8.6.2008

Sovinko minä muotiblogimuottiin?


Bongasin Desthean blogista hauskan jutun, joka käsitteli muotiblogien muotoja ja kaavamaisuuksia, tai siis oikeastaan sitä, mitä anonyymit kommentoijat saattavat blogaajalta odottaa. Desthea myös haastoi blogaajat listaamaan kolme asiaa, joiden perusteella kukin kirjoittaja on jotain muutakin kuin tiukan muotin määrittämä kokonaisuus.

Muotin määritelmiin kuuluu mm. muodin ja trendien suorastaan fanaattinen seuraaminen, Cittareiden ja vastaavien vältteleminen, kirppareilla käyminen (kun se on niin khuul!) ja vähintään kerran päivässä postaaminen.

Sovin muottiin erinomaisesti ainakin postaustahdin ja innokaan trendienseuraamisen perusteella, käyn myös kirppareilla ja olisi kiva päästä kirjoittamaan "ja tämä laukku on aitoa vintagea". Olen myös normaalipainoinen, enkä ole järin viehtynyt 1990-luvun oikuista. Asioin myös erittäin usein Gina Tricotin ja H&M:n kaltaisissa "trendikkäissä massaliikkeissä", eli siis juuri mainitsemissani. Köh. Minustakin Helsinki 10:ssä hengaaminen on aika pop, tosin se kenties johtuu enemmän mielikuvistani, en ole nimittäin paikassa koskaan päässyt käymään.

Muotin ulkopuolelle minut vievät seuraavat asiat:
  • En karta Cittareita tai väheksy nevahööd-merkkejä, jos eteen jotain kivaa tulee, kyllä se tarttuu mukaan. Sattumoisin vain näin käy äärimmäisen harvoin. Toisaalta eksyn Cittariin muutenkin äärimmäisen harvoin, pienet lähikaupat ovat ruuan puolesta niin... lähellä.
  • En ole neutraali oman ulkonäköni tai muidenkaan ominaisuuksien suhteen - kehun itseäni häpeilemättä, jos siltä tuntuu ja tilanne sen sallii. Suomalainen perusviritys vaatimattomuuden ja suoranaisen itseinhon suhteen on suorastaan vastenmielistä ja ruokkii vain huonoa itsetuntoa ja pahaa oloa. On paljon mukavampi lukea tai kuunnella jonkun itsekehuja, vaikka sitten kehuja luulisikin itsestään liikoja, kuin tuomionpäivää lähentelevää angstia. Ensimmäinen korkeintaan ärsyttää liiallisissa määrin, jälkimmäinen masentaa ja tuo minullekin tuomionpäivän fiilikset.
  • En omaksu jokaista muodin tai trendien oikkua osaksi tyyliäni, vaan valikoin parhaat päältä. Vaikka minussa onkin runsaasti wannabe-lammasta ja halua sulautua nimenomaan trendikkääseen massaan, olen silti tarkka siitä, että pidän itse kaikesta, mitä päälleni puen. Hippityyli esimerkiksi ei houkuttele, vaikka söpön kukkatunikan voisinkin itselleni minimekoksi hankkia. Myöskään nostalginen, Dita Von Teese -vaikutteinen tyyli ei uppoa omakohtaisella käytännön tasolla - mieluummin ihastelen muita ja omaksun korkeintaan pieniä yksityiskohtia osaksi omaa tyyliäni.
Olenkin lopulta muutakin, kuin vain geneerinen muotiblogaaja ;> Totta puhuen tiesin sen kyllä jo etukäteen. Nyt sen tietävät nekin anonyymit, joille Desthea kirjoituksellaan naljailee.


2 kommenttia :

desthea kirjoitti...

Täytyy sanoa, että blogisi vaikuttaa todella hyvältä! Ihanasti yhdistettynä hömppää ja asiallista pohdintaa erilaisista aiheista, mielenkiintosesti kirjotettuna, tykkään! :) Ja kuvat aivan upeita! Tässä on sellaista meininkiä mitä toivois näkevänsä enemmänkin. Loistavaa! :) Pitääkin muistaa lisätä linkkilistaan.. ;)

Idhren kirjoitti...

Vautsi, kiitos kovasti arviostasi :) Kiva juttu, että blogailutyylini vaikuttaa kiinnostavalta :) Hei, miksen mä ole jo lisänny sun blogias omaan listaani, tykkäsin siitä ihan hulluna ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...