5.6.2008

Psykologinen ihmeidentekijä Derren BrownJos uskonnollisten herätyskokousten karismaattiset puhujat saavat ihmiset kaatuilemaan "Jumalan voiman koskettaessa heitä", niin Derren Brown lienee tuon voiman mahtavin profeetta. Mies nimittäin pystyy täsmälleen samaan, eikä tarvitse edes puheita yliluonnollisista voimista. Itse asiassa puhujan oma karisma, manipulointikyvyt ja koehenkilön vastaanottavaisuus riittävät täysin, kuten yllä oleva video osoittaa.

Derren Brown käyttää puhtaasti psykologiaa tehdessään ihmisille "taikatemppuja". Mies osaa manipuloida kadulla tapaamansa ihmisen antamaan lompakkonsa tai piirtämään paperille halutun kuvion. Hän osaa myös "lukea ajatuksia", tai siis päätellä ihmisen ulkoisesta olemuksesta ja reaktioista asioita. Brown saa jopa kunniallisen ja älykkään ihmisen ryöstämään rahankuljetusauton haluttuna ajankohtana. Ihmismieli on ihmeellinen ja monimutkainen, alati vaikutuksille altis asia, ja Brown vääntää sen meille rautalangasta.

Youtubesta löytyy lukuisia videoita Brownin tempuista ja huijauksista. Tänään miestä voi katsella myös televisiosta, sillä Yle kakkonen esittää Derren Brownin lavashown kello 23.05. Suosittelen lämpimästi shown katsomista, ja vielä enemmän suosittelen sen katsomista valppaalla mielellä ja huomiooimaan yksityiskohdat pitkin showta, sillä lopussa yleisökin yllättyy.

Loppuun vielä video, jossa Derren Brown suostuttelee alitajunnan kautta ihmisen kadulla antamaan lompakkonsa. Sekä tämä, että ensimmäinen video ovat Brownin tv-sarjasta Trick of the Mind.

Derren Brown tänään 5. 6. Yle kakkosella klo 23.05

1 kommenttia :

Brella kirjoitti...

Olipas kiva, kun joku oli käynyt kommentoimassa blogissani! :) Enköhän jossain vaiheessa laita sinne itsestänikin kuvia, katsotaan nyt. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...