12.5.2008

Tätä tänään: Pukeutuminen tsemppaa


On mielenkiintoista huomata, miten paljon pienikin laittautuminen vaikuttaa mielialaan. Jo kotirytkyistä vaihtaminen astetta siistimpiin vaatteisiin kohentaa oloa, ja silmämeikin tekeminen pyyhkii aina viimeisetkin unenrippeet pois.

Olemme olleet poikkikseni kanssa putkirempan takia evakossa jo pari kuukautta, ja eilen illalla viimein palasimme kotiin kuultuamme asunnon olevan "asuttavassa kunnossa". Remppa osoittautui kuitenkin vielä keskeneräiseksi, joskin kyllähän sitä jotenkin tulee toimeen ilman tiskiallasta ja kylpyammetta. Olo oli kuitenkin sekamelskaa, pölyä ja olkkarinnurkassa nököttävää jääkaappia katsellessa harvinaisen surkea ja masentunut. Tänään oloa piristivät paitsi Domino-keksit, myös kauniisiin vaatteisiin pukeutuminen ja kevyt meikki. Oli myös piristävää löytää pari kesää sitten hankitut, valkoiset Lacosten ballerinat nurkkaan asennetun kenkäröykkiön alta. Ne sopivat vallan täydellisesti muihin, evakkoaikana hankittuihin vaatteisiin, eli siis takkiin, huiviin, laukkuun ja raitapaitaan. Fiilis on aika seilori.

Piristysmisilmiön taustalla on luultavimmin ehdollistuminen (kaikki muistavat Pavlovin koirat) kaavalle laittautuminen -> meno jonnekin, jossa jonnekin meneminen yleensä vaatii enemmän tai vähemmän keskittymistä ja vireystason nousemista.

Taikauskoiselle tietysti voisi myydä meikkejä mukamas virkistävillä ainesosilla terästettyinä (milloinkahan joku keksii lisätä kofeiinia meikkivoiteeseen ja väittää sen imeytyvän ihon läpi ja piristävän), tai pahimmillaan kepuloitsijat voisivat selitellä ihmeiden tekoa rehellisellä magialla. Tokihan tällainen toimisi, tosin joko placebon tai normaalin meikkaa -> tee jotakin, joka vaatii aktiivisuutta -ehdollistumiskaavan kautta.

Ilta menee Suomi-Kanada -jääkiekkomatsia seuratessa. Eilisillan Suomi-USA -matsi oli hienoa katsottavaa ja osoitti, että aina pitää vetää täysillä loppuun asti. Johtoon nouseminen kahden maalin takaa viimeisessä erässä on ilmiömäinen osoitus Suomen joukkueen vahvuuksista. Plaaplaa. Toinen erä alkaa.

Kuvien asu: takki - Global Sport, farkut - Vero Moda, raitapaita, laukku ja huivi - Gina Tricot, toppi alla - H&M, ballerinat - Lacoste

Alemmassa kuvassa niin ikään Gina Tricotin laukku

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...