3.6.2008

Taikalaatikossa

Olen varmasti oppinut pukeutumis-sisustus-tyyli-intoilijaksi mummun esimerkin ohjaamana. Näin totesin taas kerran, kun olin ollut makutuomarina arvioimassa pientä pöytää seinäntäytteeksi.

Mummu on sisustanut uuden kotinsa pääosin vanhoilla, Saarijärven kodista tuoduilla kalusteilla, mutta tietyt yksityiskohdat vaativat välillä lisähankintoja, varsinkin, jos on yksityiskohdista niin tarkka kuin mummu. Nyt siis terassin oven viereinen seinä sohvan kyljessä ammotti tyhjyyttään - jotain oli kuulemma PAKKO saada siihen.

Mummu kävi jo aikaisemmin katsomassa Sammon kirppiksen vieressä olevasta Taikalaatikko-antiikkiliikkeestä pieniä pöytiä, ja löysi jotakin, jonka arveli olevan ainakin mukiinmenevä täyte. Mukiinmenevä tarkoitti vaaleanruskeaa, uustuotantoista, ovaalin muotoista mahonkipöytää hauskoilla jaloilla ja kahdella pikku laatikolla. Pöytä oli jo lähdössä mukaan, kun ystävällinen myyjä kysäisi, että olimmeko huomanneet, että pöytää löytyy myös tummempana versiona, sekä vieläpä pienellä kololla laatikoiden kohdalla. Emmehän me olleet lähiympäristöön maastoutuneita vaihtoehtoja huomanneetkaan. Lyhyen puntaroinnin jälkeen päätös oli selvä - tummanruskea väri sopii vaaleaa paremmin, ja palettimainen kolo ovaalissa muodossa aavistuksenomaisesti tietä kulkureitillä. Satakakskymppii kiitos.


Kotona pöytä asettui paikoilleen täydellisesti. Pieni Thaimaasta tuliaisiksi tuotu norsu (ks. kuva) koristaa nyt sen päällistä. Laatikoihin suunnitellaan parhaillaan karkkisäilöä. Mummu on pöytään ihastunut ikihyväksi.

Makutuomarointi suoritettiin päivän asussa:

Paita, laukku ja vyö - second hand, farkkuleggingsit - Pieces, toppi paidan alla - H&M, kengät - Bianco Footwear

P. s. Vaalirahoitusjupakka on mennyt täysin sekavaksi ja Vanhanen on pulassa, ainakin kansan ja lehdistön silmin. Tässäpä vielä jonkun poliittinen kannanotto bongattuna viime viikonlopun iltakävelyllä:


0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...