3.7.2008

Syysmasennus heinäkuussa - ammattiapua kaivataan!

"Burnt Autumn" - *Zara Flickr.comissa CC-lisenssillä Nimeä-Tarttuva Raakaversio 2.0

Nyt eivät ole asiat enää hyvin. Lukaisin Tyylitaivaan Tyyliagenteista Johannan postauksen kauppoihin pikkuhiljaa hiipivistä syysvalikoimista, ja ahdistuin. Syksy. Se on tulossa. Vääjäämättä. Uusi vuodenaika tuo mukanaan uuden sesongin, ja sitä kautta kyllä paljon jännittäviä juttuja vaateliikkeiden tangoille, vai miltä kuulostaa Paola Suhosen ja Seppälän yhteistyö, tai miltä näyttää H&M:n syysmalliston makupalakatsaus? Syksyssä on kyllä paljon mielenkiintoista odotettavaa. Mutta mutta...

"Autumn" - cdcolt_photo Flickr.comissa CC-lisenssillä Nimeä-Ei muutettuja teoksia 2.0 Raakaversio

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän ahdistun lähestyvästä kylmyydestä, loskasta, pimeydestä ja Sorsapuiston kuravellistä, jonka läpi joudun tarpomaan koululle raahautuessani. Kumisaappaat ja paksu kerros vaatetta ratkaisee kylmän ja märän (joskaan en ole koskaan tuntenut oloani kovin tyylikkääksi tai naiselliseksi kun päällä on kolme tai neljä kerrosta vaatetta), muttei pimeyttä. Viime lukukautena jäin valitettavan usein sängynpohjalle köllimään.

Kynttilähämyt ja ruskan kirjo eivät lohduta. Ruska sujahtaa ohi, ja jäljelle jäävät kaljut puut ja pensaat. Kynttilällä voisi ehkä sytyttää ne tuleen. Auttaisikohan asenteen korjaaminen? Ei ole muutenkaan kivaa stressata syksystä, kun heinäkuu on vasta alussa.

Syksy muistuttaa myös koulusta. Entinen hikipinko on löytänyt yliopistossa sisältään laiskimuksen, joka menee siitä mistä rima on matalin, ja ahdistuu muiden ympärillä hypätessä kovaa ja korkealta. Eikö akateemiseen maailmaan muka ole eksynyt muita motivaationsa kadottaneita?


Mikä koituisi pelastuksekseni? Hurjan biletysputken aloittaminen vaiko pukeutumisen syövereihin uppoutuminen? Joskus olen oikeasti saanut energiaa lähteä velvollisuuksien pariin siitä, että on saanut pukea uuden hienon villatakin tai kopsotella ympäriinsä kivoilla kengillä. Syksyllä on lupa pukeutua mustaan ja ruskeaan, mutta kenties angstiani hellittäisi räiskyvän punaisiin ja oransseihin höyrähtäminen. Joskus jouluun mennessä pitäisi myös World of Warcraftin viimeisin laajennus ilmestyä, joten mahdanko päätyä harrastamaan eskapismia tietokonepelien muodossa? Aika näyttää.

Ehdotuksia, miten voitetaan syysangsti, otetaan vastaan. Parhaat vinkit palkitaan vuolailla kiitoksilla. Myös henkinen olkapää kelpaa.

"Japanese autumn" - sato sugar Flickr.comissa CC-lisenssillä Nimeä-Ei muutettuja teoksia 2.0 Raakaversio

Kuvat napsittu Flickristä hakusanan "autumn" perusteella.


10 kommenttia :

Thelma kirjoitti...

EI EI EI EI ja EIII ! Syksy EI saa tulla ! Nyt on kesä ! KESÄ KESÄ KESÄ!

Idhren kirjoitti...

Sanos muuta ;<<

Sofi kirjoitti...

Ihanaa, en ole ainut joka ahdistuu lähestyvästä syyskuusta heinäkuun neljäntenä!

