4.6.2008

Kapteeni Kirkin ihmeelliset matkat naurattavatStar Trek on kultti ja klassikkosarja. Se kuuluu jokaisen scifi-nörtin yleissivistykseen. Valitettavasti oma sivistykseni on rajoittunut lähinnä The Next Generation (TNG) -sarjaan, ja alkuperäinen, William Shattnerin tähdittämä sarja on jäänyt valitettavan vähälle huomiolle.

Asiaintila parani katsomalla pari ensimmäisen kauden jaksoa poikkiksen kanssa, tarkemmin ottaen jaksot "Shore Leave" ja "Galileo 7". Jos joskus aikaisemmin minun oli vaikea pitää sarjasta sen vanhanaikaisen toteutuksen takia, nyt olin sopivan väsyneessä olotilassa ottaakseni sen huumorilla ja nähdäkseni myös sen vahvuudet.

Star Trekin ja TNG:n erinomaisuus (myöhemmin seuranneita sarjoja en ole itse katsonut, mutta huhu kertoo niiden olevan jo mainittuja huonompia) piilee erinomaisessa juonessa, syvällisissä teemoissa ja vahvoissa näyttelijöissä. Mm, Patrick Stewart. Naurunremakoita Star Trekissä sen sijan aiheuttavat toistuvat ylidramatisoinnit, nykyisten mittapuiden mukaan alkeelliset erikoisefektit, naishahmojen pakaroita väläyttelevät minimekkouniformut ja tahaton sekä tahallinen huumori dialogissa.

Ote hullunhauskasta jaksosta "Shore Leave" fiveminute.netin lyhennöksestä:

Sulu: What a wonderful planet on which to have shore leave. Planet, I hereby name thee "Shore Leave Planet".
McCoy: You and every other fan. Seems to me more like a scene from "Alice in Wonderland."
White Rabbit: Follow the white rabbit who?
McCoy: Crap. Was that merely a poorly placed comedic cameo?
Alice: No.
McCoy: Crap crap.

Alun videonpätkä on muuten ote samasta jaksosta. Niin on myös seuraava. Sinänsä on uskomatonta, että niissä kahdessa jaksossa, jotka katsoimme, molemmissa seuraa yhteinen naurukohtaus ennen lopputekstejä. No, mikäs sen iloisempi loppu.


2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hoo, tajusinpas että tuo William Shattner on samainen ukkeli, joka myöhemmin näytteli Boston Legalissa Denny Cranea! :O :D Ootkos kyseiseen sarjaan tutustunu? -mk

Idhren kirjoitti...

Juu, on sitä tullut alusta asti kateltua :P Mä kiinnostuin sarjasta alunperin James Spaderin hahmon takia, sama mies kun oli Oikeudessa ja kohtuudessa. Antti oli Shattnerista enemmän innoissaan, mutta onhan se Wili aika rokkaava kaveri :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...