9.6.2008

Fysikaalinen törppö ja lukemattomia kirjoja

Sinne menivät helleilmat. Aamulla tuli herättyä pienen elefantin kokoisiin rakeisiin, jotka hakkasivat ikkunalautaa. Yöllä salamoi, ja huomiseksi on luvattu ukkosta. Toivottavasti helteet palaavat pian. (Liittyykö tämä johonkin, vai olenko alkanut harrastaa tyhjänpäiväistä small talkia jo blogaillessakin?)

Kirjahyllyssä lojuu useampikin kirja, jotka pitäisi saada joskus luettua loppuun. Dan Simmonsin Hyperion ja Frank Herbertin Dune ovat näistä pahiten kesken. Isaac Asimovin Säätiötä olen kahlannut niin säälittävän vähän, etten edes lue sitä keskeneräisiini. Myös Richard Dawkinsin God Delusion on puolitiessä, vaikka olen lukenut kirjaa käytännössä sen julkaisemisesta lähtien. Tänään tartuin kuitenkin uudelleen Hyperioniin (ks. kuva alla).


Olen tullut siihen tulokseen, että minun on hankittava kameraani lähitulevaisuudessa tuota kittilinssiä parempi yleisobjektiivi. Ongelmana vain on, että huolimatta paneutumisestani, olen edelleen täysin sekaisin numeroita sisältävistä arvoista ja niiden merkityksistä polttovälien ja aukonkokojen suhteen. Arvot ovat kuin sanskriittia. Kameraa käyttäessä ongelmaa ei ole, kyllä ne luvut siinä näytöllä kertovat, mitä kuvalta odottaa, ja olosuhteiden huomioon ottaminen on helppoa. Olen vain numeraalisesti ja fysikaalisesti älykääpiö, vaikka yläasteella handlasin niin optiikat kuin elektroniikatkin kympin arvoisesti (voikohan huulipunan käyttö tyhmentää?)

Pitänee yrittää tehdä lisää tutkimusta ja sitten vääntää itselle jokin rautalankamalli muistiin. Voi kun nyt olisi se yläasteen fysiikan kirja tallessa...

Päivän asu: mekko ja leggingsit - Gina Tricot, nahkatakki - H&M by Madonna, helmet - Pieces, kengät - Vagabond, sormus - Kalevala koru

6 kommenttia :

desthea kirjoitti...

Mulla ei taida olla tällä hetkellä keskeneräisiä mutta sitäkin enemmän sellasia joita ylipäätään pitäis alottaa joskus.. ;) Hyvä vaan kyllä ettei ole keskeneräisiä, ne kun tuppaa jäämään sellasiks ikuisuusprojekteiks jos ovat pitkään lukematta, siinä jo unohtuu mitä on lukenut ja mielenkiinto karkaa, mokoma jahkailu voi vähän "pilata" hyvänkin kirjan.. ;) Parasta on se kun vaan lukee ja lukee päästämättä kirjaa käsistään mutta sitten taas muu elämä kärsii ku alkaa tulla niitä valvottuja öitä.. ;)

Idhren kirjoitti...

Tuttua hommaa sekin :D Muinoin tuli kolme ekaa Potter-kirjaa vedettyä viikossa, ei siinä tullu hirveästi muuta sit tehtyäkää :D Sama kävi Time Traveller's wifen kanssa :)

Ann kirjoitti...

Ihana tuo päivänasun mekko ! Samoin kengät :)

Idhren kirjoitti...

Kiitti :)

Ranna kirjoitti...

Nuo keltaiset kengät ovat ihanat!

Simmonsin Hyperion on helmi uuden sci-fi kirjallisuuden joukossa. Itse tosin päädyin lukemaan sen englanniksi, kun suomennettu painos lensi seinään useasti jo parin ensimmäisen luvun aikana kökön käännöksen takia. :)

Idhren kirjoitti...

Käännös tosiaan on kökkö. Olen lukenut sekaisin sekä suomenkielistä, että poikkiksen omistamaa englanninkielistä, kumpi milloinkin käsillä sattuu olemaan, ja viimeksi tänään hymähtelin tuolle kömpelölle suomennokselle... Grääh... Dyyni löytyis englanniks, pitäsköhän vaihtaa siihen ;<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...