9.9.2008

Ei mikään yöpaita ja Domino-huijaus

Lauantainen tentti se lähestyy uhkaavasti, ja vielä on luettavaa. On hämmästyttävän vaikeaa saada saada itseään lukemaan tenttikirjallisuutta, mutta yllättävän helppoa unohtua lueskelemaan kirjaa (kahlaan edelleen kesällä aloittamaani Dyyniä läpi), lehteä (poikkiksen Men's healthit ovat yllättävän kiinnostavaa matskua), blogeja (Google readerini ilmoittaa uusista teksteistä alituiseen - pitäisikö harrastaa karsintaa >_<) tai ihan vaan uutisotsikoita. Olen toisinsanoen onnistunut kehittämään itselleni lukion jälkeen ikioman tarkkaavaisuushäiriön. Ongelma ei liene ollenkaan harvinainen.

Päivän asuksi kaipasin vaihteeksi jotain erittäin yksinkertaista, mutta silti lievästi alexanderwangmaista fiilistä. Ylisuuri t-paita tiukkaan ja särmikkääseen alaosaan yhdistettynä tuntui täysin oikealta. Samankaltaisia fiiliksiä on puettu aiemminkin. Yöpaitafiilistä karsimaan nappasin kokeeksi poikkiksen vyön, jossa on pari riviä pyöreitä niittejä. Miksen omista samanlaista!

Tsiis, unirytmi pakko saada järjestykseen, silmät muurautuvat muuten umpeen.

Kuin säikähtänyt kauris osaamme kuitenkin levittää silmämme ammolleen huolimatta ongelmista.

Koska tehtävä on kuitenkin pitemmän päälle vaativa, ehkä kannattaa vain uskotella itselleen ja muille näyttävänsä vain hyvin tuimalta.
T-paita - Gina Tricot, leggingsit - Ida Sjöstedt, kengät - Global Essentials, vyö - Jack & Jones

Maailmassa on taas kerran huutava vääryys. Ymmärrän sen, että Pirkan Domino-keksikopiot eivät maistu täsmälleen esikuvansa kaltaiselta, mutta sitä on vaikeaa ymmärtää, miksi perus-Dominojen vähärasvaisempi versio, joka mainostaa itseään alkuperäisen maun haltijaksi, kuitenkin maistuu ihan erilaiselta. Eikä edes niinkään se maku, kuin se kovuus. Näkkileipääkin on helpompi pureskella. Ei vähärasvainen tietenkään maistu samalta kuin rasvainen, mutta miksi silti pitää väittää niin? Huijausta.

Ei siis auta kuin palata pahoille tavoille ja yrittää lohduttautua sillä, että ainakin muu ruokavalio on kohdillaan ja hörpin päivittäin (köh, no, melkein, ainakin tästä päivästä lähtien) rypsiöljyä. En kalaöljyä, rypsiöljyä. Eläköön rypsi. Tatuoin sen nilkkaani. Eh.

Loppukaneetiksi isken vallan loistavan sitaatin Lookbookin keskustelusta, jossa keskusteltiin omaperäisyydestä ja trendeistä: "Originality? It's just the art of concealing your source." Kukaan ei elä ideatyhjiössä, ja tämä nimetön lähde tiivistää koko omaperäisyyskeskustelun hyvin juuri tähän.

16 kommenttia :

Vadelma kirjoitti...

Rakastan yli isoja t-paitoja! Varsinkin kun ne ovat niin isoja, että menevät mekosta. :D En ole kevyt dominoita maustellut. En yleensäkään perusta kevyt versioista. Reilun rasvaista sen pitää olla! :D

Idhren kirjoitti...

Hehe, itse oon koittanut ohjata elämäntapoja kohti terveellisempää vaan siksi, ettei tulisi myöhemmin ongelmia asiasta :P Juustojen kohdalla kyllä vähärasvaiset toimii, en pidä kovin voimakkaasta juuston mausta :P Tavallinen feta esim. saa irvistelemään, mutta kolmeprosenttinen on erinomaista :D

Caramelo kirjoitti...

Sinä se osat, ihana asukokonaisuus ja postaus ylipäätänsä. <3

Caramelo kirjoitti...

ps. Dominot on rakkauteni, niitä voi vetää vaikka puoli pakettia peräkkäin kun on vaan p a r h a i t a! (en siis tietenkään ole koskaan syönyt niin paljoa keksejä, enen!)

Idhren kirjoitti...

Caramelo, entisenä suklaanarkkarina jaan tuntemuksesi Dominoja kohtaan :D Onneksi ehtii tulla jo suorastaan huono olo ennenkuin ihan tuohon pisteeseen joutuu :D Ja kiitti :)

ladyam kirjoitti...

Ihanalta näyttää tuo asusi, kovasti tykkään :) Löysä yläosa - tiukka alaosa -yhdistelmällä ei useinkaan voi epäonnistua :>

Ssu- kirjoitti...

Ihana asu, yksinkertainen ja rento mutta silti tosi nätti :)

Idhren kirjoitti...

ladyam, kiitti :) Heh, eipä kai ;D

Ssu-, kiitti, juuri siihen tähtäsinkin :)

Aurora kirjoitti...

Sulla on ihana valo noissa kuvissa, miten sä sen teet? Paitasi näyttää noissa kuvissa aivan maagiselta, sellaiselta henkäyksenohuelta ja hienolta... mä haluun kans! :)

Idhren kirjoitti...

Aurora, kaava on tämä: ikkuna, josta tulee valoa vyötäröstä ylöspäin, ja joka ulottuu kattoon asti, metri ikkunaan hajurakoa + salama kamerassa (asetuksista aukko suurelle, ISO-arvo niin pienelle kuin olosuhteet sallii ja suljinaika kans olosuhteiden mukaan, niin hidas kuin järkevää on ja kuva ei pala puhki + kuvanmuokkauksella ns. lomo-efekti, eli käytännössä tummaa gradienttia reunoille ja tasomoodiksi joku overlay tai vastaava + samalla moodilla eri tasolle valkoinen, pyöreä gradienttipallero.

Tämän tekemiseen on myös tarjolla addoneja, niin Gimpille kuin Photarillekin. ^^

Aurora kirjoitti...

Kiitos! :) Kamerasäädöt onnistuu, mutta mulla ei ole Photaria, niin täytyy yrittää muokkausta käsipelillä. Kiitos yksityiskohtaisista ohjeista!

Idhren kirjoitti...

Aurora, Gimp on aika hyvä ja ilmainen Photarin vastine, sitä kantsii käyttää, ja sillekin tosiaan tuo addoni löytyy, tekee tuon kuvailemani asian siis automaattisesti :P Ole hyvä ^^

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa, arvaa mitä tai siis kuka tuli mieleen loppunkaneetista? ;D Tarkkaavaisuusongelmia täälläkin, muistin tänään, miks läksyjen tekeminen tai kokeeseen lukeminen ei kovin hyvin multa onnistunu kouluaikoina.. Ihan epätoivosta joku "opiskelukirjan" lukeminen... Hemmetti, mä oon auditiivinen oppija! :D No, onneks sil ei oo vielä väliä... -mk

Idhren kirjoitti...

Mk, kerro toki kuka :D Ja joo, lukeminen = hard work. >_<

Näiks muuten uutisen, jossa Maikkelin pöksyjä myytiin kalliilla :O Mietin taas eka sua ;D

Rosa kirjoitti...

Toi vyö näyttää tosi hyvältä tollain solmittuna! IHANA! :)

Idhren kirjoitti...

Rosa, kiitti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...