10.7.2008

Tyyliblogaamisen turhuus

Ennen kuin etenen tarinakaaressani, haluan eilisestä nimimerkki "miehen" kommenteista pukeutumisenvapauspostauksessani julmetun tuohtuneena heittää pari ajatusta ilmoille. Tämä ihminen oli sanalla sanoen (ikäkortteja varsin kypsästi heilutellen) sitä mieltä, että tyyli, ulkonäkö ja pukeutuminen on turha aihe, johon ei kannattaisi tuhlata aikaansa, ja toivoi, että käyttäisin aikani johonkin muuhun. Häntä ihan peräti ahdisti blogissani se, miten turhiin asioihin ihmiset keskittyvät. Henkilöä myös nähtävästi kyrpi stretchfarkkujen (ne on muuten farkkuleggarit) ominaisuuksien puiminen. Tämän kaverin vuodatus sisälsi niin paljon ajatusvirheitä ja suppeaa ajattelua, ettei voi sanoa kuin jopa neljä asiaa.

1) Kuka määrittelee tärkeän ja turhan toisten ihmisten puolesta? Yksikään ihminen ei ole siinä asemassa. Tämä on mielenkiinnonkohteeni, siitä kirjoittelu harrastukseni, ja niin kauan kun se tuottaa minulle iloa ja kehittää taitojani valokuvaajana, kirjoittajana ja koodarinalkuna, harrastukseni on minulle kaikkea muuta kuin turhaa. Olen varma, että lähes jokainen kanssablogaaja voi yhtyä tähän, blogasi mistä aiheesta hyvänsä.

2) Vaikka tyylistä ja pukeutumisesta kiinnostuminen olisikin jonkin määrittelemättömän standardin mukaan turhaa, niin tarvitseeko kaiken harrastetun sitten olla tärkeää ja merkittävää? Maailmasta katoaisi monenmonta mielenkiinnonkohdetta ja harrastusta, jos kaikki keskittyisivät vain näihin määrittelemättömiin TÄRKEISIIN asioihin. Mitä merkittävää virkaa vaikkapa on pitsinnypläyksellä tai postimerkkienkeräilyllä, purjehtimisesta ja autojenrassauksesta puhumattakaan? Vai olisiko tässä mitään ihmeellistä, jos kirjoittelisinkin pukeutumisen sijaan erilaisista verkkokaapeleista? Olisiko se riittävän tärkeä ja merkityksellinen aihe?

3) Mitä tulee vaatekappaleiden ominaisuuksien puimiseen, se ei olennaisesti eroa jos minkämoisten vempeleiden ominaisuuksien puimisesta. Samalla tavalla puidaan myös pelien, helmien, autojen, ruokien, viinien ja käyttöjärjestelmien ominaisuuksia. Toivottavasti kultainen anonyymimme muistaa käydä valittamassa kaikkien näiden osa-alueiden puijille siitä, miten turhaa moinen on.

4) Olkaa kaikki besserwisser-ihmiset kivoja, huolehtikaa omasta elämästänne, älkää tehkö sitä toisten kustannuksella ja painukaa ihan helvetin pitkälle mun ja muiden blogeista kertomasta miten toisten pitäisi aikansa ja elämänsä käyttää, kiitos. :))

Nyt palaan käsittelemään seuraavaa blogipostaustani. Pysykää linjoilla.

12 kommenttia :

Neurokeitto, joka on on soppa, jonka jokainen kykenee keittämään omassa päässään! kirjoitti...

Ääh...

Äärimmäisen rasittavaa kun juuri olit tuutannut asiaa tuutin täydeltä, niin puun takaa tulee joku nuori "mies", (kronologisesta iästä en tiedä)joka sanoo miten toisten tulee elää ja olla. Historia on täynnä varoittavia esimerkkejä "miehistä" joiden mielestä tulee elää niin kuin oma pää vaan voisi kestää. Ja ikävä kyllä niitä kimpoilee johtopaikoille tänäkin päivänä.

Huolestutaan, mutta (huomaa konjuktion käyttö) ei oteta paineita. ;)

Idhren kirjoitti...

Heh joo, no, enmä siitä mitään sukupuolinumeroa halua tehdä, on noita kontrollifriikkejä nähty nalkuttavammassakin sukupuolessa ;)

Viimeinen virkkeesi on erittäin hyvä neuvo itse kullekin :D Meinaa välillä keittää yli -.-

MouMou kirjoitti...

Niinpä niin!:D Puhut täyttä asiaa.<3

zache kirjoitti...

heh, ajattelin sitä sun "mitä on farkkuleggingsit bloggausta" lukiessani aikoinani, et eskimoilla on N kappaletta erilaisia sanoja lumelle ja toisilla on niitä housuille.

