16.5.2008

Tätä tänään: auringonkeltainen asenne

Päivän asuna seuraavaa: paita - GT, farkkuleggingsit - Pieces, vyö ja laukku - second hand (Uff), takki - H&M by Madonna, kengät - Vagabond, riipus ja sormus - Kalevala koru

Kuka inspiroi minua? Ainakin John Larkin aka Scatman John. Pidätelkää hetki kikatustanne. Jazz-muusikkona uraa luonut ja myöhemmin scat-laulannan ja teknon yhdistämisestä tunnetuksi tullut mies änkytti puhumaan oppimisestaan lähtien. Larkin opetteli lapsena soittamaan pianoa, jotta hänellä olisi keino ilmaista itseään ilman häiritsevää lauseiden ja sanojen toistoa.

Scat-laulannassa änkytys ei haitannut, päinvastoin. Myöhemmin haastatteluissa hänestä oli jo tullut niin sujuva puhuja, että toimittaja epäili hänen vain tekeytyneen änkyttäjäksi. Larkin on todenut tehneensä suurimmasta viastaan suurimman valttinsa, ja tämä jos mikä on todella inspiroivaa. Eräässä haastattelussa hän totesi toivovansa, että kuunnellessaan hänen musiikkiaan lapset voisivat edes hetken tuntea, ettei maailma ole niin paha paikka.

Biisistä Scatman (Ski Ba Bop Bop Ba Dop) tuli eräs 1990-luvun suurimmista ja tunnetuimmista hiteistä, mikä varmasti yllätti Larkinin itsensäkin. Alunperin teknon ja scat-laulannan yhdistäminen ei ollut hänen oma ideansa, vaan sitä ehdotettiin hänelle. Larkin epäröi, sillä hän pelkäsi ihmisten suhtautumista änkytykseensä. Hänen vaimonsa Judy ehdottikin, että Larkin puhuisi suoraan ongelmastaan. Näin tapahtuikin.

"Everybody stutters one way or the other
So check out my message to you.
As a matter of fact don't let nothin' hold you back.
If the Scatman can do it so can you."


Larkin olikin sitkeä sissi, sillä hän on paitsi voittanut änkytyksensä, myös aiemmin elämässään huume- ja alkoholiriippuvaisuuden vaimonsa Judyn avulla. John Larkin aka Scatman John säilytti positiivisen asenteensa elämään jopa sairastuttuaan keuhkosyöpään ja jouduttuaan tehohoitoon 1990-luvun lopussa. Larkin kertoi hyväksyvänsä mitä tahansa Jumala päättääkin hänen kohtalostaan, ja sanoi eläneensä hyvän elämän. Hän kuoli vuoden 1999 lopussa 57-vuotiaana.

John Larkinin positiivisuus inspiroi minua. Tässä vielä Scatman(Ski Ba Bop Bop Ba Dop).
9 kommenttia :

-T kirjoitti...

Todella ihana asu! Tykkään tyylistäsi muutenkin tosi paljon! :)

titta kirjoitti...

ihanat keltaiset yksityiskohdat!

Anonyymi kirjoitti...

Tää on ihan mielettömän kiva blogi. Kiva kirjoitustyyli, olet persoonallisen kaunis + aivan mahtava ulkoasu!

Idhren kirjoitti...

Kiitoksia ihmiset ^^

Anonyymi kirjoitti...

Ei sulla täällä näköjään kauheesti kävijöitä ole.
Sinulla on muuten aika paksut jalat, jota korostaa vielä enemmän nuo räikeät leggarit. Kannattais jättää ne pois, ja käyttää vaatteita, jotka hoikentavat.
Onpa sinulla outo nenä, näytät vähän semmoiselta nirppanokalta ja kaiken kaikesta tietävältä. Sori, ei pahalla.
Yritätkö sinä muuten olla jotenkin erikoinen?

Idhren kirjoitti...

Haha, sieltä se tuli, ekat anonyymit haukut ^^o/ Ja kuten oon kirjottanu, en luule, mä tiedän ;)

Idhren kirjoitti...

P. s. lukijoita on Google analyticsin mukaan eilen ollut 72 kipaletta, käyrä tasaisessa kasvussa :) Hiljaa hyvä tulee ^^

Anonyymi kirjoitti...

...tai toisinsanoen luulet tietäväsi;)

Idhren kirjoitti...

Muahan ei tässä asiassa kiinnosta kuin oma kokemukseni itsestäni, ja se on kyllä tietoa ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...