajan vaimo löytyi minunkin hyllyyni ihan sattuman kautta. Se maksoi nimittäin 50 senttiä Anttilassa, joten olihan mun pakko ostaa se sitten :) Toka kuva on ybernätti=)

Idhren kirjoitti...

Lotte, kätevää :) Minä sain omani poikkikselta synttärilahjaksi joku vuosi tai pari sitten. Kiitti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...