Ja ihan uskomattoman siisti juttu kirjoituksessa (=internetissä) on, että joku kirjoittaa ymmärrettävästi siitä mitä eroa niillä on:)

Ja juu en tiennyt ennen kirjoitusta, että farkkuleggingsejä on olemassa , enkä varmaankaan tee sillä tiedolla ikinä mitään.

Idhren kirjoitti...

Hehe, kenties niin ;) Enmäkään varmaan tuu hyödyntäneeks lapsuudessa hankittuja alkeellisia tietoja puimureista :D Mut ohan se hauska tietää kaikenlaista ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ja yleensä vaateharrastuksen turhuutta perustellaan sillä, että se kuluttaa luontoa ja on ympäristö ystävällisesti väärin. Kuitenkin esimerkiksi golffaus tai juuri kyseinen autoharrastus on ympäristölle moninkertaisesti tuhoisempaa.

Idhren kirjoitti...

Anonyymi, näinpä. Lisäksi vaateharrastustakin voi kyllä harrastaa ekologisesti, kuten niin monet blogaajatkin ovat osoittaneet kiertämällä kirppiksiä ja tuunaamalla sekä valmistamalla itse vaatteitaan. Kierrätys on nyt kova sana, ja kun on siihen innostavia ihmisiä (ilman sitä rasittavaa paasausta), tapa tarttuu muihinkin. :)

Mirka kirjoitti...

Moi idhren, puhut kyllä asiaa! Tosi ikävää, että jotkut kokevat asiakseen arvostella toisia.

Luulen, että fiksut ja vähänkin maailman menoa seuraavat ihmiset ovat tässä asiassa samoilla linjoilla kanssasi.

Tuntuu muuten aika erikoiselta, että joku luulee ulkonäköpaineiden olevan vain pienen marginaalin pulma. Siitähän on ollut paljon puhetta, että esimerkiksi kauneuskirurgia on yleistynyt aikalailla sekä Suomessa että ulkomailla.

Jatks samaan malliin ja mukavaa viikon jatkoa! :)

Idhren kirjoitti...

Mirka, kiitos ja hyvää viikonjatkoa sinullekin :)

Rosa kirjoitti...

TÄÄ ON NIIN TOTTA!
Ärsyttää, jos joku kysyy harrastuksiani ja vastaan kaikken "tärkeiden ja fiksujen" harrastusten perään, että "nii ja vaatteet ja bloggaus myös", saan osakseni halveksuntaa, naurua ja idiootti-blondi-pimbo- nimikkeen. ARG, voisin tunkea niiden autojen kiillottajien autot niiden perseeseen! :D

cake kirjoitti...

Taputuksia jälleen kerran!

Enpä itse ennen blogimaailman seuraamista saanut juurikaan tukea tai kannustusta oman mieleni mukaan pukeutumiselle tai muutenkaan omana itsenäni olemiselle. On tärkeää, että median ja koko yhteiskunnan aiheuttamista (ulkonäkö)paineista puhutaan, vaikuttavathan ne meistä jokaisen elämään. Sanon suoraan, että itseäni nuo odotukset ja se valitettavan suppea muotti, johon minun niin monen lähteen mukaan täytyisi mukautua, ahdistavat suunnattomasti. Nuo odotukset ovat tunkeutuneet pääni sisään ja vaikuttavat jokapäiväiseen elämääni saaden minut vuoroin laihduttamaan ja lihottamaan itseäni, murehtimaan ulkonäösäni aivan liikaa ja häpeämään itseäni. Muoti ja ulkonäkö eivät tosiaan ole maailman tärkeimpiä asioita, mutta minun ja uskoakseni monen muunkin nuoren elämässä täydellisen kauniin (=epäinhimillisen) ulkonäön tavoittelemisesta on tullut jotain liian suurta. Siksi on ikävää lukea ihmisten, kuten tämän "miehen" vähättelyjä asioista.

Minulle on tärkeää nähdä eri näköisten ja kokoisten ihmisten sukkuloivan enemmän tai vähemmän itsevarmoina muodin maailmassa. Te kaikki bloggaajat omine tyyleinenne, erilaisine ulkonäköinenne ja terävine mielipiteinenne olette minulle esikuvia ja vaikutatte pelkästään positiivisesti elämääni, kiitos siitä! :)

Voisin jauhaa tästä koko päivän, mutta eiköhän tässä ollut jo tarpeeksi! :D

Idhren kirjoitti...

Cake, puhut asiaa :) Ja tosiaan, itsevarmojen ihmisten seuraaminen on parasta terapiaa kaikille "pitäs olla sitä ja tätä" -ajatuksille, olen itsekin huomannut sen ^^ Hauskaa, että löydät rohkeutta olla oma itsesi lukemalla meidän kaikkien blogeja :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...