23.7.2008

Syksyn hankintalistalla

Heinäkuu on reippaasti yli puolen välin, eli kesä lyhenee, vaan ei ole vielä mennyttä. Silti suunnittelen jo muutamaa harkittua täsmäostoa syksyn ja talven varalle. Listalla ovat:

- Laadukas ja kestävä, pitkä neuletakki. Värinä oletusarvoisesti joko musta tai harmaa, en ole vielä miettinyt niin pitkälle. Paljon parjaamani Filippa K saattaisi tarjota tähän kalliimmanpuoleisen ratkaisun, mutta katsellaan nyt Asmi-reissun yli (huu, enää reipas viikko siihenkin). Toisin kuin linkin versiossa, minun neuletakissani tulee olemaan pitkät hihat.

- Sama edellisestä, mutta lyhyenä mekkona tai tunikana. Yksinkertainen, lyhyt- tai pitkähihainen, ohut neulemekko olisi täydellinen vaate, jonka voisi yhdistää suunnilleen ihan mihin tahansa, tai olla yhdistämättä. Neuletakin kanssa varmasti mitä parhain. Musta, tämän on ehdottomasti oltava musta. Ehkä. Tämän ja edellisen yhdistelmään voisin olla valmis kuluttamaan enemmänkin rahaa, mikäli jollain ihmeen keinolla useamman vuoden kestävyys olisi taattu juttu.

- Korolliset talvinilkkurit. Nahalla ja riittävän jykevällä korolla mennään. En tosin tiedä, onko korko järin käytännöllinen ratkaisu Tampereen talveen, sikäli kun jäisillä teillä liikkuminen jo matalapohjaisillakin kengillä on osoittautunut huteraksi. No, kyllähän nuo kaksi ja yksi vuotta vanhat saapikkaat palvelevat nekin päivinä, jolloin ei ole muuta mahdollisuutta, kuin kulkea itseämiellyttämättömissä "mitä-mä-ajattelin" -kengissä.

- Yves Saint Laurentin valokynä, jota on hehkutettu vähän sieltä sun täältä varsinaiseksi ihmeidentekijäksi. Lopultakin ratkaisu silmäpusseihin ja tummiin silmänalusiin? Niin ainakin väittävät. Kokeilin joskus Lumenen valokynää, ja todettuani sen tavalliseksi meikkivoiteeksi hassussa ja epäkätevässä putkilossa testaus jäi erittäin lyhyeksi. Se itse asiassa jäi kaupan hyllylle.

- Veistoksellinen, täydellisesti istuva talvitakki. Edellisen talvitakkini hankin toissatalvena, ja se on kyllä perushyvä, mutta jotenkin hirvittävän tylsä. Tummansininen kaksirivinapitettu villakangastakki ulottuu yli peban ja periaatteessa istuu hyvin, mutta kuten sanottu, se on tylsä. Kenties siksi sinnittelinkin nahkatakissani aina, kun ilmat sen vähääkään sallivat. Nahka vaan on nahkaa.

Tummansinistä villakangastakkia edelsi ruskea, lyhyt nahkatakki, kaksirivinapitettu sekin. Se ei istu yläosastaan eikä hartioista hyvin. Puolestaan sitä edellinen, musta, puoleen reiteen ulottuva, kaksirivinapitettu (tarkka huomannee, mitä edellytän takilta) villakangastakki on hankinta yläasteen kahdeksannelta luokalta, ja se on muuten kaunis, mutta se varsinkaan ei istu juuri mistään.

Viime syksynä muistan harhailleeni ympäri Tampereen keskustaa etsien Täydellistä Takkia, mutta kaikissa oli jotain vikaa - oli liian löysät hartiat, liian löysä selkä, liian lyhyt, liian pitkä, liian ohut, väärän värinen, väärän kokoinen.... Toivotonta.

