14.9.2008

Haaste: vanhat kledjut

Hilla haastoi minut pukeutumaan päiväksi asuun, jonka jokainen vaatekappale vöitä, koruja ja kenkiä myöten on vähintään vuoden vanhaa. Lisäksi asun tulisi miellyttää silmää nytkin. Ekologisesti hyvä haaste - ei keskitytä uuteen, vaan siihen, mitä jo kaapissa on.

Aluksi ajattelin haasteen olevan todella helppo, mutta vaatekaappiani penkoessani huomasin, että ainakin yhden asian suhteen makuni on rutkasti muuttunut viimeisen vuoden aikana: pitkähelmaiset paidat. Vuoden ja sitä vanhemmat paitani ja neuleeni ovat poikkeuksetta lyhyitä ja kiusallisesti mahaa pilkotuttavia. Miten olen pärjännyt talvisin! Ai niin, olen vetänyt alle mustaa urheilukerrostoa. No, pitkien paitojen voin katsoa olevan kannattava hankinta, onneksi olen tehnyt sopimuksen itseni kanssa olla hankkimatta enää uusia farkkuja, paitsi jos edelliset alkavat hajota käsiin TAI vastaan tulee jotain ihan todella erikoista.

Sain kuin sainkin kuitenkin itseäni miellyttävän asun kasaan. Se on jopa aika lailla nykyiseen tyyliini sopiva. Kaksi vuotta sitten hankkimani Dieselin farkut ovat edelleen priimakunnossa, ja ajan kanssa mukavasti haalistuneet ja kuluneet hiilenharmaiksi - ahkera käyttö ei sitten muussa näykään. Kuten sanoin, priimakunnossa. Iron Sky- fanipaita sen sijaan on ostettu viime vuoden Assyilta itseltään Samuli Torssoselta. Olin hirveän ujo ja unohdin pyytää nimikirjoitusta. Neuletakki on myös hankinta kahden vuoden takaa, samoin nilkkurit, jotka nyt hohtavat kuin uutuuttaan uusien korkolappujen ja perusteellisen plankkauksen myötä. Kaulakorun olen saanut 18-vuotislahjaksi poikaystävältäni.

Neule - Vero moda, Iron Sky -paita - öö, hmm, kuunatsien design-osasto? farkut - Diesel, nilkkurit - Bronx, kaulakoru - Kalevala koru (Huomatkaa, että koru laskeutuu sopivasti kotkaprintin päälle - hippikotka!)

Haastan vanhoista vaatteistaan asun kasaamaan Heidin, Jennin ja Runwayn. Toki muutkin voivat haasteen toteuttaa.

P.s. Sen mahtavan löytöni esittely täten viivästyy. Palataan asiaan huomenna.

Tupla-P.s. Tenttikysymykset vaikuttivat todella helpoilta, suorastaan yllättävän. Ellei kulttuuriantopologian tenttaattori vaadi poikkeuksellisen hyviä vastauksia, vähintään läpimeno pitäisi olla taattu. Ja kuitenkin, arvosanoja on saatu paljon huterammillakin suorituksilla.

Tripla-P.s. Tieteellinen tutkimus: pystyraidat eivät hoikennakaan kantajaansa, vaan itseasiassa saavat tämän näyttämään paksummalta kuin vaakaraitoihin pukeutumalla! Raidat tosin jo itsessään saavat moisen optisen illuusion aikaan. Aamulehti uutisoi täällä. Sitten voi vielä kysyä, että mitä tarkoittaa se, että ihmiset haluavat näyttää hoikemmalta kuin ovatkaan.

9 kommenttia :

Vadelma kirjoitti...

Aika hyvin onnistuit. Jos itse joutuisin tuollaisen eteen, en tiedä miten selviytyisin. Makuni vaihtelee jatkuvasti. :D Käytän kyllä vanhoja vaatteitakin paljon, mutta että koko asu. Huh, huh! Mutta tänään minulla onkin sattunmalta projekti "kaiva kaapista kaikki vanhat ja keksi niille käyttöä". :D

Idhren kirjoitti...

Heh joo, ja siis, kun vielä ongelmana se, ettei saanut ottaa mukaan mitään uutta - pitkällä neuletakilla tai muulla useiden lyhyiden paitojen ongelma olisi ratkennut helposti ;) Mut kätevää hei, vanhoille kannattaa keksiä käyttöä, mä kun vielä saisin osan vanhoistanu vietyä myyntiin ni hyvä olis :D

hilla kirjoitti...

Ha, kerrassaan hienoa! Hieno kokonaisuus. Sitä aina luulee oman tyylinsä muuttuneen niin paljon ettei vanhat rytkyt kiinnosta yhtään, mutta kappas! Tässä tulos :D

Idhren kirjoitti...

Hilla, kiitti :) Hyvä haaste oli ^^

Peippo kirjoitti...

Huu, näytätpä pitkältä ekassa kuvassa. O.O Varsinkin jalkasi näyttää kaksimetrisiltä. :D Mistä lie johtuu...

Idhren kirjoitti...

Peippo, seison varpaillani ;D

Sofi kirjoitti...

Olen muuten huomannut tuon saman ongelman vanhojen paitojen kohdalla. Kaikki tuntuvat auttamatta liian lyhyiltä.

r kirjoitti...

äh mulla on kanssa ihan liikaa lyhyitä paitoja... ei oo mitään käyttöö niille enää. oon itsekin miettinyt miten pärjäsin talvisin nuorempana, koska muistan kyllä kuinka ikävältä tuntui kun paidat nousivat ylöspäin ja mahaan tuli kylmä viima takin läpi. jotenkin epäilen, että muutama vuosi sitten ei edes myyty pitkiä paitoja, jotka eivät olisi olleet sitten muutenkin ihan liian isoja. nyt niistä ei onneks oo pulaa :)

Idhren kirjoitti...

Sofi, näinpä tosiaan. ;o

R, näinpä, toivottavasti tää muoti säilyy, vaihtoehtoisesti voisi tietysti hamstrata nyt vaatekaappiin kasan laadukkaita pitkähelmaisia peruspaitoja >_< Mut no, ainakin niitä lyhyitä paitoja voi vielä käyttää tyyliin kesällä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...