24.7.2008

Vuosipäivää juhlitaan kotitekoisella pizzalla ja analysoimalla lantionleveyttä

Pizzoista

Vaikka en pidä puhkikulutetuista kliseistä, joilla ei henkilökohtaisella tasolla ole mitään sisältöä, olen silti romantikko. En kuitenkaan ole joustamaton romantikko. Kun pepun ja paidan vuosipäivä kolmen vuoden yhdessäolon jälkeen alkoi lähestyä, aloin jo suunnitella ravintolaillallista Hämeensillan kupeessa ja ahdistella parempaa puoliskoani erinnäisillä lahjaideoilla (itse olin unohtanut edes miettiä omaani, ehh).

Päivämäärän lähestyessä laiskuus kuitenkin lisääntyi, ja yhtäkkiä kotitekoinen pizza mahdollisesi hyvän leffan ja eteläamerikkalaisen punkkupullon kanssa alkoi vaikuttaa huomattavasti houkuttelevammalta vaihtoehdolta, luultavasti myös puoliskolle, joka ei aina jaksa innostua suurista suunnitelmistani. Romantiikka ei ole kiinni materiasta, vaan asenteesta ja tunnelmasta, vaikka välillä tuppaan jopa itse unohtamaan sen haaveillessani suureellisista yllätyksistä, lahjoista ja äkkilähdöistä kaupunkilomalle. Toisinaan kliseet menevät järjen edelle. "Näin KUULUU tehdä!"

Tänään siis on tullut kuluneeksi kolme vuotta siitä, kun ensimmäistä kertaa heräsin reilun kolmenkymmennen neliön yksiössä ja join elämäni ensimmäisen espresson. Puolentoista vuoden nettiystävästä oli tullut fyysisen maailman kumppani, ja lisäksi olin matkustanut ensimmäistä kertaa junalla ihan itse. Vuotta myöhemmin sain opiskelupaikan Tampereelta ja samalla alkoi käytännössä katsoen yhteinen elo saman katon alla, vaikka omakin solu on alusta alkaen löytynyt. Elämä on hyvää.

Paidan ja pepun lempparipizza koostuu valmiista pizzapohjasta, tomaattipyreestä, BBQ-soosista, kevätsipulista, kanasta, jalapenoista, kevytmozzarellasta ja oreganosta.

Eräästä paidasta ja lantiosta

Kuvissa (tosin ei vasemmalla olevassa) myös näkyy uusin hankintani, johon sorruin käytyäni jälleen pyörimässä alennusmyynneissä. Normaalihintainen, Filippa K:n (kyllä, sorruin lopulta) t-paita on identtinen erään kiertoonpistämäni, nuhjaantuneen H&M:n paidan kanssa, ja toivonkin otsa kurtussa, että tämä yksilö kestää huomattavasti pidempään aktiivista käyttöä neuleiden ja villatakkien kanssa talvella.

Paita myös muistutti minua siitä, miksi oikeastaan en pidä enää tiukkoja, malliltaan lyhyitä paitoja pelkiltään - leveä lantioni nostaa paidan helmaa ja kerää sitä ylös vyötärölle, jolloin maha alkaa uhkaavasti paljastua. Ratkaisu: paita housujen sisään. Ookoo neuleiden alla, ilman niitä voi näyttää hassulta. Paidalla on reilu viikko aikaa hajota käsiin, jotta rahani säästyvät talvineuleiden osalta.

Asusta

Itse asu on kuitenkin kohdallani suoranainen tuotetun luovuuden (vastapainona spontaanille luovuudelle) riemuvoitto. Halusin ehdottomasti pukea uuden paitani, mutta en kuitenkaan tummia farkkuja sen kanssa. Harmaat pillit olivat juuri oikea valinta. Neutraalin värimaailman takia asu oli kuitenkin kovin tylsä, mutta siihen auttoi jo useasti päässäni keikkunut rokkarihattu. Sen kanssa ei tarvitse välttämättä edes meikata. -.- Uteliaisuudesta päätin kokeilla, miltä keltainen vyö näyttäisi harmaan ja mustan piristävänä kaverina, ja hyvältähän se näytti. Vyö sai helppona ratkaisuna kumppanikseen keltaiset korkkarit.

Saatoin kuulla päässäni usein hoetun tyylineuvon "asusta!" ja totesin mielessäni, että todellakin tylsästä asusta voi yksityiskohdilla saada jotain särmikästä. Kiitos Kristy Leelle neuvon muistiinpalauttamisesta.

T-paita - Filippa K, farkut - Vila, hattu ja vyö - second hand, kengät - Vagabond


18 kommenttia :

Silja kirjoitti...

Kireän paidan rullaantuminen vyötärölle on niin tuttua. Ajatella, että kuljin joskus ihan oikeasti jenkkikset loistaen ja välillä epätoivoisesti paitaa alemmas kiskoen.

Mirka kirjoitti...

Onnea vuosipäivän johdosta!

aada kirjoitti...

Itsekin himoitsisin samaisen merkin vaatteita. Hinta vaan arveluttaa. Kerro sitten oliko oikeasti laadukas hankinta. Kuinka paljon muuten maksoit paidasta?

Mielenkiintoinen blogi muuten, löysin tämän vasta pari päivää sitten. Pakko vielä mainita että olen joskus(n.5v sitten) törmännyt suhun netin ihmeellisessä maailmassa( todennäköisesti jossain keskustelupalstalla). Silloin olen myös nähnyt sun kuvia galleriassa, joiden avulla sut nyt tunnistinkin. Hehkutetaan vielä lisää et sun tyylis on tosi kiva, inspiroiva ja erilainen, mut silti tyylikäs.