- Erittäin lämpimiä ja paksuja sukkahousuja. En ole koskaan ymmärtänyt, miten kukaan voi kulkea alle kymmenen asteen lämpöasteissa hameissa pelkillä sukkahousuilla, puhumattakaan pakkasen puolelle menemisestä, mutta järkeilin, että syyn on oltava lämpimissä sukkahousuissa. Mahdollista on toki sekin, että olen vain yksinkertaisesti vilukissa, mikä ei tosin yllättäisi. Käteni ja jalkani ovat kesälläkin jäässä. Joka tapauksessa, haaveenani on ainakin nollakeleihin asti pystyä pitämään hameita (kunhan ensin omistaisin yhdenkin hameen) ja mekkoja kärsimättä hypotermiasta. Se on aikamoinen haaste ihmiselle, joka nollakelillä normaalisti pukee farkkujen alle kahdet välihousut. Vinkkejä otetaan vastaan.

Näillä vermeillä katsoisin olevani täysin valmistautunut talveen. Nykyinen kaapin sisältö yhdistettynä näihin ja todennäköisiin muutamiin sattumiin olisivat varmasti enemmän kuin tarpeeksi. Ehkä vähän liikaakin.

3 kommenttia :

Honey Junkie kirjoitti...

Hei minulla on tuo linkittämäsi Filippa-tunika! Se on ihan törkeän kivaa ja laadukasta materiaalia, vaikea uskoa että sitä voisi edes käyttää niin paljon että se kuluisi. Blogistani löytyy pari kuvaakin, se oli päällä ainakin surullisenkuuluisalla bloggaribrunssilla maalis- tai huhtikuussa.

Mitä tulee pitkään neuletakkiin, suosittelen lämpimästi tätä omaa suosikkimalliani - pitkä, ohutta mutta lämmintä merinovillaa, sirot hihat (neuletakkien hihat ovat usein kyynerpäästä ylöspäin ihan tarpeettoman pussittavat tai isot) ja niin hyvää laatua etten ole saanut omiani puolentoista vuoden lähes päivittäisellä käytöllä menemään yhtään miksikään. Onhan neuletakilla hintaakin, mutta tämä vaatekappale on kyllä haukkunut hintansa ihan moninkertaisesti.

Pakkasella tarkenee mekoissa ja hameissa kahdella parilla ohuita, merinovillaisia sukkahousuja - kerrokset lämmittävät enemmän kuin yhdet paksummat sukkikset. Falke valmistaa omat suosikkini, löytyy ainakin mustana ja tummanharmaana ja Stockmann myy. Ne maksaa muistaakseni noin 30 euroa, mutta hyvin kohdeltuina kestävät kyllä pitkään.

Idhren kirjoitti...

Siis ihanko tasan samanlainen :D Johan nyt. Katselin, että hyvin on saman näköinen kivuus, mutta ihan peräti sama :D Heh.

Pitää ehdottomasti perehtyä tuohon neuletakkiin, kuulostaa ihan täydelliseltä. Vilukissalla moiset kapistukset ovat ahkerassa käytössä, ja tähän mennessä ainoa hyvänä pysynyt neule on ollut pari vuotta sitten hankittu Benettonin lyhykäinen kietaisumalli, mutta se ei todellakaan sovi kaiken kanssa, ja on tosiaan ihan onnettoman lyhyt - pitempi näyttäisi mulla paremmalta.

Kiitos sukkahousuvinkistä, tulen varmasti kokeilemaan sitä. Vaikka paksut urheilukerrastot lämmittävät housujen alla, tuntuu silti aika kömpelöltä, jostain syystä. Olisi ihan mahtavaa, jos lämpimistä sukkahousuista löytyisi ratkaisu ongelmaan :P

Kiitos vielä vinkeistäsi, ne tullaan varmasti syynäämään tulevalla Helsingisin reissulla ^^

Mia kirjoitti...

Täälläkin yksi melkoinen vilukissa, mutta viime talvihan oli melkoisen leutoa koko ajan eli mekkojen ja hameiden kanssa ei ollut ongelmaa.
Itse käytin saappaita ja monia sukkahousuja. Eli todellakin monia, kolmet menee helposti päällekkäin ja vielä polvenylisukat tai villasukat :--D Joten en huomannuteroa käytinkä farkkuja vai mekkoja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...