10.8.2008

Tätä tänään: Pupukissan tarina

Alla olevan kuvasarjan tarina voisi mennä vaikkapa näin:

Eräänä kauniina päivänä Helsingissä anoppikokelaansa luona lomaillessa Idu päätti räpsiä itsestään kuvia tyyliblogiinsa, vaikka ötökät uhkasivatkin kiusata ja kutitella Idua sääristä. Samaan aikaan ulos terassille oli hiipinyt kisusiskoksista rohkeampi Siiri, jolla on kasvien läheisyydessä suorastaan jänismäisiä taipumuksia muutamasta kissojen anatomiaa koskevasta yksityiskohdasta johtuen. Yhtäkkiä Idu huomasi, että anoppikokelaan liljapenkki alkoi uhkaavasti harventua, ja sekös Idun säikäytti ihan tyystin. "Ei Siiri, ei saa syödä sitä!" Idu yritti hätyytellä, mutta Siiri vain jatkoi mutusteluaan tyytyväisenä. Nähtyään vision hyvän miniämaineensa valumisesta lehdenpalasten mukana Siirin masuun Idu tarttui kattiin ja raahasi tämän pitkän taistelun jälkeen laskevan auringon valossa takaisin sisälle. Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti, loppu.

Oikeasti päivän asun kuvaus ja kissaepisodi tapahtuivat eri päivinä, eikä kattia raahannut sisälle Idu vaan kälykokelaansa, joka oli huolestunut Siirin hyvinvoinnista liljanmutustelun jälkeen. Idukaan ei säikähtänyt Siirin puuhista, vaan jättiläismäisestä mehiläisestä, joka vaani uhrikukkiaan pelottavan lähellä neulapelokasta sankaritartamme. Kissa on edelleen elossa ja voi hyvin.

T-paita - Lindex, vyö - second hand, leggarit - Gina Tricot


10 kommenttia :

Nomppa kirjoitti...

Hahaa, hyvä tuo "kertomus". Ja ainiin, edellisen postauksen nahkahame on muuten hieno. En osais ittelleni ikinä kuvitellakkaan sellaista, mutta sulle käy :)

Idhren kirjoitti...

Nomppa, kiitti ^^ Joo se on aina välillä sellasta, että bongaa asioita, jotka näyttää kantajallaan upealta, mutta jotka ei toimis ehkä itellä yhtä hyvin :P :)

Idhren kirjoitti...

P.s. Mulla muuten samat fiilikset sun hiuksista :D :)

Thelma kirjoitti...

Haha, hauska tarina :---)

moonfish kirjoitti...

Hyvä, että kielsitte kisua syömästä. Myrkyllisten kasvien mutustelu on vakava asia, kaikki kissat eivät selviä siitä yhtä helpolla.
Curiosity killed the cat ei ole ihan turha sanonta, valitettavasti. Mutta terkkuja karvapalloille!

Idhren kirjoitti...

Moonfish, ovatko kaikki liljat siis myrkyllisiä? Anoppikokelas oli lukenut jostain, että kissat kyllä tunnistavat myrkylliset kasvit, eivätkä siis syö mitään niille haitallista - onko tieto siis väärä?

nadjastrange kirjoitti...

haha kissat on hassuja!
meiän kissa syö mm. muovipusseja, paperia, kengännauhoja ja muitaki naruja/lankoja, hämähäkkejä, ranskanperunoita ja kaikkee muuta mitä tielle sattuu.

ja vaikka kuinka yritetään valvoa saran syömisiä, keittiön matolla on aamusin ihana oksennusyllätys jossa on seassa muovia tms. :D

Idhren kirjoitti...

Huih, muovipussit ja kengännauhat kuulostavat pelottavilta :D Hämähäkkejä sen sijaan saa mun puolesta syödä jokainen kynnele kykenevä elukka >_<

Tuolla Siirillä on ehkä pahimpana tapanaan jonkinlainen bulimia - sitä toisinaan ahmitaan muka niin nälkäisenä maha ihan täyteen, ja viiden minuutin päässtä oksennetaan kaikki pihalle. -.- Onneksi tuota sattuu harvoin, ja yleensä oksennukset koostuvat ruohosta ja karvapalloista :D

moonfish kirjoitti...

Kokemuksesta voin sanoa, että kissat eivät todellakaan tunnista myrkyllisiä kasveja. Meiltä yksi kissa kuoli leikekukkien mutusteluun, eikä se ehtinyt niitä edes syömään kuin hetken (joskus siitä demissäkin avauduin). Munuaiset lopetti toimintansa. Ne taisi olla kuningasliljoja ne, joten olen nykyään hyvin epäileväinen kaikkien liljojen suhteen (tai itse asiassa melkein kaikkien kasvien).

En missään nimessä halua, että joku muu joutuisi käymään läpi saman tilanteen kuin me, siksi kylvän tässä varoituksen sanaa.

Meilläkin yksi kissa on joskus bulimikko :) No mut oksentaminen kissoilla on kai sentään tietyissä määrin normaalia.

Idhren kirjoitti...

Moonfish, kiitos varoittavasta kertomuksesta, kerron sen varmasti eteenpäin, ettei väärä käsitys jatka eloaan! :o Ikävä kuulla, että teillä kävi noin, mutta ainakin varoittava esimerkki myrkkykasvien vaarallisuudeesta.

Heh juu, onhan tuo oksentelu kissoille ominaista tietyissä määrin, vaan ainahan se on yhtä kivaa törmätä kosteisiin yllätyksiin laukkujen päältä tai sängyn vierestä ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...