25.6.2008

Hiussarjaa

Torstaina siis parturiin--- erhm, kampaajalle. Viimeisestä salonkivierailusta on jo kuukausia, ja todisteena siitä on rehottava hiusmalli ja äklö juurikasvu.

Tampereen monista kehutuista hiustenlaittopaikoista valitsin ensimmäiselle kuontalonpuunausreissulle Placen, jonka vetonaulana toimii Fab5:sta tuttu Gekko. Ihan julkkiksen takia en paikkaani valinnut, vaan valintaani vaikutti mm. asialliset, ammattimaisen näköiset sivut, työntekijöiden esittely, portfolio ja ennen kaikkea sähköinen ajanvaraus. Paikka, jossa asiointi on mahdollista netin kautta ei ole aikaansa edellä, vaan ajassa mukana - muut ovat siitä auttamattomasti jäljessä.

Sen sijaan aikaansa edellä Place on siinä, että asiakkaita varten tiloissa toimii langaton verkko. Voisi siis päivittää kampaamotoimenpiteensä suorana sitä mukaan, kun projekti etenee! "Värit on päässä, vähän tässä kuumottaa nahkaa, mutta ainakin kahvi on sopivaa."

Kampaajakseni sain ihanan ja pirteän Kirsin, joka laittoi ilmeeni aivan uuteen uskoon. Tälläkin kertaa suuntaan hänen hoiviinsa, niin uskomattoman upeaa jälkeä tämä iloinen nuori nainen teki.

Olen jo päättänyt, että hiukseni vaalentuvat. Kuinka paljon, sitä en osaa vielä sanoa. En ole enää varma siitäkään, haluanko pitää raidat. Jotain hajua sentään on. Seuraavat, inspiraationani toimivat kuvat ovat lehdestä Hair, kuvasin ne tyylikkäästi hämärässä valaistuksessa anoppikokelaan telkkaripöydällä.
Kuten huomata voi, kuvien hiustyylit ovat lopulta aika erilaisia. Tumma väri on siis poissa laskuista, mutta hiusmallit ovat kivoja. Haen siis huoletonta rokkifiilistä, sellaista, jossa hiukset voi suoristaa ja sitten pelmauttaa sekaisin ultrakhuulin luukin saavuttamiseksi. Toisaalta hiusten pitää toimia myös kiharana, sillä en kuitenkaan jaksa aina suoristaa kurittomia luonnonkiharoitani. Malli saa olla lyhyt, mutta mieluummin keskipitkään kallisteleva. Otsatukasta ei keskustella, se saa korkeintaan olla lyhyt ja hassun mallinen. Hiusmallissa saa myös olla epäsymmetriaa, ja vaikkapa kontrastivärinen pläntti jossain sopivassa paikassa.

Ottaen huomioon edellisten kuvien surkean kuvanlaadun, ja ottaen huomioon seuraavan kuvakollaasin naurettavuuden, tämä voi hyvinkin olla lyhyen blogihistoriani laaduttomin ja kenties mauttomin postaukseni. Nauretaan sille sitten ensi vuonna.

Värjäsin siis hiukseni. Gimpillä.

Tämän kuvan perusteellahan minulle ei sopisi mikään, ei vaalea, ei tumma, ei räiskyvän punainen. Köh. Se johtuu vain osaamattomuudestani. Kenties olisi kannattavinta ajaa kalju ja hankkia pari peruukkia?

Saavuimme Tampereelle kymmeneltä illalla. Puoli yhdeltätoista nautimme myöhäisen illallisen. Kahdeltatoista siirsin kuvat koneelle. Puoli tuntia muokkasin, vartin kirjoittelin ja hörpin olutta. Ei paha!

P.s. Uutisotsikko: "-- God arrested for selling cocaine near a church" Aika epic, ei tohon muuta osaa sanoa.

6 kommenttia :

Nomppa kirjoitti...

Henkilökohtaiset suosikkini nuista hiusmalleista ovat nuo kaksi alinta -todella kivan näköisiä!

Todella vaalea olisi sinun päässäsi kiva, mutta ehkä vähän enemmän tuhkaan vivahtavana kun tuo muokkaamasi versio :)

Idhren kirjoitti...

Samaa mietin, Gimpissä moinen tosin näytti niin mummomaiselta, että tein siitä tollasen version ;P

Anonyymi kirjoitti...

Uuuu Gekko ;D Hiussista en osaa sanoa mittään, kun mulla on niin huono visuaalinen kuvittelukyky, odotan lopputulosta.:) Voi LOL tuota uutisotsikkoa, oikeesti, KUKA antaa lapselleen nimeks God? Javiel God Lucky.. Ellei sit oo vaihtanu nimeään.. Niin siinä käy ku ei oo virastoa vahtaamassa, niiku Suomessa. "vai sellasta se jumala touhuaa", sano kaveri.;) Tosin, onhan epsanjankielisessä maailmassa semmonenki miehen nimi mahdollinen ku Jesus Maria.. Ja tuol Etelä-Amerikassa päin on vissiin pilvinpimein näitä [Hesuksia], ja siel se on ihan tavallinen nimi.:O Ei kai siin, kulttuurierot jne.

Anonyymi kirjoitti...

Siiz, edellisen kirjoitin minä, mutta ehkä arvasitkin sen jo.:) Katoin muuten väestörekisterin nimisivuilta (jotka löysin sun ansiosta, kiitos vaan!), että sukumme uusimman poikalapsen (joka saa virallisesti nimensä pe) nimi on Suomessa käytössä myös naisennimenä..:O -mk

Tellu kirjoitti...

Olen myös harkinnut kaljuksi ajamista ja muutaman eksoottisen peruukin hankkimista (esim. pinkki, vihreä, oranssi) Se olisi helpoin ratkaisu 8) Uuu, mulla on vain kokemuksia miesten Gaultierista, mutta se naistenkaan tuoksu ei ole vissiin lainkaan hullumpi?

Idhren kirjoitti...

mk, kulttuuri on joo hupaisa asia :D hehe, naisen nimenä? :D Hupsua :P Noo, niinhän se on, ettei nimi miestä pahenna ;)

tellu, juu, naisten Gaultier on aika kiva, itselläni tosin siitä kesäversio. Kannattaa käydä haistelemassa, ne kesätuoksut ainakaan eivät yli-imelyydellä huumaa, vaikka selkeästi naisellisia tuoksuja ovatkin :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...