13.8.2008

Matkailua Helsingistä Japaniin, eikun...

T-paita - Zaraa, nahkahame - Lindex, kengät - Vagabond

Eilen ei ehtinyt postata syystä, että päivä meni hitaan käynnistymisen jälkeen takaisin Tampereelle siirtymisen valmistelussa ja lopulta itse siirtymisessä. Koneella sain lähinnä katsottua Housea, selailtua blogeja ja vastailtua edellisen postauksen kommentteihin, joita on tullutkin ihan ennätysmäärä, ja joita voi toki edelleen jättää. (Vastaavasti Blogilistalla päästiin keikkumaan peräti sijalle 36 Luetuimmat-listalla ja tilaajien määrä nousi 110:een. Kuumalle listallekin tuli ensimmäistä kertaa ikinä asiaa. Hurjalta tuntuu. Terveisiä vaan kaikille lukijoille ja tilaajille! ^^)

Ennen lähtöä kävin huitomassa anoppikokelaan minipuutarhassa/terassilla päivän asusta kuvaa. Oikeastaan tämä on huijausta, koska lopulta matkaa varten vaihdoin hameen tilalle leggarit. Köh. Mutta hei, ehkä kesän viimeisiä lämpimiä päiviä? Sniff. Ikävä tulee myös tuota vehreää ja romanttista, maalaistunnelmalla varustettua puutarhaplänttiä - ei ihan heti tule mieleen rentouttavampaa ja rauhallisempaa paikkaa keskeltä kaupunkia. Olen kade.

Lähtö takaisin kotikulmille tuli kyllä ihan oikeaan väliin. Olin varustautunut lähinnä pitkään viikonloppuun vaatteideni osalta, joten mukaan otin vain kahdet eripituiset leggingsit, yhden t-paidan, tuubimekon, farkkuliivin ja yhden vyön, plus yövaatteet. Kahden ja puolen viikon mittaiseksi venynyt vierailu kävi jo mielikuvituksen päälle, mutta ainakin tuli huomattua, että jopa minimaalinen määrä vaatteita tuottaa aika monta assuyhdistelmää. Tulipa silti tarpeeseen ne hankkimani t-paita ja hame. Ja kahdet kengät. Eh.

Tänään muuten tulee Maikkarilta klo 20.00 Morgan Spurlockin dokkarisarja, 30 päivää, jonka tämänpäiväinen jakso on minusta erityisen kiinnostava. Siinä ohjelmakuvauksen mukaan tiukkapipoinen perheenäiti, joka ei hyväksy samaa sukupuolta olevien vanhemmuutta, viettää kuukauden perheessä, jossa lapsilla on kaksi samaa sukupuolta olevaa vanhempaa. Muuttuvatko asenteet, laajentuuko suppeamielisyys avarakatseisuudeksi - tätä ei auta missata.

Taustatiedoksi todettakoon, että tutkimusten valtavirta ei ole kyennyt osoittamaan mitään sellaista seikkaa, jonka perusteella samaa sukupuolta olevien vanhemmuus olisi vahingollista, torjuttavaa tai tuomittavaa, joten lapsen parhaasta on aivan turha alkaa höpöttää vasta-argumenttina. Se on törkeää ja todellisuudesta irrallista keppihevostelua (ajattelin säästää näpyttelyn vaivan, mikäli jollakulla olisi sattumalta käynyt tällainen näkemys mielessä). Asian on todennut Hesari, homoperheistä kirjoittanut esimerkiksi City-lehti, ja tutkimustuloksia lähdeviitteineen on löydettävissä kasoittain täältä. Mtv3, klo 20.00.

Psykedeeliset videot ovat elämän sokeri. Tai sitten sitruunamehu, riippuu katsojasta. Tässä japanilaisessa mainoksessa esiintyy yksi lapsuuteni lempinäyttelijöistä (pidin kovasti äksönsankareista), Arnold Schwarzenegger, ja voi miten hän esiintyykään! x)8 kommenttia :

MouMou kirjoitti...

Voi, tykkään niin noista pitkistä paidoista!:D Ja edellisen postauksesi kengistä.<3

Nelliina kirjoitti...

tuo 30 päivää on ihan loistava ohjelma! Mielestäni nuo todella fanaattiset ihmiset ovatäärimmäisen mielenkiintoisia, varsinkin jos he ovat täysin vastakkaista mieltä kuin minä. Varma seikka millä minut saa kiinnostumaan keskustelusta, on faanattisen ihmisen puhe. On jotenkin jännä seurata henkilöiden mustavalkoisuutta ja miettiä miten ihmeessä siihen tilaan on jouduttu. En tiä miksi, joku hulluuden osa-alue tääkin varmaan..

Idhren kirjoitti...

Moumou, kiitti ^^

Nelliina, sarja on tosiaan ihan mahtava! Ja hei, ollaan si samoista asioista kiinnostuneita, joskin oon joskus itsekin saanut syytteitä fanaattisesta asian X ajamisesta tai ajamisesta ;o Muutama asia taitaa olla mulle vähän liiankin kiinnostava/tärkeä... Mutta kehityskelpoisuus on jees. 30 päivää -sarjassa "koehenkilöt" ovat olleet yllättävänkin kehityskelpoisia, mulla oikeastan on myönteisiä odotuksia siinä suhteessa tästä jaksosta :> :)

Idhren kirjoitti...

Siis ajamisesta tai kannattamisesta... Spämmin omaa kommenttilootaani, jee -.-

Nelliina kirjoitti...

Mä olin itseasiassa tosi ihmeissäni kun se metsästäjä yhtäkkiä käänsi kelkkansa, siis edellisessä (?) 30 päivää jaksossa. Tai no kuka tahansa nyt ehkä olis kääntänyt sen vasikkaepisodin jälkeen... ihan järkyttävää!!

Idhren kirjoitti...

Metsästäjä oli selkeästi avomielisempi kuin tämän jakson nainen ;o Olin hieman pettynyt siihen, että tällä kertaa ei oikein tunnuttu pääsevän puusta pitkälle, mutta toisaalta olipa hienoa nähdä rakastavia ja lapsistaan syvästi välittäviä ihmisiä ^^ Ja no, ehkä tämä nainenkin kuitenkin sai jotain tästä irti sellaista, jota voi kantaa mukana läpi elämän. Pakko kyllä todeta, että hieman vähemmän ehdoton uskonnollinen kanta olisi voinut muuttaa asennoitumista suuresti.

noray kirjoitti...

Tykkään tost paidasta! Ja sun blogissa on ihanat kuvat:>

Idhren kirjoitti...

Noray, kiitos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...