29.9.2008

Bongaussarjaa, osa 9

Liikuttavia tatuointeja

Poliittisen satiirin ja kaunistelemattoman puheen sekä stand-up komiikan ystävän sydän pakahtuu liikutuksesta, kun tämä törmää George Carlin -tatuointiin. Jos joltain on mennyt ohi, niin Carlinista olen puhunut ennenkin näissä postauksissa.

Scifiharrastajan ja panikointiin taipuvaisen mieltä taas lämmittää Don't panic -tatuointi, joka on viittaus Douglas Adamsin legendaariseen kirjaan Linnunradan käsikirja liftareille. Tatuoinnin ottajalle teksti on konkreettinen muistutus pitää pää kylmänä, ja samaa funktiota ajamaan voisin itsekin hakkauttaa ohjeen ihooni, joskin käteen ja ilman kiekuroita.

Sisäisen romantikon kurkkuun nostaa palan kokoelma tatuointeja, joita parit ovat ottaneet hääpäivänsä kunniaksi tai muuten sitoutumista osoittaakseen. Suurin osa näistä ei edes ole aiheeltaan imeliä tai ylisokerisia, joten yliannostusta ei pääse syntymään, joskin teko jo itsessään jossain määrin sokerinen onkin.

EDIT 29. 9. klo 23.57 Vzio heitti kommenttilootaan erinomaisen linkin The Loomin Science Tattoo Emporium -sivulle. Nimensä mukaisesti sivulla esitellään tiedeaiheisia tatuointeja. Erittäin mielenkiintoista matskua.


Uskomatontako?

Miljoona suomalaista ei kuulu evankelisluterilaiseen kirkkoon, tiedottaa Tampereen Vapaa-ajattelijat ry ylläpitämällään eroakirkosta.fi -sivustolla. Lukua nostavat tilastointihetkellä vielä kastamattomat vauvat (84% vauvoista päätyy kastettavaksi), joten varsinainen luku jää vielä toistaiseksi alle miljoonaan. Kirkkoonkuulumattomista suurin osa, noin 830 000 ihmistä, ei kuulu mihinkään uskonnolliseen yhdyskuntaan, vähemmistöuskontoihin kuuluu noin 70 000 ihmistä, ortodoksiseen kirkkoon noin 60 000 ja helluntaiseurakuntaan noin 50 000 ihmistä.

Suomessa oli Väestörekisterikeskuksen mukaan heinäkuun lopussa noin 5,3 miljoonaa asukasta.


Parodiaa Katy Perryn biisin avulla

Wow-kilta Dirt Dogsin jäsenet ovat väsänneet hauskan machiniman ja pistäneet uusiksi Katy Perryn kappaleen I kissed a girl. Tällä kertaa lauletaankin gnome warlockista, joka haluaa olla taistelun etulinjassa. Tässä siis Tanked a boss:
P.s. Muistakaa myös Mintun maanantaiarvonta!

9 kommenttia :

vihnainen kirjoitti...

Turhaa täsmentelyä, mutta noista helluntaiheimolaisista sen verran että. Suurin osa helluntaiseurakuntiin kuuluvista ei kuulu rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaan, eli helluntaikirkkoon. Seurakunnat ovat tyypillisesti yhdistysmuotoisia. Ja sehän taas tarkoittaa, että moni näistä yhditysihmisistä kuuluu esimerkiksi luterilaiseen kirkkoon. Eli pienesti päällekkäisyyttä.

Se oleellisempi. Helluntailaisten lukuun ei ole laskettu lapsia, jotka eivät ole seurakunnan jäseniä. Seurakunnan jäsenyys on mahdollinen vain kastetulle, mikä kaste puoletaan edellyttää henkilökohtaista uskonsa tunnustamista. Ei onnistu jokaiselta kolmikuukautiselta. Helluntailaisia koskeva luku on siis tosielämässä suurempi.

Idhren kirjoitti...

Tiedotteessa asiaa selostetaan tuolta osin myös.

slux kirjoitti...

Toisaalta lasten kastaminen paisuttelee kirkkoon kuuluvien lukua kun monet tulevat kirkosta eroajat on vain tavan vuoksi siihen liitetty silloin kuin eivät vielä pysty itsenäisesti tuollaisesta asiasta päättämään.

Anonyymi kirjoitti...

Uh, kävin katsomassa noita parien tatuointeja, ja tuli vain sellainen "yök" -olo. Varsinkin siinä vaiheessa, kun näytettiin suuhun laitettuja tatskoja. Not for me. Eikä useimmat tatuoinnit edes olleet kauniita tai erityisen omaperäisiä.

Ei minulla ole mitään tatskoja vastaan.. mutta josku toivoisin ihmisten miettivän vähän. Tautoinnit kun sattuvat olemaan melko kestokamaa.

-Galadriel-

Idhren kirjoitti...

Slux, ihan totta.

Anonyymi, eihän kaikki voi kaikesta tykätä :P Noille pareille nuo tatskat varmasti ovat hyvin merkityksellisiä ja mietittyjä valintoja, ja kertovat jotain sen hetkisestä elämästä ja ajattelumaailmasta.

vzio kirjoitti...

mä kammoan kaikkea body modificationia ja erityisesti tatskoja (mikä on erikoista ottaen huomioon millaisissa porukoissa liikun), mutta nää sai mut melkein muuttamaan mieleni:

Science Tattoo Emporium!

ehoton suosikki on nikola teslan magneettimoottori, mutta siellä on muutakin, mikä sai mut vihdon tajuamaan miks jengi hakkaa mustetta ihoon.

Idhren kirjoitti...

Vzio, hei joo, joku aika sit oli kans sellanen tiedetatska-aiheinen blogikin, Carl Zimmer tais sitä pyörittää, mutta on ainakin tällä hetkellä alhaalla. Siellä oli kans vastaavia, ellei osittain jopa samoja. Niistä kyllä löytyi erityisen hienoja.

Mulle kolahti erityisen hyvin sellainen kolmio, jonka yksi sivu oli osittain auki - se kuvasi ihmismielen taipumusta täydentää aukkoja havainnoissa :P

Idhren kirjoitti...

Ja toi Teslan moottori, vaude :O

vzio kirjoitti...

joo, mä näin kans alunperin sen blogin ja alasmeno pysäytti sydämen, mutta onneks niitä on tuollakin!

ps. veikeitä sanavahvistuksia tullu, twodd ja gomha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...