28.6.2008

Tätä tänään: punaisten huulten ja kopiosuojausten hulluus

Olen pari viime päivää ollut täysin myyty nostalgiselle tyylille menneiltä vuosikymmeniltä. Vintage-mekot, suuret silmälasit ja kirkkaan punaiset huulet ovat yhtäkkiä parasta ikinä. Aivan saletisti Piksin syytä.

Vaikka en himoitsekaan näyttäviä mekkoja kuohkeilla tyylihameilla Rannan tapaan, tuntuu yhtäkkiä todella hyvältä idealta hankkia söpö minimekko, pari suloista paitaa, punaiset korkokengät ja kokonainen sateenkaaren kirjo värikkäitä sukkahousuja. Sikäli kun olen päättänyt boikotoida alennusmyyntihulluutta (ei siellä edes oikeasti ollut mitään nopealla vilkaisulla, Jenni oli ihan oikeassa muutenkin), voisin suunnata tieni taas vaihteeksi Tampereen kirppareita kartoittamaan. Radiokirppis esimerkiksi on vielä iso kysymysmerkki vajavaiselle seututuntemukselleni. No, ainakin punainen huulipuna löytyy omasta takaa.

Päivän asu: raitapaita - Gina Tricot, farkut - Tiger of Sweden, kengät - second hand, ankkuririipus (paitaan takertunut) - Nadjastrange, ilme - joku poikkis siinä just virnistelee nurkan takana ;o

Hehkuttamani Picard-kokoelma on nyt katsottu läpi. Ketun aluekoodit ja kopiosuojaukset hankaloittivat DVD:n katselua läppärillä, mutta lopulta konetta vaihtamalla suojaukset antoivat periksi. Hovioikeuden mielestä DVD-suojauksia kiertävien ohjelmien levittäminen on muuten laitonta, siitä huolimatta, että kansalaisella on oikeus tuo suojaus kiertää laillisesti hankkimiensa tuotteiden käyttöä varten - seuraavaksi täytyy siis yksinkertaisesti kriminalisoida Linux ja toisto-ohjelma VLC.

Laitonta on muuten myös tarjota keinoja suojauksen purkuun - käytännössä siis pitäisi itse osata moinen kierto-ohjelma koodata (laillisesti hankkimiensa tuotteiden käyttöä varten), ja jos joku nyt laskee yhteen yksi plus yksi, niin häkki voipi kohdallani heilahtaa.

Tähän on todellakin tultu - tuotteesta täyden hinnan maksanut kuluttaja joutuu vielä painiskelemaan laitteiston kanssa, jos nyt sattuu elämään väärällä puolella planeettaa. Uskomatonta on kyllä tämä toiminta globalisaation ja kansainvälisten nettikauppojen aikakaudella, mutta kaipa se on jotenkin saatava ihmisten tekemisiä rajoitettua, jokainen ihminen kun on sentään potentiaalinen tekijänoikeusrikollinen.

Onhan myös olennaista määrätä kuluttajien elämää elokuvateatterien esitystahtien mukaan, siihen kun koko aluekoodijärjestelmä perustuu - ettei kukaan ehdi omalla alueellaan nähdä elokuvaa DVD:ltä, kun sitä vielä esitetään elokuvateattereissa. On tärkeämpää maksimoida elokuvateattereiden lipputulot, kuin tehdä ihmisten elämästä helppoa ja omaehtoista. Olisin lopulta selvinnyt helpommalla, kun olisin vain imuttanut Picard-DVD:n jaksot netistä. Kansalaiset, jokin on nyt pahasti pielessä.

Katsokaa potentiaalista rikollista. Sinäkin saatat olla yksi heistä!

P.s. Effin mielestä blogaajien taustoja himoitsevista ei ole syytä huolestua, hassut raportit eivät vielä tarkoita mitään. Asia on niin mitätön, ettei Effi julkaise asiasta edes lehdistötiedotetta. Olkaa siis rauhallisin mielin, kanssablogaajani.

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kivan näköinen tuo uusi kampauksesi nyt kun olet laittanut sen vähän rokimmin kuin mitä kampaaja silloin kun sieltä tulit!! Olisin odottanut, että sinulla olisi vielä rikotumpaa linjaa, ja vähän puhtaamman vaalea, mutta on tuokin kivan näköinen. Harmi vaan, ettei väri juurikaan olennaisesti muuttunut edellisestä kerrasta. Tai en tiedä, harmittaako se sinua, joten olenkin varmaan hiljaa.. :) Ja punainen raitapaita on tosi makea!

Idhren kirjoitti...

Kyllä se sitä vähäsen vaalensi, ja siis toki olisin toivonut vieläkin vaaleampaa, mutta jotenkin unohdin sitä painottaa, kun kampaaja selitti niin tomerasti mitä aikoo tehdä :D Mut on niin helppo vakuuttaa: "sä tiedät parhaiten, tee sä mitä teet, mä luotan suhun" :D

Kiitti ^^

Jasmiina kirjoitti...

Ihana tuo paita ! :)

Idhren kirjoitti...

Kiitti jasmiina :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...