6.6.2008

Mustia läikkiä ja kummallisia ihmisten nimiä


Toppi - H&M, shortsit - Vila, kengät - Vagabond, vyö ja laukku - Gina Tricot, korut - Kalevala koru

Helleilmat jatkuvat. Talvella hankitun topin löytäminen vaatekaapin pohjalta vaati minua pukeutumaan mustaan. Porottava aurinko ja mustat vaatteet eivät yhtäkkiä kuulosta houkuttelevalta yhdistelmältä, mutta mielikuva ultratyylikkäästä kokonaisuudesta voitti järjen. Taas. Asu näyttää siltä, kuin päälläni olisi yläosasta löysä haalaripuku, ja sekös kelpaa. Kaupungilla käydessäni kenkien virkaa ajoivat Biancon korkkarit (ks. kuva vasemmalla). Kaupungilta tarttui mukaan pinkki Mavalan kynsilakka ja Uffilta parilla eurolla superhuitsin hieno vyö. Tunnen syyllisyyttä.

Minua enemmän syyllisyyttä saisivat tuntea kummallisia nimiä lapsilleen antavat ihmiset. Ruotsissa lapsen nimeksi kelpaa Lego, ja Suomesta löytyy viisi kappaletta miehiä nimeltä Frodo ja toiset viisi nimeltä Gandalf. Yhdysvalloissa on yleistynyt tapa antaa lapselle tuotemerkin nimi - "Hei, nimeni on Lexus/Vogue/Tupperware!"

Oma lukunsa ovat perisuomalaiset tyypit, jotka nimeävät perisuomalaiset lapsensa ulkolaisten julkkisten mukaan. Britney ja Christina Virtanen kuulostavat sanoinkuvaamattoman käsittämättömiltä. Lapsiparat. Eikö vanhemmille riitä ihan normaali fanittaminen, pitääkö lapsestakin tehdä omien intohimojen muistomerkki?

Muita suomalaisia erikoisuuksia ovat Metsämieli (6 kpl), Muumi (1 kpl), Elf (2 kpl), Hippa (2 kpl), Luu (8 kpl), Sinuhe (14 kpl), Aragorn (1 kpl), Tarzan (1 kpl), Zorro (1 kpl), Troll (2 kpl), Linux (1), Macintosh (1 kpl), Anakin (7 kpl), Yoda (2 kpl) ja Ferrari (1 kpl). Lisää harvinaisuuksia voi hakea Väestörekisterin nimipalvelusta.

Tänään tiedossa rauhallinen koti-ilta parin oluen ja kenties Star Trekin parissa. Miksei joku leffakin olis jees.

9 kommenttia :

Sini kirjoitti...

Oi mitkä kengät :)

Idhren kirjoitti...

Ne on ihan mahtavat :)

Ann kirjoitti...

Kiva asu ja ihanat kengät ! <:

Idhren kirjoitti...

Kiitti :)

Anonyymi kirjoitti...

Heh, minusta Hippa vaikuttaa noista jopa lähes normaalilta nimeltä, mutta toisaalta se sopisi ehkä paremmin vain lempinimeksi.

Idhren kirjoitti...

Heh, minusta se kuulostaa edelleen aika hassulta :P

desthea kirjoitti...

Heh. Olen aika samoilla linjoilla. Toisaalta mua ihmetyttää myös tyypit jotka antaa hieman vanhanaikaisia/"pappa/mummonimiä" (Unto, Maire, Keijo tms.). Mutta ihmiset on niin erilaisia ja makuja on monia.. ;)

Idhren kirjoitti...

Totta höpäjät. Arhippa lienee sekin vanhanaikainen, joskus nykyistä huomattavasti yleisempi nimi. Ajatus siitä, että lähipiiriini kuuluisi poika tai mies nimeltä Arhippa aiheuttaa silti kikatuskohtauksen. Mut eipä se nimi itse miestä pahenna :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, Luu! Ihanin nimi ikinä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...