19.8.2008

Bongaussarjaa, osa 7: Wowia pelaamalla paremmaksi kirurgiksi

Tutkimus: kirurgit, jotka pelaavat World of Warcraftia tai muita videopelejä, ovat yleisesti ottaen parempia kirurgeja kuin ne, jotka eivät pelaa. Esimerkiksi vatsakirurgit, jotka pelaavat, suorittavat vaikeita kirurgisia operaatioita 27 prosenttia nopeammin ja tekevät 37 prosenttia vähemmän virheitä, kuin pelaamattomat. Näin kertoo American Psychological Associationin tekemä tutkimus, josta BostonHerald.com uutisoi.

Selitys löytyy siitä, että pelit kehittävät motorisia taitoja sekä ongelmanratkaisukykyjä ja tätä kautta tieteellistä ajattelua. Myös matemaattinen ajattelu saa peleistä potkua. Tätä käsitystä tukee myös suomalainen tutkimus, jossa kertotaulupelejä pelanneet ala-asteikäiset saivat parempia tuloksia kertotaulutesteissä kuin lapset, jotka eivät pelanneet noita pelejä.

Pelien pelaamisella voi olla myös haittapuolensa. APA:n tutkimustulosten tiimoilta haastateltu kansainvälisten suhteiden opiskelija totesi, että pelien pelaaminen haittaa keskittymistä asioihin, joissa ei koko ajan tapahdu monia asioita kerralla, kuten vaikkapa historiankirjan keskittynyttä lukemista.

Lähteet: Sinnemäki, Jussi (1998)

1 kommenttia :

pelit kirjoitti...

Uskon pelien hyödyllisyyteen, mutta kuten kaikkea, myös pelejä, on syytä pelata sopivina annoksina.

Tuon keskittymisen heikentymisen kirjan lukemisen tyyppisiin pidempää keskittymistä vaativiin asioihin olen myös itse havainnut. En pelaa kovin paljon, mutta tietokoneen ja netin käyttö jo on omiaan heikentämään tämän tyyppistä keskittymiskykyä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...