31.8.2008

Huuto.net ei saa huutamaan, vaan kirkumaan

Netin huutokauppojen selailu on useimmiten hauskaa. Hauskuus katoaa hyvin nopeasti, kun on tehnyt yhdenkin haun Huuto.netissä.

Kaikki oikeastaan tiivistyy tähän otsakkeeseen:

** MEGA IHANA VAATEPAKETTI!! (36-38/S/M) **

Adjektiiveja, kirjoitusvirheitä (useimmiten yhdys sana virheitä), huutomerkkejä, käpsejä, räikyviä värejä ja vieläpä tähtiä ympärillä. Hrrh. Kaikki ne asiat, jotka varmistavat, että tulen kelaamaan hakutuloksen ohi mahdollisimman nopeasti. Toisaalta, kun koko hakutulossivu täyttyy tämän kaltaisista otsakkeista, ei oikeastaan huvita edes selata koko sivua ja hankkia itselleen päänsärkyä tästä värien, käpsien, huutomerkkien ja toinen toistaan idioottimaisempien yhdys sana virheiden joukosta. Tämä on oikeastaan kokoelma muutamista asioista, joita tulevan huutokauppaajan ei kannata myymänsä tuotteen otsakkeeseen laittaa.

Väristyksiä aiheuttavia otsakkeita ovat siis myös seuraavat esimerkit:

- Filippa K, Ihana valkoinen jakku
(Ostajahan ei itse tiedä, onko se ihana vai ei. Roolipeleissä tätä kutsutaan god-modetukseksi, päätetään mitä toinen asiasta ajattelee. Antakaa ny mun jumaliste päättää itse onko se ihana vai saatanan ruma.)

- VERO MODA farkku JAKKU koko XL
(Ilman käpsejä viesti ei kai mene perille. Tuleekohan tämä farkku JAKKU lappeen RANNASTA vaiko kenties HÄMEEN linnasta? Onko valmistusmaana alanko MAAT vaiko ISO-britannia?)

- Gina Tricot bubbelgum COCTAIL DRESS sz 38 *UUSI* sexy
(Katosiko k-kirjain lähibaariin parille sillä aikaa, kun yritettiin etsiä mistä napista käpsit saa pois päältä? K löysi selkeästi seuraa: "Aika sexy Ämmä.")

- Aivan ihana Roosa ASOS mekko sz 8
(Onko Asos siis alkanut omaksua Salkkareista tuttujen downinsyndroomaisten nimiä tuotenimikseen? Onhan se sitten ihan varmasti aivan ihana! Ja kotoisin ehkä pihlaja Kadulta!)

- DIESEL NAHKA SUPERIHANAT KENGÄT MUSTA/HARMAA KOKO 29 -29,5
(Siis se sääntö menee niin päin, että jos sanaliiton väliin EI saa ängettyä adjektiivia, niin kyseessä tällöin ON yhdyssana. Yhdys vitun rasittava sana.)

- Puma, Diesel, Carhart, Gsus
(...Ja tässä kaupiteltiin mitä?)

- Muodikas suuri naisten vaatepaketti koko 38-40, *ei hv*
(Huuto.netissä hyvin moni vaatepaketti on sitä kuuminta hottia. Trendejä ei kannata siis etsiä muotilehtien sivuilta, vaan nettihuutokaupoista, joissa ihmiset myyvät vuosi tai pari sitten hankkimiaan tavaroita! Tai hei, ehkäpä ne ovatkin Trendin toimittajia, jotka kauppaavat kaappinsa perällisiä tietoisina myymiensä vaatekappaleiden tyylillisestä arvosta. Selkeästi trendikamaa.)

-
VAATEPAKETTI M-koko, IHANA,VÄRIKÄS, MUODIKAS.H&M,LINK,ONLY
(RrrrrAAAAAuGH!)

- _____Wau!______kurkkaa mikä paketti_____s-m_______________
(Oo-äm-gee, vilauttelijoita netissä! Peittäkää lasten silmät ja vetäkää virtajohto seinästä, äkkiä!)

- ****UPEA vaatepaketti S-kokoiselle!! *****KATSO!!!*****
(*****PÄÄTÄ SÄRKEE!!!!***** TAJUUKS???**** PITÄÄ EHKÄ VETÄÄ PÄÄ TÄYTEEN VIINAA KU ALKAA TÄÄ IMBESILLEYS HAJOTTAA SILLEE!!!!!*****)


Tekosyitä ei yksinkertaisesti ole olemassa näille hirvityksille. Ostajana minua kiinnostaa saada otsakkeesta irti juuri se, minkä haluan tietää ja mitä varten otsakkeet on luotu: saada selville mitä myydään. Niin yksinkertaista se on. Tuotteen nimi, väri (tai vastaava), koko, mahdollisesti kunto - se riittää aivan hyvin.

Tekstivärit, huutomerkit, käpsit, myyjän henkilökohtaiset ihkutukset ja mitään kertomattomat houkutustekstit häiritsevät minua, eivätkä kannusta minua ostamaan. Hitot, enhän edes meinaa löytää etsimääni tästä sekamelskaviidakosta! Tällainen verbaaliterrorismi pitäisi laittaa Huuto.netissä aisoihin.


17 kommenttia :

moonfish kirjoitti...

Oletkin ehkä jo törmännyt tähän ilmoitukseen huuto.netin ihmeellisessä maailmassa:

http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=83791506

Kaipaamasi rehellistä tuoteinfoa, ei turhaa ihkutusta!

Idhren kirjoitti...

