21.8.2008

Kohtaaminen ihmemaassa

Kuva: "Alice in Wonderland" - La Méchante

"There was a table set out under a tree in front of the house, and the March Hare and the Hatter were having tea at it: a Dormouse was sitting between them, fast asleep, and the other two were using it as a cushion, resting their elbows on it, and talking over its head. `Very uncomfortable for the Dormouse,' thought Alice; `only, as it's asleep, I suppose it doesn't mind.'

The table was a large one, but the three were all crowded together at one corner of it: `No room! No room!' they cried out when they saw Alice coming. `There's plenty of room!' said Alice indignantly, and she sat down in a large arm-chair at one end of the table."

- Lewis Carrol, Alice's Adventures in the WonderlandMielikuvitus ja sen luomat maailmat ovat aina olleet mieltäni lähellä. Saatoin leikkiä itsekseni luomassani ulottuvuudessa tuntikausia, lähteä sieltä ja tulla taas takaisin. Takapihalla olevat vanhat koneet olivat eläintarha sekä gladiaattoriesterata, elokuvien tapahtumia seurasin toisella silmällä ja heiluin mukana samalla, kun kuvittelin olevani mukana tapahtumissa ja aamuiset kouluun lähdöt tuntuivat jännittäviltä, kun kuvittelin olevani avaruuden sankaritar vieraalla ja kylmällä planeetalla.

Walt Disney -elokuva Liisa ihmemaassa oli yksi lapsuuteni suosikkipiirrettyjä, vaikka psykedeeliset tapahtumat ja hahmot joskus tuntuivatkin pelottavilta. Oikeastaan pelkään niitä ehkä nyt enemmän kuin muksuna. Muutamia päiviä sitten katsoin elokuvan uudestaan ensimmäistä kertaa noin kymmeneen vuoteen - hurjan pitkä aika, joka tuntuu samalla uskomattoman lyhyeltä. Jep, Irvikissa oli yhtä kammottava kuin millaisena sen muistinkin, mutta tapahtumat tuntuivat etenevän hurjan paljon nopeammin kuin muistinkaan. Poikaystäväni ei ollut koskaan Liisan seikkailuja nähnyt, mutta tulipa nyt korjattua sekin puute yleissivistyksessä. ;> Seuraava askel voisikin olla Lewis Carrolin alkuperäisteoksen lukeminen.

Kuva: "Alice in Wonderland" - La Méchante

Vain pari päivää piirretyn jälkeen löysin Modepass-sivuston kautta ranskalaisen La Méchanten käsittämättömän ihanat Liisa ihmemaassa -fantasiakuvat. (Kaikki kuvat voi katsoa Lamechanten blogista. Suosittelen lämpimästi!) Kuvissa seurataan väljästi elokuvan tapahtumia aina kukkien keskellä loikoilusta valkoisen kaniinin (,josta minulle tulee jostain syystä mieleen Donnie Darko) takaa-ajoon ja teekutsuihin. Satumainen tunnelma on voimakkaasti läsnä ja siihen suorastaan imeytyy itsekin. Mahtavaa! Kiitokset La Méchantelle luvasta käyttää kuvia :)!

Mielikuvitus on tärkeä asia. Se auttaa uusien ideoiden keksimisessä, mielikuvitusmaailmaan voi paeta todellisuutta, sen avulla voi elävöittää arkea ja rutiiniksi muuttunutta elämää. Ihmemaan Liisa on uppoutunut omaan mielikuvitukseensa ja aluksi se on hauskan jännittävää, mutta kuten elokuvassa voi huomata, hän ajautuu jopa liian syvälle siihen. Liisalla on lopulta vaikeuksia päästä irti mielikuvituksensa tuotteista ja saada taas otetta todellisuudesta, lopussa kaikki kääntyy häntä itseään vastaan. Kohtuus siis kaikessa.

Kuva: "Alice in Wonderland" - La Méchante


"At any rate I'll never go there again!' said Alice as she picked her way through the wood. `It's the stupidest tea-party I ever was at in all my life!

