15.8.2008

Haaste: arvauskurkkaus tulevaisuuteen

T-paita - Monki, leggingsit - Ida Sjöstedt, kengät - Global Essentials
(p.s. Kuka uskoo, että olen oikeasti vain alle 160-senttinen? Kuvaa katsoessa alan epäillä asiaa itsekin.)

Muistan, miten yläasteen ensimmäisellä opon tunnilla meidän piti pohtia ja kirjoittaa ylös millaisia kuvittelemme tai haluaisimme olevamme yläasteen loputtua. En enää muista mitä kirjoitin, mutta muistan, että kun ysillä saimme paperit taas itsellemme, kolmen vuoden takaiset kuvitelmani eivät juurikaan vastanneet todellisuutta. Elämä kuljettaa ja erityisesti teini-iässä kasvua ja kehityksen suuntaa on vaikea ennustaa. Nyt teini-iän päätyttyä voisin kokeilla tätä uudelleen vastaamalla useassa blogissa pyörineeseen haasteeseen. Jos ei muuta, niin ainakin on mahdollisuus saada tulevaisuudessa hyvät naurut itseltään. Haasteen saa kuka tahansa napata oman blogiinsa.

Vuoden päästä

1. Olen toivottavasti saanut opiskeltua kolmannen opiskeluvuoteni kunnialla ja runsain opintopistein, toisin kuin pari ensimmäistäni. Toivon mukaan pääsen vihdoin aloittelemaan viivästynyttä kandivuottani ja olen saanut tavalla tai toisella opintoihin kuuluvan toimitusharjoittelun pois alta. Toiveisiin kuuluu myös, etten ole antanut lisää aihetta Kelalle vainota tukiani.

2. Heijastuspinta porskuttaa eteenpäin entistä suositumpana, tai ainakin porskuttaa, vaikka lukijoina olisi tasan minä ja sivupersoonani.

3. Omistan pari kappaletta täydellisiä t-paitoja, joita käytän ahkerasti, ja jotka myös kestävät ahkeraa käyttöäni.

4. Olen vihdoin tutustunut kattavasti Tampereen ravintola- ja baaritarjontaan, eikä minun tarvitse hävetä heikkoa aluetuntemustani aina, kun joku selittää paikoista, joista en ole kuullutkaan, tai kysyy neuvoa paikkaan, josta en tiedä onko kyseessä museo, baari vai vanhainkoti.

Kuva: "Tres Mojitos" - Sami Keinänen Flickr.comissa tällä lisenssillä

5. Olen askeleen lähempänä toteuttaa unelmani ottaa tatuointi. Jos en ole päässyt itse toimintaan asti, minulla on edes visio siitä minkä lukuisista vaihtoehdoista ja ideoistani haluan toteuttaa, vihdoin.

Viiden vuoden päästä

1. Olen toivottavasti valmistumaan päin, ellen jo valmistunut. Jos en ole valmistunut, se johtuu siitä, että olen saanut niin mahtavan työn, että olen ymmärtänyt viimein mitä luterilainen työetiikka tarkoittaa ja raha virtaa. (Ehkä olen saannut blogailusta sun muusta nörttipuuhasta itselleni elannontuottajan, kuten olen joskus utopistisissa haaveissani pyöritellyt.) Tai sitten olen vain niin innostunut opiskelusta ja itseni kehittämisestä ja muusta diipadaapasta, etten malta valmistua. Toivottavasti valmistumattomuuteni ei johdu laiskottelusta tai siitä, että olen viettänyt aikaa sairaslomalla syvän eksistentialistisen masennuksen ja takaisin palanneen paniikkihäiriön kourissa.

2. Elämme onnellista elämää puoliskoni kanssa yhteisessä asunnossa, joka on vaihtunut yksiöstä vähintään suureen kaksioon osakesijoittamisen poikiessa resursseja astetta hulppeampaan elintasoon, köh. Suunnittelemme matkaa Kuubaan ja olemme viettäneet ainakin yhden shoppailuntäyteisen viikon Tukholmassa ja toisen Lontoossa. Mahdollisesti näkymissä siintää myös joidenkin kuukausien tai jopa vuoden mittainen, yhteinen sijoittuminen ulkomaille töihin tai opiskelemaan - mieluiten johonkin keskilämpimään, mutta kuitenkin eurooppalaiseen paikkaan. Mahdollista on myös, että suunnitelmissa on käydä maistraatissa kääntymässä ja järjestää ystäville avioitumisjuhlat meksikolaisella buffetilla ja runsailla määrillä caipiroscaa. Tai kenties nämä voisi yhdistää - maistraatti, juhlat, karkaaminen seuraavana aamuna vuodeksi asumaan Kuubaan, josta shoppailureissuja Tukholmaan, kunnes palaamme suureen kaksioomme.

Kuva: "Early morning, Isla de la Juventud, Cuba" - Sami Keinänen Flickr.comissa tällä lisenssillä

3. Läheisteni asiat ovat hyvin - pikkuveljeni on suorittanut joko ammattikoulun tai lukion ja päässyt omilleen elämään tasapainoista ja rauhallista elämää. Mummuni iho-ongelmat ovat viimein kurissa ja hän voi muutenkin hyvin, eikä aio lähiaikoina luovuttaa Kalevan asuntoaan meille potkaisemalla tyhjää.

4. Olen harrastanut jo pitkään liikuntalajia, joka sopii minulle. Olen innostunut paremmista elämäntavoista ja nautin urheilusta - olen matkalla kohti pidempää ikää ja hyvinvointia! Samalla olen kuitenkin onnistunut kahlaamaan läpi parhaimmat ja kokemusrikkaimmat tietokone- ja konsolipelit, jotka vain suinkin kuuluvat pelaajan yleissivistykseen.

5. Omistan vihdoin pari kappaletta päteviä objektiiveja kameraani, parhaimmassa tapauksessa olen päivittänyt koko rungon parempaan. Samalla kuvaustaitoni ovat kehittyneet ja suunnittelen omaa valokuvanäyttelyä...*tyrsks*.

Kuva: "Beach" - Sami Keinänen Flickr.comissa tällä lisenssillä


6 kommenttia :

nadjastrange kirjoitti...

BUU!

suunnittelin eilen illalla tekeväni tän haasteen ja haastavani sut, mut ei sitte. :D

ainii ja mietin tossa joskus, et mitä sä oikeen teet? ku et koskaan tunnu olevan koulussa tai töissä, niin mistä ihmeestä saat rahaa? esim. millä elit kesän?

Idhren kirjoitti...

Haha, sori hei ;) Odottelin aikani haastaaks kukaan mut ei kukaan haastanu ;D

Kesä meni lorvaillessa, eletään säästöillä ja miehellä, köh. Pitihän mun kesällä niiku tenttiä asioita, mutta kävi niiku viime kesänäki - sitä mitään saa tehtyä kesällä :D Ilman päivittäistä blogipyöritystä mun elämässä ei varmaan olis tässä kolmeen kuukauteen ollut minkäänlaista rutiinia, joten sinänsä positiivista tää ;D Parin viikon päästä voi muuttaa blogirutiinin opiskelurutiiniks, ehh.

Snow kirjoitti...

oi teepaita on ihana, minkähän hintainen ja löytyykö niitä vielä?

Idhren kirjoitti...

Snow, kiiti :) Teepparin hinta oli reipas parikymppiä, en tiedä löytyykö niitä vielä, kun tuo on Monkin liikkeestä Tukholmasta ostettu :)

Thelma kirjoitti...

Ihana paita! :--)

Idhren kirjoitti...

Kiitti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...