9.5.2008

Pari sanaa tyylistäni

Pidän vähän kaikesta, niin romanttisesta ja tyttömäisestä kuin räväkästä ja räiskyvästäkin. Ripaus huumoria on aina pop.

Boikotoin tuotteita, joista saatu tuotto menee todennäköisesti rikollisille (lue: feikit) tai uskonnollisille yhdistyksille tms ja/tai lähetystyöhön (lue: Fida ja kumppanit). Myös uhanalaisten eläinten nahat saavat multa syvät antipatiat. En ehkä saisi vuosisadan ekologinen kuluttaja -palkintoa tai titteliä ilmastonmuutoksen estämisestä, mutta teen oman pienen osani silloin, kun se on mahdollista, ja seison vankasti omien periaatteideni takana. En ole välinpitämätön, korkeintaan laiska ja mukavuudenhaluinen. Niin, ja kiinnostunut eri asioista kuin joku muu. Minun moraaliset päämääräni saattavat erota sinun moraalisista päämääristäsi, ja täten minulle ovat erilaiset valinnat tärkeitä kuin sinulle.

Samastun syvästi "ei mitään päällepuettavaa, vaikka vaatekaappi pursuaa vaatteista" -ongelmaan.

Imho paras tyyli löytyy vaatteista, joista itse pitää. Oli se sitten massaa tai ernuilua, ihan sama, kunhan itse tuntee olonsa hyväksi. Tärkeintä on itse olla tyytyväinen omaan peilikuvaansa. Aina kyllä löytyy joku, jolla siihen olisi jotain sanottavaa. Tästä ei pidä (ainakaan liikaa) välittää.

Ihmiset ympärilläni innoittavat minua ja antavat ideoita uusiin pukeutusmiratkaisuihin. En häpeile myöskään matkia, mikäli jotakin matkimisen arvoista näen, mutta useimmiten oma soveltaminen tulee väliin tavalla tai toisella. Eniveis, jokainen on joka tapauksessa ihan oman näköisensä, vaikka miten vaatteitaan muilta matkisi, siksi en voi ymmärtää joidenkin intohimoista ernupaasausta asiasta. Meillä on samanlaiset kengät, sou vat, sinä olet silti sinä ja minä olen edelleen minä, identiteettime eivät mitenkään yhdisty yhdeksi, eikä mikään hävitä kumpaakaan sillä, että meillä on jotain samanlaista. Tarkkaan ottaen niitä eroja on kuitenkin aina riittävästi, jotta persoonat erottuvat toisitaan, jopa niiden kenkien persoonat. Minä ainakin tunnistan omat kenkäni, vaikka vieressä olisi rivi samaa mallia olevia yksilöitä.


En voi myöskään käsittää tiukkia pukeutumissääntöjä, enkä liioin etikettejä. Kenenkään juhlapäivä tuskin menee pieleen paljaista olkapäistä tai aavistuksen liian lyhyestä hameen helmasta puhumattakaan eri sävyisistä asusteista (jos se todella aiheuttaa voimakasta mielipahaa, kannattaa ehkä hakeutua hoitoon). On vain turhaa itsensä ja muiden kahlitsemista luoda listoja, sääntöjä ja normeja sille miten muiden PITÄISI pukeutua. Kaikesta ei tarvitse pitää, mutta muiden tyyliä ja tapaa luoda asunsa voi silti yrittää ymmärtää, tai ainakin sallia heille vapaus näihin valintoihin. Vaatteet eivät satuta ketään (elleivät ne ole tyyliin teräviä piikkejä täynnä).

Nojoojoo, kuolaan mäkin himona Carrie Bradshawlle. Osansa ihailustani sa myös Amy Winehouse.

Ylemmässä kuvassa näkyvät vaatteet: naamapaita - Zara, nahkatakki - H&M by Madonna, leggarit - Pieces, kengät - second hand a'la Roben kadun Uffi, riipus - H&M.

Alemmassa kuvassa näkyvät vaatteet: vihreä t-paita paljettilinnuilla sekä valkoinen pitkä toppi alla - H&M, harmaat pillifarkut - Vila

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

"Boikotoin tuotteita, joista saatu tuotto menee todennäköisesti rikollisille (lue: feikit)"

Niin joo, H&M ei tosiaan käytä tunnetusti lapsityövoimaa. Aika hyvät periaatteet sulla, hoho.

Idhren kirjoitti...

Lapsityövoimasta sentään edes osa rahoista päätyy lapsille itselleenkin. Lapsityöongelmaa ei ratkaista boikoteilla, niillä ei muuteta kaukaisten maiden yhteiskunnallisia oloja. Sitä varten huomio täytyy kiinnittää jonnekin ihan muualle kuin nillitykseen H&M:stä.

Anonyymi kirjoitti...

En usko että käytät mutta käytätkö paljonkin kirpputorivaatteita ?
Meinaa sanoit että boikotoit Fida-vaatteita..Mitä pahaa niissä on ? ;D

Idhren kirjoitti...

Sekönd händ kamaa löytyy kyllä käytöstä, mutta vähemmistöä se on vaatekaapista. Tulee tehtyä niin harvoin oikeankokoisia ja silmää miellyttäviä löytöjä tai ylipäätään raahauduttua kirppareille. Fidasta en pidä uskontokytkösten takia.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...