Just as she said this, she noticed that one of the trees had a door leading right into it. `That's very curious!' she thought. `But everything's curious today. I think I may as well go in at once.' And in she went. "

- Lewis Carrol, Alice's Adventures in the Wonderland


15 kommenttia :

Rieppa kirjoitti...

Hämmentävää, en enää muista miten Liisa Ihmemaassa loppuu. Täytynee kaivaa tuo alkuperäiskirja esille. Itsehän juttelen edelleen kuvitteellisille takapihan keijuille, jos satun sillä päällä olemaan :) Maailma näyttää kauniimmalta, kun sitä katselee mielikuvituksensa läpi.

Idhren kirjoitti...

Asia on ehdottomasti näin ;>

pinja2 kirjoitti...

Liisa Ihmemaassa on yksi munkin lemppari Disney-leffoista. Vaikka se pienenä vähän pelottikin, niin sen ihmeellinen ja hullunkurinen maailma kiehtoi myös hirveästi.

Stazzy kirjoitti...

Nusaisen taas pilkkua. Lainaamasi tyttösen nikki taitaa olla "La Mechante" eli "Ilkiö". Siis erikseen.

Stazzy kirjoitti...

Ja sitten vielä aksentit kohdilleen: "La Méchante"

Minähän puhun pienille eläimilleni jatkuvasti. En tiedä onko se sen sekopäisempää kuin puhua kissalle / koiralle / kanille Gekolle...

Idhren kirjoitti...

Pinja2, tosiaan, leffassa oli ne pelottavat kohtansa, edelleen muistelen kauhulla Irvikissaa ;)

Stazzy, Modepassissa nikki on kirjoitettu ihan noin, tosin nyt kun blogia aloin tarkastelemaan, siellä tuo muoto tosiaan vilahtaa. Nyt voikin pähkätä, että haluaako viitata saittinikkiin, johon olen linkannut, vaiko blogissa esiintyvään muotoon, joka ilmeisesti on se, mitä on haettu ;<

Idhren kirjoitti...

...Ja huomaamme, että pikaisen "apua miten tää pitäs handlaa" -kriisin jälkeen päädyin alkuperäiseen muotoon ;o On se hyvä, että joku kyttääjä osaa tuota rakkauden ja huippumuodin kieltä ;)

May kirjoitti...

Siis mä koitin lainata liisaa makuunista yks päivä ja sitä ei ollut. :<< Leffahan on ihan tajuttoman hauska !

Sen leffan on mun mielestä kirjoittanut joku hieman joidenkin aineiden vaikutuksen alaisena, ja sen kyllä huomaa ! :D :D

Idhren kirjoitti...

May, tiekkö, me mietittiin ihan samaa :DD

Tffany ja Janskk kirjoitti...

Tosi hieno blogi! Tulin ensimmäistä kertaa, ja varmasti tulen uudestaankin. Meidän blogia saa myös tulla kurkkimaan, osoite muotiamuotia.blogspot.com! :)

Alinea kirjoitti...

Rakastan kirjaa, mutta leffaa en ole koskaan nähnyt! Kiitos vinkistä, täytyypä etsiskellä...
Yhden ystäväni polttarit oli joskus muinoin Liisa ihmemaassa -teemalla!

Honey Junkie kirjoitti...

Cheers, sua on paiskattu haasteella!

Idhren kirjoitti...

Alinea, kuulostaapa hauskalta ^^ Ja ole hyvä :P

Honey Junkie, tänks :D

joonasn kirjoitti...

Moi! Satuin jonkun randomgoogletuksen kautta tänne sun blogiin. Todella laadukasta matskua! Tuli vaan mieleeni kommentoida että ehkä voisit digata yhdestä mun animaatiosta, nimeltään White Rabbit. Cheers!

Idhren kirjoitti...

Joonasn, hauska kuulla, että tykkäsit ^^ Pitääpä tsekata tuo animaatio ensitilassa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...