Mulla syksyahdistus alkaa juhannuksena, mikä sinänsä on ristiriidassa sen ajatuksen kanssa, että miellän kesän alkavan Provinssirockista, joka siis järjestetään viikkoa ennen juhannusta.

Odotan kesän festivaaleja suurella innolla, mutta samalla kun Ilosaari lähenee, alkaa kesäkin lähestyä puoliväliään. Ahdistus!

Elokuu on kesäkuukausista suosikkini, sillä silloin yleensä ovat kovimmat heltee, mutta elokuu on kesäkuukausista virallisesti myös se viimeinen, joten elokuun alettua alkaa kesä olla jo lopuillaan.

Tästä voi siis tehdä päätelmän, ettei kolmen kuukauden kesä riitä mihinkään, ja kun kelitkin ovat olleet huonoja, niin ihmekkös tuo, että jo nyt ahdistaa.

Viimeiseksi valitan vielä sitä, ettei kesästä kunnolla ehdi edes nauttimaan, kun on töissä, eikä lomasta ole tietoakaan. Nyyh.

Terkuin,
ironic

Idhren kirjoitti...

Jeps, näinpä se on :/ Pitäsköhän sitä vaihtaa koordinaatteja johonkin muutamaa astetta etelämpään >_<

Maria kirjoitti...

Olen ehkä hullu, mutta minä odotan kovasti koulun alkua. Saa meikata, laittaa hiukset ja pukeutua nätisti. Voi ostaa uusia vaatteita yliopiston alkamisen varjolla ja edelleen ostan uusia koulutarvikkeitakin kuin ekaluokkalainen.

Voihan näin tehdä kesälläkin, mutta itse olen töissä koko kesän 6-12/14 ja aamulla ei ole paljon aikaa laittautua, saati sitten että viitsisi tälläytyä sinne paskaan ja kuumuuteen. Iltapäivällä olen niin väsynyt, että vain nukun.

Ps. Tykkään lukea blogiasi, vaikutat mukavalta ja kunnon asenteen omaavalta tytöltä. :>

Idhren kirjoitti...

Saahan sitä asioihin suhtautua eri tavoilla ihmiset ;) Ja lähipiirissäni on parikin, jotka pitävät syksystä ja niistä kynttilähämyistä, ja sienestämisestä :P

Onnittelut yliopiston alkamisesta ^^ Ja kiitos myönteisistä kommenteista :)

Mirka kirjoitti...

Heh, tämä postaushan oli kuin suoraan omasta suustani - tai kynästäni - tai näppäimistöstäni.

Ymmärrän täysin tuon syysangstin, ja sen, kuinka syksy ahdistaa vuosi vuodelta enemmän.

Itse ajattelin yrittää keskittyä parhaani mukaan tähän hetkeen. Käyn minigolfaamassa, kirppiksillä, mökillä ja puistoissa.

Hyvää kesää!

Idhren kirjoitti...

Hetkessä eläminen on hyvä neuvo, pätee muutenkin kuin syysangstiin :) Täytyisi yrittää pitää se paremmin mielessä, eikä antaa ajatusten karkailla tuleviin murheisiin.

Hyvää kesää sinullekin!

Markus kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi kirkasvalolamppua. Kävele lähimpään kodinkoneliikkeeseen ja pyydä myyjältä esittely.

Masis on minulle jokavuotinen taistelu ja aseina käytän kaamosvaloa ja vitamiineja. Muuta en ole keksinyt mikä pitäisi kasassa ja säilyttää uskon, kun kaikki tuntuu niin turhalta ja rasittavalta.

Idhren kirjoitti...

Markus, kiitos vinkistä! Syysmasennus ei ole tänä vuonna iskenyt yhtä rankasti kuin parina edellisenä, mutta pidän vinkin mielessä, jos fiilis käy jossain kohtaa ylitsepääsemättömäksi. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...