14.8.2008

Urbaani Pikku Myy

T-paita - joululahja, shortsit - Vila, wannabe-nahkaleggarit - Ida Sjöstedt, keltainen kenkä - vagabond, musta kenkä - Global Essentials

Päästyäni vihdoin takaisin rakkaalle vaatekaapilleni, halusin ehdottomasti pukea päälleni jo kovasti kaipaamani kiiltäväpintaiset leggarit oikeastaan ihan minkä kanssa tahansa. Käteeni sattui joululahjaksi mummulta saamani Pikku Myy -paita, ja yhtäkkiä tunsin palavaa halua pukeutua siihenkin. Lyhyen paidan ja legginsit yhdistää kätevästi joko hameella tai shortseilla - koska ainoa hameeni on tällä hetkellä nahkaa, valitsin shortsit. En kuitenkaan osannut valita asuun kenkiä (keltaisissa ja mustissa molemmissa on puolensa ja puolensa), joten otin molemmat vaihtoehdot kuvaan.

Pikku Myy on aina ollut suuri suosikkini Tove Janssonin luomista Muumi-tarinoista. Piirrossarjassa Myy on ilkikurinen ja kaikkia jekuttava, itsepäinen tyttö, kirjoissa Myystä löytyy myös hyvin viisas ja filosofinen ulottuvuus. Hahmossa minua kuitenkin viehättää eniten kurittomuus - Myy tekee juuri niinkuin haluaa, hän on täydellisen vapaa eikä välitä muiden mielipiteistä.

Sarjassa tämä piirre tuottaa toisinaan muille mielipahaa ja saa Myyn näyttämään kovalta ja täysin muista välinpitämättömältä, suorastaan sosiopaattiselta. Kirjat kuitenkin tarjoavat hieman erilaisen näkökulman - Myy ei ole välinpitämätön eikä ylenpalttisen kova, mutta muut ymmärtävät, etteivät voi hallita Myytä. (Pikku Myy on myös kooltaan pieni, ihan kuten minäkin.) Pitäisiköhän vaihtaa pääainetta johonkin kirjallisuustieteeseen, voisi tehdä gradun analysoimalla Myyn luonnetta.

Lienee sanomattakin selvää, että pidän Muumikirjoja suuressa arvossa - minulle ne edustavat suomalaisen kirjallisuuden aatelia. Harvat kirjat sopivat yhtä hyvin lapsille kuin aikuisillekin, kestävät yhtä monta lukukertaa ja tarjoavat jokaisella lukukerralla jotain uutta ajateltavaa. Ne myös käsittelevät aiheita, jotka ovat ajattomia, ja siksi niiden lukeminen tuntuu aina sivuavan ajankohtaisia asioista. Ei pidä myöskään unohtaa Tove Janssonin Muumi-sarjakuvia, joissa tapahtuu yhtä sun toista huumausaineiden käytöstä aikamatkailuun ja salakuljetukseen.

Voisinkin lisätä tatuointiunelmiini kuvan Pikku Myystä...

12 kommenttia :

Silja kirjoitti...

Nyt tuli kaikki kuin mun suusta! Ainoana erona se, että istuskelen tässä sohvalla Myy-yöpaidassa ;) Pikku Myyn tatuoimistakin nilkkaani olen suunnitellut jo hetken aikaa.

Olin muuten pienenä vihainen, kun japsipiirretty alkoi tulla telkkarista. Jouduin jakamaan Muumit muidenkin ihmisten kanssa, ja esimerkiksi Pikku Myy oli sarjassa aivan liian suuri.

Pink Chihu kirjoitti...

Pikku Myy on myös minun suosikkini muutaman muun Muumi-hahmon ohella, ja teinkin ysillä aika ison esitelmän Tove Janssonista ja. =) Harmi etten ole vielä paljoa lukenut hänen teoksiaan. :(
Itselläni on myös tuo Pikku Myy tatska haaveissa.. ;)

Idhren kirjoitti...

Silja, haha, samiksia ;) Ja joo, ei se sarja lopulta tee oikeutta Myylle ;)

Pink chicu, lisää samiksia ;) Mäkin tein lukion ekalla kurssilla kirja-analyysin Vaarallisesta talvesta, se oli aika hauskaa :P

Anonyymi kirjoitti...

Muumit <333

Idhren kirjoitti...

Todellakin <3

prinsessakakku kirjoitti...

Kivan näköinen tuo ensimmäisen kuvan asu :)

(-Ly)

Idhren kirjoitti...

Ne on sama asu molemmissa kuvissa ;) Mutta kiitti :)

moonfish kirjoitti...

Oothan muuten lukenut tän Hesarin artikkelin? :) Tuli tästä Muumi-aiheesta mieleen. Mielestäni aika jännä tulos.

http://tinyurl.com/67a7ow

Idhren kirjoitti...

Moonfish, juu, olen lukenut tuon, tulikin se tuossa mieleeni taas kun alueuutisissakin tuota käsiteltiin :D En kyllä ihmettele, Mörkö oli todella pelottava mullekin ;)

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Tiiätkö mistä Myy-paitasi on ostettu? Kokoelmani huutaa juuri samantyyppistä! :)

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, muistaakseni näin näitä joulun alla Onlyn vaateosastoilla, lieneekö sieltä sitten peräisin :)

Anonyymi kirjoitti...

Ok, kiitos tiedosta! Ei sitten ole varmaan enää toivoakaan löytää tuollaista siitä kaupasta kun mallit vaihtuu niin tiheään. Ärsyttävästi tekevät yleensä vaan jotain lasten vaatteita kivoilla kuvilla tai mummomallisia aikuisille! t. Leenu (joka himoaa myös Myyrä-aiheisia asioita sekä Mikki Hiiri-juttuja...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...