Heh, en ;o Rehellistäpä tosiaan -.-

Lydde kirjoitti...

Enpä ole nähnyt kenenkään muun ilmaisevan tunteitani noin hyvin.

Kk kirjoitti...

Aivan loistava postaus! Huuto.netistä pitäisi kieltää kaikki tuollaiset ja laittaa jotkut vakio-otsikot, joissa näkyisi kaikki tarpeellinen tuotteesta riippuen :) selkeytyisi tuokin kammottava sekamelska..

Silja kirjoitti...

Amen! Eikä muuten tee myyjästä tippaakaan luotettavan oloista, jos pelkkä otsake on kaamee. Puhumattakaan siitä, että myytävä vaate on ihan varmasti yhtä kaamee kuin otsakekin.

tyttö kirjoitti...

"Aamen" oli se sana, minkä minäkin mielessäni sanoin tämän luettuani. Toivottavasti kukaan Fiksu Ja Älykäs ei tule tänne nyt toteamaan, että "mitä välii on kirjotusvirheil, pää asia et saa selvää hei!!1" ...

Idhren kirjoitti...

Joo kyllä se ei paljoa luotettavuutta kerää, jos ei viitsi yhtään sitä kirjoitusasua miettiä tai malta olla tunkematta käpsejä, värejä ja miljoonittain huutomerkkejä >_< Onneksi sieltä joukosta löytyy niitäkin, jotka osaavat tuotteensa otsikoida, valitettavasti vaan ne tuppaa helposti hukkumaan tuonne sekamelskaan >_<

Anonyymi kirjoitti...

Tiesitkö muuten, että Down syndrooma kirjoitetaan erikseen...että se siitä kirjoitustaidosta...Jos mielestäsi tuo Down -vertaus oli hauska, niin metsään meni :-/. t. Downlapsen äiti

Idhren kirjoitti...

Googlaamalla selviää, että itse asiassa virallinen muoto onkin Downin syndrooma, ja ilman omistuspäätettä näyttää vilisevän sekä viivallisia että viivattomia muotoja. On hyvä, että tuli tämäkin asia selväksi.

P.s. Vitsissä pilkka ei kohdistu Downin syndroomaan, vaan taitamattomaan kirjoittajaan. Roosahan oli oikein symppis.

Raison kirjoitti...

Asiaa. Kaikista eniten minua ärsyttää se, kun otsikkoon on kyllä osattu tunkea kaiken maailman sexyä ja KURKKAA TÄMÄ!!1:ää, mutta sellaiset pikkuasiat kuin koko tai väri ovat jääneet pois.

Vähän epäolennaisempi juttu, mutta suunnattomasti ärsyttää sekin, kun jotkut sanovat hameita mekoiksi tai toisinpäin. Otsikko "Hihaton hame" tosin jo nauratti.

Idhren kirjoitti...

Raison, samaa mieltä. Tuohon hame-/mekkojuttuun muuten ilmeisesti osaselittäjänä on se, että jossain päin ilmeisesti on ihan normaalia kutsua mekkoja hameiksi, tai jotain :P Aika hämäävää silti kaikkien muiden kannalta ;>

Rhia kirjoitti...

Totta niin totta! Olen ärsyyntynyt juuri samasta asiasta ja siksi en ole Huuto.netissä käynyt aikoihin. Haluan päättää itse onko joku tuote ihana, seksikäs, kaunis, muodikas. Juuri mikään ei ole ärsyttävämpää kuin että ihminen joka ei minua tunne, olettaa minun pitävän jostakin. Haluan nopesti nähdä mikä tuote, koko ja väri. Lopun päättelen itse. Eikä mua kiinnosta avata jokaikistä tuotetta vain sen takia että myyjä ei vaivautunut otsikossa selittämään että ***Upea, kultaa----Katso!*** onkin keinonahkainen laukku eikä kaulakoru. Loistava postaus!

Simo kirjoitti...

Oli muuten ilmaistu aika osuvasti :D

Idhren kirjoitti...

Rhia, tosiaankaan ei paljoa rasittavammaksi touhu muutu siitä, että saadakseen selville mitä sen otsakkeen taakse kätkeytyy pitäisi käydä suunnilleen kaikki katsomassa läpi >_<

Simo, joo niin mustakin ;D

Stazzy kirjoitti...

Tuo "sexy" on kyllä Ebayssakin oikein haitta. Miksi ihmeessä minä haluaisin ostaa mekon, jota jo otsikossa mainostetaan "sexyksi". Iiiigh. Ja sitten koko putiikki on täynnä samoja.

Ainiin, ja tervemenoa lukemaan Ranskan Ebayn ilmoituksia. Huuto.net näyttää sen jälkeen oikeinkin hyvin ja oikein kirjoitetulta.

"LOT DE 16 Femme Vetements (36 ~ 38) + 1 Chaussure (37)"
(Se myy vissiin vain yhden kengän)

"Jean le Temps des cerises Curb Red F Del Rags4 T 25"
(Jopa ranskaa osaavana ymmärrän tasan ekan sanan...)

"Très sympa le loock de cette robe CACHE COEUR actuelle"
(Tosi symppis loock tällä nykyaikaisella cache-coeur -mekolla)

Stazzy kirjoitti...

Niin, ja vielä lisään. Ekassa esimerkissähän siis myydään "kuudentoista vaatenaisen paketti + yksi kenkä"

Idhren kirjoitti...

Stazzy, haha, repesin :D Onni onnettomuudessa, etten osaa ranskaa x) "+ yksi kenkä" :DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...