Idhren kirjoitti...

Silja, hyvin rasittava ilmiö, todellakin. >_<

Mirka, tänks ^^

Aada, heh, hauska yhteensattuma :P

Paidasta maksoin tasan 35 euroa, eli astetta suolaisemman hinnan. Katsotaan mitä paita sanoo parin pesun jälkeen, ja palataan sitten asiaan vuoden kuluttua :D

Anonyymin tunnustus kirjoitti...

Anteeksi.

Olen käynyt täällä aukomassa päätäni pariin otteeseen, ainoana tarkoituksenani tuottaa sinulle pahaa oloa. En tiedä miksi, sillä en edes tunne sinua.

Minua on varmaan ärsyttänyt se, että olet joskus kärkäs ja mielipiteesi ovat ankaria. Katsoessani peiliin huomaan kuitenkin saman. Pata kattilaa soimaa, joten anteeksi.

Toivon, että kommenttini eivät ole aiheuttaneet sinulle henkistä mielipahaa ja että et ole ottanut niitä vakavasti.

Nainen, sinun pohkeesi ovat hyvät juuri tuollaisinaan.

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, saat anteeksi. Aukomisesi eivät ole aiheuttaneet hetkellistä hätkähdystä enempää mielipahaa, onhan noita nähty. Lähinnä olen ollut hämmästynyt.

Mutta hei, pata ja kattila voivat täten jakaa kauhan ja lusikoida yhteistä soppaa - olkoon tämä mukanokkela sutkautus tunnelman keventämiseksi ;>

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tuo vyö on? Se on ihana, sopii hyvin noiden kenkien kanssa :)

P.S Ihana toi anonyymin kommentti. Kunnioitan <3

Idhren kirjoitti...

Vyö on Uffista löytynyt aarre :P Sopii tosiaan hyvin noiden keltaisten kenkien kanssa ^^

Juu, rispektiä anonyymille ^^

lukijasi :) kirjoitti...

Olen lueskellut blogiasi jonkun aikaa ja tykkään todella näkemästäni/lukemastani :) Olen ihaillut laajaa sanavarastoasi ja kirjoitustaitoasi jo pitkän aikaa ja nyt tajusin, että ``ei hele miksi mä pidän kaiken sisälläni, enkä piristä toisen päivää kertomalla mielipiteeni bloggaajalle itselleen´´ :D Jeps, eli tulin vain sanomaan, että jatka samaan malliin! Sinulla on todella tyylitajua ja kirjoitat mielenkiintoisista asioista: täydellinen kombo muotiblogille :)

Idhren kirjoitti...

Lukijani, kiitos kommentistasi, onhan se mahtavaa kuulla, että onnistuu jonkun päivää piristämään ^^

Vois pikkuhiljaa alotella sen pitsanteon kanssa, nyt kun alkaa olla palautunut ruuanrahtausreissulta :D

Emmanuelle kirjoitti...

Onneks olkoon!

Kireä paita kyllä rullautuu ylös oli lantiota tahi ei.


Niin ja ihanat farkut. :)

Nomppa kirjoitti...

Tuo paidan rullautuminen on todella ärsyttävää kun pitäisi olla koko ajan nykimässä sitä alaspäin (varsinkin kävellessä!) joka näyttää todella tyhmälle. :D

Ainiin, voi vitsit.. ihana kommentti anonyymiltä :))

paala kirjoitti...

Tosi hyviä kuvia!

Idhren kirjoitti...

Paala, kiitti :)

Alinea kirjoitti...

Hieno asu, tykkään! Muutenkin tyylikäs blogi!
Mutta hei - ikuisuusopiskelija? Elä viiti, tossa iässä ;)Sä kerkeet vaihtaa vaikka ammattiakin vielä ja kaikkee, eikä tuu ees kiire. Nimimerkillä kolmas ammatti hankinnassa :)

Idhren kirjoitti...

Hei, jos kahden vuoden aikana saa vähemmän opintopisteitä kuin ahkera opiskelija yhdessä vuodessa, niin kyllä se alkaa lopulta valmistumisajassakin näkymään ;D Mut ei, onhan tässä koko elämä aikaa tehdä vaikka mitä ;)

Alinea kirjoitti...

Aijoo, sä niin kuin ennakoit! Wannabe, gonnabe-ikuisuusopiskelija? Äh, itse tuskailen tätä voi-miksi-en-ole-jo-maisteri-kriisiä... Viidessä vuodessa 100 opintoviikkoa, 60 jäljellä. Paitsi että nyt pitäis opetella puhumaan pisteistä. ja kuka sanoo että ikuisuusopiskelija olisi negatiivinen asia, se on vaan mun päässä ;) Sori kun avaudun sun kommenttilaatikossa,menenpäs tästä hankkimaan elämän ->

Idhren kirjoitti...

No ei sentään wannabe, mutta realistisesti ajatellen luultavasti gonnabe :D Nojaa, jos ahkeroin tästä eteenpäin, ehkä se ei ehdi ikuisuuksiin sentään venyä ;o Mut no, ei se ikuisuusopiskelijuus mustakaan varsinaisesti paha asia ole, tuet jos loppuu, voi mennä töihin ja jatkaa ikuisuutta :D Avautuminen - no problem, mä teen sitä päivätahdilla ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...